214 пъстри великденски яйца в НЕМСКАТА тема

• 23 650
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Бибит аз поразсъждавах малко по повод объркването на дивия чесън с момината сълза и според мен не може много да се сбърка. Имат около 1 месец разлика в растежа. В момента е пълно с див чесъ, а и той ще започне да цъвти съвсем различно от момината сълза. А нените листенца дори не са се показали още . По мое мнение в момента не може да се обърка. Особено ако си имаш находища и си знаеш къде какво береш Stuck Out Tongue
Аз например гъби не смея да бера изобщо, но познавам много хора, които ходят за гъби и то много и не се
страхувват. Всеки си знае.

# 526
Да, една даже донесе гордо в къщи буркан гъби собствено производство. Отиде в кофата.

# 527
И аз не взимам. Но за тях си е добре. За тях е голяма работа да ги събират и да ги сушат или приготвят. Много се радват. Не е лошо щом си разбират.
Само наистина не е нужно да подаряват.

# 528
То аз дето хич не ги познавам няма да объркам момина сълза с див чесън. А гъби както споменах заради радиацията никога не бих яла. Но едно време като дете събирахме много манатарки в Родопите, баща ми ги познава и сме яли доста.
Никой не каза тези пукащите неща тук има ли ги и как се казват за да видя онлайн.

# 529
  • Немция
Рейна, не знам какво това пукащото.
Брали сме гъби(манатарки, кестенки и масловки) из боровите горите на Саксония, когато мъжът ми работеше там. Но имаше предварителна консултация от колегите на ММА  и след това задължително им ги давахме да ги проверят, защото масово бяха гъбари. Нямаше случай да сме набрали погрешното.
Сега обаче не бихме се навили, няма вече кой да ги проверява.

През последните дни не следя щателно новини и днес бях изненадана, когато в центъра на града стояха табели, че в магазина се влиза само с негативен тест. А като видях в Нет-а, че и библиотеката от днес пуска само с негативен тест се разрових къде мога да се тествам, защото ще стане неминуемо. Мога не само в тестов център, а и при личния лекар, и в аптеката.

# 530
  • Берлин
При нас от утре негативен тест и отделно филтърни маски в градския транспорт, магазини и обществени учреждения.
Утре ще идват от RKI да ни обяснят как аджеба да сме изрядни с двата задължителни бързи теста на седмица в работата

# 531
Kакво е филтърна маска?

# 532
  • Germany
Бибит, не може ли с домашни тестове? При нас може в аптеката вторник и четвъртък и в тестови център на стадиона в понеделник, сряда и петък. В аптеката обаче бързият тест е 29 евро. Домашните са по 5...
Някой да е чувал да пускат посетители в болницата, ако имат бърз тест? Много се надявам мъжа ми да може да идва поне 2-3 пъти седмично, като ме оперират.

# 533
Нали имаме право на безплатен веднъж седмично? Може да се комбинират няколко посещения. Всъщност какви магазини? Те не затвориха ли отново?

# 534
Нали имаме право на безплатен веднъж седмично? Може да се комбинират няколко посещения. Всъщност какви магазини? Те не затвориха ли отново?

На места ще отварят по новият модел, за който Софт каза преди няколко дни - с тест влизаш. Демек, магазините нема да имат голям оборот, ама няма и да получат от бързата помощ, която е с половин година забавяне. Мухахахах.

Аз 5 евро за тест, за да си купя чифт чорапи - нЕма да дам. Ако отворят заведенията (барове и дискотеки, не сладкарници) без "вечерен час" - по-може.

# 535
За магазини и аз няма да правя тест. Ако има шанс със същия тест да отида на заведение, кино, музей, концерт, да. Но за пазаруване само не.

# 536
  • Немция
За нас пише, че са безплатни.
Тези седмици походих на шопинг, засега не ми е спешно, но предполагам, че в един момент на много места ще се изискват.
В съседен град са се отказали да се включат в експеримента и са затворили магазините.

Папурче, да, Берлин, Заарланд, НРВ и Тюбинген са с този модел в момента.

# 537
Аз вчера успях да купя пролетни дрехи за дъщеря ми и днес трябваше да ходя да върна едно яке, което се оказа малко. Избързах преди да въведат тестването. Имаше доста хора с тази идея. Повече от предишните дни и ги пускаха също доста по- щедро от преди.
И аз не смятам да ходя на тест заради пазаруване.
Днес искахме и сладолед да хапнем навън, но опашката хем бе доста дълга, хем никой не спазваше дистанция, та и от това се отказахме.

# 538
  • Берлин
Вчера получих златния лотариен билет- имам код за ваксина. Термините обаче са си типично по немски- първият възможен е на 26 май.  5 импфцентъра за цял Берлин...В 3 ваксинират с Бионтех, в 1 с Астразенека, в 1 по избор с една от двете. Никъде не се предлага Модерна.
В момента съм като бесен щъркел с тая тъпа маска, едва дишам отдолу на всичкото. Мъкаааа

# 539
Ти коя ваксина ще сложиш?
Аз трябва да върна обувки за прохождане...и заради това ще ми трябва явно тест. Като ще го правя тогава ще използвам да вляза и в друг магазин. Само дето трябва първо термин да направя за тест. Тук в зологическата градина било пълно, оплакваха се майки, никой не спазвал дистанция. И се чудеха как така толкова народ се е юрнал да прави тестове заради Zoo.

Общи условия

Активация на акаунт