Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 10

• 83 770
  • 825
  •   2
Отговори
# 585
Еми ти писа "дали са ок или по тях си личи, че нещата са плачевни" Не споменаваш история. Ако нямаш антрални фоликули и/или овулация, миже и да си си за донорска.

# 586
Еми ти писа "дали са ок или по тях си личи, че нещата са плачевни" Не споменаваш история. Ако нямаш антрални фоликули и/или овулация, миже и да си си за донорска.
Пропуснала си съюза"и" след или, но както и да е. Благодаря още веднъж.

# 587
Денис, може ли мнение Yum

След трансфер, освен задължителните хормони и Б9, може ли да се пият и други добавки и витамини - Б 12, Вит. Д, Билкова кръв, Омега 3, вит. Ц Thinking

Отделно приемам Л-тироксин по време на подготовката за ЗЕТ с Естрофем, имам изписан и Глюкофаж и Преднизолон от ендокринолог, но за тях ще питам и репродуктивния доктор.

Предварително благодаря Flowers Hibiscus

# 588
Здравейте! Някой който е ползвал този спрей на better you витамин Д. По веднъж ли пръскате под езика на ден, при дефицит?

# 589
  • София
Денис, може ли мнение Yum
Скрит текст:
След трансфер, освен задължителните хормони и Б9, може ли да се пият и други добавки и витамини - Б 12, Вит. Д, Билкова кръв, Омега 3, вит. Ц Thinking

Отделно приемам Л-тироксин по време на подготовката за ЗЕТ с Естрофем, имам изписан и Глюкофаж и Преднизолон от ендокринолог, но за тях ще питам и репродуктивния доктор.

Предварително благодаря Flowers Hibiscus
След трансфер и при бременност, се приема само Омега 3 (трябва да е DHA), ФК, магнезий, коластра, ПроБ ( има специални щамове с повече ползи при бременност и кърмене... те намаляват риска бебчо да страда от АД с около 50% или ако страда да е в по-лека форма... много бъдещи майки не го вземат под внимание с идеята че или няма да се случи на тях или после ще го мислят... а това е много неприятно и много болезнено за бебетата ......... не искам да обидя или засегна никого ... а само да напомня че ако се вземат по-сериозно, тези превантивни мерки този риск може да се намали)
... и да си продължа за добавките - при бременност се приемат МВ за бременни има такива и при кърмене - те съдържат всичко необходимо, в оптимални доза, но ако има дефицит на даден елемент, то той се включва допълнително в подходяща доза, докато се достигнат оптимални нива - най-често това са вит.Д, В12, ФК, желязо ( следи се заедно с Хемоглобин, Феритин, трансферин, ЖСК - тълкуват се заедно) и т.н.
Следи нивата на ТСХ, Т3 и Т4 защото от назначените хормони, нивата доста се променят и много често са рискови.
Провери нивата на ФК, В12, В6 и Хомоцистеин - ако там има проблем, това добавя и нов риск за бременността.
За ИР преразгледай храненето си, то е най-важно при ИР.
От мен имаш Peace

Здравейте! Някой който е ползвал този спрей на better you витамин Д. По веднъж ли пръскате под езика на ден, при дефицит?
Скрит текст:
Здравей!
Този продукт е много хубав. Пръскаш под езика или върху вътрешната страна на  бузата ... или директно в гърлото.... след по-мазно хранене.
Дозата зависи от дефицита - може да са ти достатъчно 3000IU, но може да имаш нужда от 6 или 9000IU.

# 590
Здравей, Денис!

Моля за помощ в какви интервали от деня следва да приемам следните добавки, съответно преди/след хранене:
1. Б-комплекс на Natural Factors
2. Желязо
3. Вит. Д,
4. Q-ензим Q10,
5. Масло от вечерна иглика
6. Биозин Мама
7. Лизин

Искам да направя подготовка за бременност. Препоръчано ми е от лекар да приемам Лизин и биозин мама за да се предпаза от реактивиране на ебщайн бар и цитомегало вирус.

Благодаря предварително!

# 591
denis, купих си добавка, в която има червена детелина. Имам едно наум към нея, ако я пия ще е само един месец. Мога ли да я комбинирам с вечерна иглика и див ямс?

# 592
Момичета, имам останали DHea и Витекс. При интерес моля пишете ми на лично Hug

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 16:07 от Winter11

# 593
Денис, писах в темата за Хашимото за да не спамя тук, но виждам, че коментираш ТСХ и да те питам все пак Simple Smile
Най-накрая след много години видях положителен тест за бременност.
Преди трансфер ТСХ ми бе 1.4 приемах тогава еутирокс 12.5 един ден, еутирокс 25 на другият.
След трансфера си увеличих дозата на два дни еутирок 25 и един еутирокс 12.5
В деня на теста заедно с ЧХГ пуснах и ТСХ скочило е на   TSH 3.56  μIU/ml    0.3-4.5 ( изследване на 30 ноември)
Сега приемам еутирокс 25 всеки ден, но се притеснявам дали е достатъчно.
Знам, че при смяна на дозата се изчаква месец, но сега се притеснявам да чакам и не знам дозата дали ми е подходяща.
Кога мога да пусна контрола? Да чакам месец ми се вижда много.

Еутирокс го пия в 3 през нощта. в 9ч другите лекарства.
Естрофем, аспирин, метилпреднизолон ( уж смъквал ТСХ... може, но не и при мен) , витамин Е, фолиева мета ( имам мутации) . пиех до вчера и магнезии  с Б6, но по протокола трябваше да го спра.... странно ми е защо)
Поставям си също прогестеронови инжекции, клексан   и вечер вагинален прогестерон.

Преди трансфер клиниката ми пусна доста изследвания  и ми направи впечатление, че хемоглобина ми е единица над горната граница  с ниско кръвно съм и не знам защо очаквах да е нисък.

Виждам, че в преден пост коментирате пробиотик за бременни от кога се почва да се пие?

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 19:48 от Joy Joy

# 594
Joy Joy, аз си пусках контрола на тсх след 2 седмици и определено се беше повлияло, но при мен се вдигна от самата стимулация. Б6 можеш да продължиш да пиеш, но магнезий в първи триместър не е препоръчителен.
Пробиотик се приема от самото начало, че и преди това. Аз бях на Омни биотик 6 до 8 месец, а след това го смених с Омни биотик панда, който продължавам и по време на кърмене.

# 595
Аэ също пия омнибиотик от средата- края на 6ти месец някъде като почнах с омнибиотик 10, после си вэех 6 и минах на панда от 8ми месец. Препоръчвам го, според мен е много добър и ако не ми се гадеше толкова бих го эапочнала от самото начало на бременността.

# 596
Здравейте, момичета
От две седмици търся в аптеките и българските сайтове добавката NAC, но навсякъде е изчерпана . Имате ли някаква информация. Благодаря ви.

# 597
  • София
Има го в аптеки Медея на промоция е, марката е SWANSON 100 табл. от 600мг. за 26,60лв.
На шишето пише N-Acetyl Cysteine зелено шише

# 598
А някой, който приема тази добавка може да сподели дали усеща някакъв ефект?

# 599
  • София
Ако говорите за НАК аз пия я от доста време ефекта е уникален особенно за поддържането на ФСХ в ниски стойности в същото време прочиства и черния дроб, а е и антиоксидант. Приема се по 2 *1 табл дневно сутрин и вечре на гладно.

Общи условия

Активация на акаунт