Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 10

• 83 663
  • 825
  •   1
Отговори
# 750
Пия NAC на гладно както трябва по принцип, но имам страшни киселини от него. Чудя се има ли смисъл да го приемам с храна?

# 751
И на мен ми е неприятно след прием на NAC и даже го спрях за известно време. Доколкото си спомням той се приемаше около овулацията, за да я подпомогне, ако не греша?

# 752
Приема се по време на целия цикъл, не само в периода на овулация.
И аз също имах неприятни симптоми от NAC, спирах го, почвах го, едно и също.

# 753
Здравей, denis!
Имам нужда от съвет.
С диагноза ИЯР съм, като и с нередовен цикъл. След обиколко по лекари в БГ, те ми изписаха предимно да пия Profertil и Inoginol. / Тук уточнявам, че освен тези добавки съм приемала и други от Aqua Source:
1. орагничен вит. Д /1200 – на ден, като съдържа Органична Алфалфа на прах, Органични гъби на прах и червени водорасли/
2. Зелени водорасли / с дневен прием на вит.Е -1.7мг, вит. Ц-81 мг., Б12-7.5мг., Б5-8.8мг., Бетакаротин- 0.7мг./.
     Нещата не се получиха по естествен път и за това на 15.12.2021г. директно се насочхме на преглед в Истанбул. Там лекарите се учудиха, защо пия точно тези добавки / Профертил и Иногинол/, при положение, че се дават на момичета с поликистозни яйчници. Ето защо от него ден до днес спрях вземането на каквито и да е хр. добавки включително и тези на Aqua Source.  На прегледа при тях 15.12 след като погледнаха резултатите /описала съм ги/ определиха точно кога ще бъде овулацията и кога ще дойде МЦ / 03.01.2022г./ така и стана в крайна сметка.
LH – 3.1 U/l (ов.14,0-95,6; менопауза 7,7-58,5; фол. фаза 2,4-12,6; лут. фаза 1,0-11,4)
FSH- 2.7 U/l (3,5-12,5)
Пролактин - 422 U/l (102-496)
Естрадиол - 546.9 pmol/l (46-607)
Прогестерон - 20.26 nmol/l  (фол.фаза 0,18-2,84; овулация 0.38-38; лут.фаза 5,8-75,9; менопауза 0- 0,4)
Тестостерон - 0.84 nmol/l (0,29-1,67)
Vitamin B12 -  181.8 pmol/l (145-569)
Витамин D -Тотал 26.2  ng/ml  (>30)
След като последния МЦ беше на 03 януари имам голямо закъснение и нито един хормон на мястото си. Пак казвам, че спрях всякакви добавки. По препоръка на лекарите от Турция днес започнах 6 днесвен прием на Tarlusal. Не ми изписха нищо друго, което ме притеснява, защото това забавяне го отдавам на това че спрях Иногинола и Профертила и хранителните добавки....
От всичко прочетено тук в тази тема си правя извода/дано да е правилен/, че най-важното е да се приемат хр. добавки, които да нормализират хормоните, не толова за качество на яйцеклетката.
Та... въпросите ми към теб са:
Дали е необходимо да пия нещо допълнително освен Тарлусал към момента или след приклюване на приема му? Стархувам се да приемам каквото и да е, а в същото време искам да норамализирам МЦ...
Сега отново си мисля да започна да пия следните неща на Aqua Source/ако мислиш , че са ок/:
1. вит. Д /1200 – на ден, като съдържа Органична Алфалфа на прах, Органични гъби на прах и червени водорасли/
2.Зелени водорасли / получава се дневен прием на вит.Е -1.7мг, вит. Ц-81 мг., Б12-7.5мг., Б5-8.8мг., Бетакаротин- 0.7мг./
3. Колактив 3 - дневен прием от коластра 1600 мг., Лактобацилус Ацидофилус - 8mg, Лактоферин - 4mg
4. ЕМК състав от ленено семе*, маслини*, слънчоглед*, шафран*, черен кимион*, вечерна иглика*, шипки*, тиквено семе*, семена от пореч*, кайсиеви ядки*, годжи бери, куркума*, Schizochytrium Sp. (богато на DHA масло от морски водорасли), малини, индийско орехче (смес от масла от индийско орехче без семе, слънчоглед и зехтин), морков. Дневен прием /Омега 3 - 470mg,Омега 6 - 565mg,Oмегa 9 - 630mg/
5.Мака с дневен прием- Екстракт от мака 1000mg ,Екстракт от ашваганда - 500mg,Екстракт от кордицепс - 500mg,Екстракт от дамяна 250mg ,Екстракт от готу кола  250mg,Екстракт от корен от жен-шен 100mg
6. Суперантиоксидант с дневен прием Житен кълн - 740mg,Витамин С - 7mg,Витамин В12 - 0.7μg,Витамин В5 - 0.8mg,Желязо - 2.7mg,Екстракт от боровинки 30mg,Екстракт от зелен чай - 20mg, 1 000mg Гинко билоба на прах,Екстракт от кора на Френски морски бор - 20mg,Екстракт от Магарешки бодил - 20m,Натурален витамин E - 13.4mg,
7. Крем Moon Rise- с основни билки: див сладък картоф, разклонена цимицифуга, екстракт от сибирски жен-шен 

Моля за съвет, защото наиситна съм объркана... Почвам едно, спирам..., после друго и накрая нищо.

# 754
Здравейте, изчетох тази и няколко теми назад, но не намерих мнение за това рибено масло. Заслужава ли си цената?https://realfood.bg/product/evclo-softgel?utm_medium=email&u … ampaign=order_add
Както и този колгаген https://realfood.bg/product/hidroliziran-kolagen-realfood?utm_me … ampaign=order_add

# 755
Здравейте.
Може ли да споделите сайт, от който си поръчвате витамините?
Благодаря

# 756
# 757

Денис ми даде този сайт,но изпитвам затруднение при поръчка.
Затова попитах ,ако има български сайт ,който е алтернатива на iherb.

# 758
За алтернатива не мисля, че можем да говорим. Разнообразието от продукти и ниските цени, които предлага въпросният сайт, нямат конкуренция.
Пазаруването от там е сравнително лесно. Ако нещо те затруднява, защо не питаш в темата за "iHerb"?

# 759

Денис ми даде този сайт,но изпитвам затруднение при поръчка.
Затова попитах ,ако има български сайт ,който е алтернатива на iherb.

Има тема във форума за поръчки от iHerb, може да я потърските.
Това видео също, но не знам колко е актуално. В каналът има и още видеа, свързани със сайта. https://www.youtube.com/watch?v=WO7lAf-0XeE&t=533s

# 760
Нигма, не знам какви витамини искаш да си взимаш.Аз лично преди поръчвах от iherb от  определена марка различни продукти , но предвид срокът за доставка и това, че за всяка стока си плащах ддс+ такси , си намерих физически магазин за фитнес продукти, в който има всичко,  което ми е нужно на много добра цена.
Съншайн, мога да взема отношение само към стойностите на витамините б12 и д- и двете са ниски и е добре да си ги оправиш. Ако приемаш 1200IU витамин Д, да знаеш, че това е доза която всекидневно приема 3-месечно бебе и няма да ти оправи дефицита.

# 761
  • Бургас / UK
Момичета, кажете ми хубав вит Д . Моя в момента е 30 , а искам да го кача. Също и Омега 3 да ми препоръчате.
Благодаря!

# 762
Better you  D3 спрей, има дози от 3000 и 1000  UI.  Във Вашия случай 3000 ще е добра доза или евентуално 2000, но по-трудно ще се навакса с нея дефицита.

# 763
Здравейте, началото на месеца направих спонтанен аборт в 12 г.с. Започнах да пия вит. С, геритамин, Неофолик мета, рибено масло, колаген, протеин с цел по-бързо заздравяване на ЛМ и след това нова бременност. Пуснах си да изследвам вит Д, който се оказа на долната граница и ще започна да пия. Чуденката ми е за Б12, който е 670pg/ml при реф. с-сти 187-883 и ФК 15,90ng/ml( 3,10-20,5 реф. с-сти) дали трябва да приемам поддържащи дози или да се опитам да вдигна с-стите на горните граници. Забравих да кажа, че хомоцистеина ми е 8,15umol/l(4,44-13,56).

# 764
  • София
Здравейте, началото на месеца направих спонтанен аборт в 12 г.с. Започнах да пия вит. С, геритамин, Неофолик мета, рибено масло, колаген, протеин с цел по-бързо заздравяване на ЛМ и след това нова бременност. Пуснах си да изследвам вит Д, който се оказа на долната граница и ще започна да пия. Чуденката ми е за Б12, който е 670pg/ml при реф. с-сти 187-883 и ФК 15,90ng/ml( 3,10-20,5 реф. с-сти) дали трябва да приемам поддържащи дози или да се опитам да вдигна с-стите на горните граници. Забравих да кажа, че хомоцистеина ми е 8,15umol/l(4,44-13,56).
Здравей!
Геритамин се приема по схема, защото вит. А е опасен за развитието на ембрионите... или колкото е полезен, толкова е и опасен.
Протеин - внимавай какво приемаш, защото от протеин до протеин може да има голяма разлика... напр. ако не е чист, кач-вен, ако е за качване на маса или някакъв за енергия, взривна сила и т.н.... т.е. с добавени, много често, опасни елементи... за тези които не тренират.
За вит. Д - оптималната доза се определя от серумните нива, както и дали трябва да се приема вит.К2 или калциева формула.
Хомоцистинът е висок и носи риск  - трябва да е около 5.0, като над 7.0 риска се води вече висок.
Трябва да провериш В6 и да продължиш приема на В12 и В6... според мен, но е добре да се консултираш и с генетик ... че това е важно за ССС-ма
Колаген - за матка, МЛ, яйчници тръби...трябва да е тип I & III ... и много добро кач-во

ПП. На база тези отклонения - може да имаш проблем с желязото, феритина, биотина ... ако искаш ги провери, защото те са важни за нормалната функция на ЩЖ и респ. бременността

Общи условия

Активация на акаунт