Клиники в Истанбул - тема 12

• 45 317
  • 795
  •   1
Отговори
# 345
Да допълня към жената с генетичния проблем. Освен стандартните изследвания, ще ви предложат и генетични, които отнвмат доста време. Трябва да се открие точния ген при вас, след това да се изготви индивидуален тест за да се изследват ембрионите, като само това отнема около 3 4 месеца. Така че запишете си час по-скоро, така или иначе доста време ще мине докато започнете стимулация. Ако имате въпроси съм насреща

# 346
Здравейте, струва ми се, че бъркате координаторите с посредническите фирми. Координаторите са персонал на болницата и свързвайки се с тях, всъщност се свързвате директно с болницата - те го играят преводачи и някакъв вид организатори на процеса: запазват часовете, развеждат ви по кабинети и отделения, помагат с документите, обясняват за лекарствата... Те не ви организират хотел, транспорт и разни други странични услуги.
А понеже сте писала "приятелят ми", предполагам знаете, но пак да кажа - там без брак инвитро няма да ви направят, само прегледи, консултации и изследвания.

Здравейте момичета, насочила съм се към Мемориал за първичен преглед, тъй като при нас проблемът не е стерилитет, а това че аз имам генетично заболяване и шансът да се предаде на плода е 50%. Вече имам едно прекъсване на бременност поради това + усложнения като перфорация на матка и тънки черва. Тъй като спрямо това, което четох до момента разбирам, че Мемориал и проф. Кахраман са едни от най-добрите в тази област особено при генетични проблеми. Понеже прекъсването и усложненията бяха ноември месец миналата година още е много рано да говорим за евентуално инвитро и т.н. а по-скоро искам да чуя тяхното мнение по въпроса, защото тук в София в Майчин дом ме съсипаха психически (а и не само, в предвид усложненията които имам). Питането ми тук е, има ли някой от вас, който се е свързвал с клиниката директно? Без услугата на координатори? Ще пътуваме до Истанбул юни месец и бихме искали да съчетаем двете задачи, които ще имаме, а за след колко време се дава час за преглед? От сега към края на юни дали е възможно или сме закъснели? И колко време долу горе отнема самия преглед и изследванията, на първа страница четох, че например спермограмата излиза за 3 работни дни, а ако имаме наша направена от България пак ли трябва да направим там?
Извинете за многото въпроси, но искаме да сме подготвени.
Аз говоря турски, приятелят ми не.
Много ви благодаря!

# 347
  • София
Благодаря за отговора момичета! Да, знам че искат сключен граждански брак преди инвитро, стимулации и т.н.ние все още нямаме, но като стигнем до там ще сключим, това не е грижа.  Явно ще се свържа с координаторите, идеята ми е първо просто да минем един първичен преглед, аз един гинекологичен всичко както си му е ред, защото тук не знам до каква степен и какво ми причинаха.
Andrea_A, имам генетичен тест, баща ми по повод друго си прави генетичен тест и трябваше да изследват и други членове от фамилията, знаем кой точно ген е при нас, това мисля, че до някъде улеснява, поне за това няма да чакаме. Искам да знам като цяло дали мога изобщо да износя и да забременея, след цялата тази травма която получих покрай прекъсването...

# 348
Здравейте, в момента съм в подготовка за ЗЕТ в Мемориал. Имам изписан Progynex,  но не го намираме в аптеките тук. Попитах координаторите кой е заместителят в България, но все още нямам отговор. Някой знае ли случайно дали има заместител тук?

# 349
Здравейте, в момента съм в подготовка за ЗЕТ в Мемориал. Имам изписан Progynex,  но не го намираме в аптеките тук. Попитах координаторите кой е заместителят в България, но все още нямам отговор. Някой знае ли случайно дали има заместител тук?
Здравейте няма ги в българия тези инжекции  в момента знам че изписват progestan ampuli вместо progynex едни и същи са аз имам progestan

# 350
beri_91, много благодаря! Писах Ви ЛС.

# 351
Момичета, къде мога да направя изследване на НК клетки в матката тук в България? И също нужно ли е да изследвам НК клетки в кръвта?

# 352
Привет , слушай аз съм изследвала НК клетки в кръвта обаче како четох по американки статии и дрън дън . НК клетките се влияят от хиляда неща , в случая например когато аз ги пусках , изрично питах Русев имали значение че ммах аборт преди 14 дена ! Той каза не . Излезнаха завишени НК клетки , Обаче после четох , че ако изследваш кръв първо това не е 100% достоверно че влияе на ембриона , 2) трябва да не си боледувал , настивал , абортират , стимулирал итн организма чи наскоро..Защото реално НК клетките ни защотават от Рак и когато нещо става с организма ни те се увеличават . По елементарен начин да го кажем така .
Сигридов преди една година водеше едно интервю в което обесни че най правилно е да се изследват НК клетки от матка . Аз не съм ги изследвала . Но и къде го правят не знам .

# 353
Ох, направо се чудя какво да изследвам и какво да правя. В Мемориал твърде не обръщат внимание на имунологията, но се притеснявам тъй като имам 2 неуспешни трансфера с ембриони, минали ПИД. Уж няма причина за неуспех....
Правих нова стимулация. Миналата седмица ми беше пункцията, дадох 12 ембриона за ПИД и 10 замразих без, защото щеше да ми дойде малко повече финансово за 22 ембриона да платя.
 И сега се чудя какво да изследвам, докато ми дойде резултата от генетичното изследване. Надявам се, че ще имам достатъчно здрави ембриона, но не ми иска пак да ги пропилявам. Моля, кажете къде да търся причината не неимплантацията на здрави емриони.

# 354
не знам аз не съм в час с тия неща , ти питали турците за Нк клетките от матката ? Тромбофилията изследвана ли е ? Ама тука в Бг а не там техните странни тромбофилии, Надраскване пробва ли? Смяна на подготовката ?

# 355
не знам аз не съм в час с тия неща , ти питали турците за Нк клетките от матката ? Тромбофилията изследвана ли е ? Ама тука в Бг а не там техните странни тромбофилии, Надраскване пробва ли? Смяна на подготовката ?
Тромбофилия само техния пакет, надраскване не съм пробвала, а относно подготовката и двата пъти на естествен цикъл, вторият път ги питах за контролиран, но категорично отказаха, защото всичко ми било наред и не било нужно да съм на контролиран. Тромбофилията може ли да е причина за неимплантация?

# 356
Виж аз съм виждала тоя техния пакет той е крайно НЕ достатъчен , за мен често има поричина че ако имаш повече фактори и кръвообращението е скапано да речем , просто да не успява тоя ембрион да се захрани . Препоръчвам ти да видиш в Геника най разширения пакет ( ще стана вече рекламно лице май ) ама то само там го правят де . И да говориш с тях за надраскване като опция

# 357
Здравей и от мен , относно тромбофилиите- аз съм с хетерозиготен вариант на една от тромбофилиите, които са проблематичми при бременност- фактор 5 лайден. По време на естествена бременност, която за жалост приключи по други причини, ми беше предписана 0,2мг хепаринови инжекции (клексан). Функционираше съвсем добре при мен, беше правилната доза.
В деня на трансфера моят лекар в Турция (Тургут) ми каза да бия 0,4- двойната доза на това, което получавах при естествената бременност и работеше добре при мен. Защото, както обясни той, при имплантация е добре да е по- разредена кръвта. Това го казвам с предупреждение, че кръворазреждащи на собствена глава не трябва да се взимат, само след консултация с лекар. Но може би е нещо, което да провериш. Дори и да имаш съвсем лека мутация и в някой от нискорисковите фактори може малка доза кръворазреждащо да е от полза. Не знам какъв е турския пакет на тромбофилийте, но и аз мисля, че е добре да е пълна картинката и да пуснеш разширен.

Тромбофилия само техния пакет, надраскване не съм пробвала, а относно подготовката и двата пъти на естествен цикъл, вторият път ги питах за контролиран, но категорично отказаха, защото всичко ми било наред и не било нужно да съм на контролиран. Тромбофилията може ли да е причина за неимплантация?

# 358

Това имам за тромбофилия. Аз за износване разбирам, че може да влияе тромбофилията, ни мислите ли, че за самата имплантация също оказва влияние.

# 359
Разбирасе че влияе , нали ембриона се захваща за матката която трябва хубаво да се снабдява с кръв , а при инвитро ти взимаш доп прогестенон който още повече сгъстява кръвта , Тези тромбофилии са супер не достатъчни , аз има няколко ниско рискови мутации които в съвкупност правят доста шарена картина . От преди трансфера съм на аспирин , след трансфера съм и на клексан освен аспирина . От всички вродени тромбофилии турците пускат само 2 фактора , Това е малоумие на макс . Чесно време им е да се замислят повече за тия тромбофилии . Отивай в Геника и пускай разширен пакет . Тогава пак ще си говорим дали и какво имаш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт