Клиники в Истанбул - тема 12

• 45 304
  • 795
  •   1
Отговори
# 360
Мога да ви кажа при нас какво приложиха в Аджибадем Маслак при положение, че показателите ми са идеални по отношение на хормони, дебелина на лигавицата и т.н. / при нас проблемът е ИЯР/. Щом сте с ПИД е било ЗЕТ, но все пак споделям при мен при свеж : естрофем, прогестерон, емриолепило, хепарин и аспирин. Кръворазреждащите не бяха на базата на тромбофилия. Според лекарите бяха за подпомагане на имплантацията, която се случва по-добре при добро кръвообръщение и добре кръвоснабдена матка. Лично мое мнение / естествено непрофесионално/,но при хубави ембриони и неуспехи, аз бих си искала програмиран цикъл и всички допълнителни екстри за подпомагане...било то надраскване, лепило, кръворазреждащи и т.н. Лично аз съм много против принципа да пробваме първо така, а после ако не стане ще добавяме едно по едно...Това са твърде много средства, а по-лошото изхабяване на психиката...

# 361

Това имам за тромбофилия. Аз за износване разбирам, че може да влияе тромбофилията, ни мислите ли, че за самата имплантация също оказва влияние.
Не знам в коя болница сте, но цветната снимка ок ли е ? Може би хистероскопия да се огледа матката, особено ако е имало аборти или операции.
Биопсия от матката правят в Надежда . Там се чака доста, може да пробвате да се доредите до някой от по новите лекари . Аз имам правени две биопсии при Стаменов - уж малко НК клетки , но единият път ми сложи някакво лекарство и нямах имплантация на ембриони с ПИД. Преди това и след това съм имала имплантации иначе ( без нищо за НК клетки)  При следващ опит, ако сте в Турция , останете поне 3 дни на 5 дневен ембрион и после пътувайте. Може би не е това проблемът, но все пак да има шанс да се закрепи по стабилно ембриона.

# 362

Това имам за тромбофилия. Аз за износване разбирам, че може да влияе тромбофилията, ни мислите ли, че за самата имплантация също оказва влияние.
Не знам в коя болница сте, но цветната снимка ок ли е ? Може би хистероскопия да се огледа матката, особено ако е имало аборти или операции.
Биопсия от матката правят в Надежда . Там се чака доста, може да пробвате да се доредите до някой от по новите лекари . Аз имам правени две биопсии при Стаменов - уж малко НК клетки , но единият път ми сложи някакво лекарство и нямах имплантация на ембриони с ПИД. Преди това и след това съм имала имплантации иначе ( без нищо за НК клетки)  При следващ опит, ако сте в Турция , останете поне 3 дни на 5 дневен ембрион и после пътувайте. Може би не е това проблемът, но все пак да има шанс да се закрепи по стабилно ембриона.
В Мемориал съм. Цветната снимка е наред, нямам операции, раждания, аборти.

# 363
Здравейте, аз бих отишла при др Сигридов за подготовка за забременяване. Явно има някаква причина за неуспешните имплантации и някой трябва да погледне цялата картинка. Др Сигридов харесва да разплита сложни казуси и на мен какво ли не ми е изследвал през годините за да намерим причината за множеството спонтанни аборти.
Пълен пакет тромбофилии в Геника бих направила задължително. Имах някакви изследвания за тромбофилия от Надежда, но не беше пълния набор. Веднъж ще ги изследвате и ще знаете после цял живот кои гени са проблемни. Те не се променят но могат да дадат насоки от каква терапия имате нужда преди и по време на бременност. Успех!

Ох, направо се чудя какво да изследвам и какво да правя. В Мемориал твърде не обръщат внимание на имунологията, но се притеснявам тъй като имам 2 неуспешни трансфера с ембриони, минали ПИД. Уж няма причина за неуспех....
Правих нова стимулация. Миналата седмица ми беше пункцията, дадох 12 ембриона за ПИД и 10 замразих без, защото щеше да ми дойде малко повече финансово за 22 ембриона да платя.
 И сега се чудя какво да изследвам, докато ми дойде резултата от генетичното изследване. Надявам се, че ще имам достатъчно здрави ембриона, но не ми иска пак да ги пропилявам. Моля, кажете къде да търся причината не неимплантацията на здрави емриони.

# 364
аз преди малко бях при Сигридов и чувствата са ми толкова смесени , донесох си енциклопедията , исках да расскажа всичко , за абортите за тва онова , терапията ми , тромбофилиите . Не погледна и не пита нищо , общо взето каза че ембриона изглежда ок и тва е . 180 лв за 5 минути преглед , аз толкова чаках ооя преглед да изкоментира тия клексани и аспирини , да каже нещо то нищо

# 365
Здравейте момичета, някоя от вас има ли останал Лутинус? Бих искала да закупя, ако няма да ви трябва.

# 366
Сега си следя бременността при др Сигридов и не си лафим дълго като през 2018 г. По-експедитивно действа и не се отплесва в приказки, но не мога да се оплача че прегледите са бързи. БХС и феталните морфологии са доста подробни. Жалко, че при вас е било толкова набързо. 

аз преди малко бях при Сигридов и чувствата са ми толкова смесени , донесох си енциклопедията , исках да расскажа всичко , за абортите за тва онова , терапията ми , тромбофилиите . Не погледна и не пита нищо , общо взето каза че ембриона изглежда ок и тва е . 180 лв за 5 минути преглед , аз толкова чаках ооя преглед да изкоментира тия клексани и аспирини , да каже нещо то нищо

# 367
По скоро проблема ми е че изобщо не видя нито тромбофилиите ми , нито витамините които пускам и следва , нито терапията итн . Само ми каза за някакъв днк тест който изследвал мозайцизм , и не намерих нищо в нета , та утре ще звъня по телефона на някаква жена да видя що за тест е това , Да съм го пуснала него а не Нипт

# 368
Имплантацията е пълна мистерия.
Дори докторите идея си нямат какво и как става...Имплантационен неуспех с ПИД е най неприятното в ин витрото, щото терапията е стрелба в тъмното.
Опитайте на програмиран цикъл, с естрофем, след като не става на ЕЦ.
Вижте вливка с имуноглобулин да направите, не че на мен ми помогна, но при някой работи и забременяват, като им модулират имунната система.
Имайте търпение, понякога са нужни повечко трансфери с ПИД, какво казах, не всипки имаме щур късмет да ни се случи от пръв път Simple Smile

# 369
По скоро проблема ми е че изобщо не видя нито тромбофилиите ми , нито витамините които пускам и следва , нито терапията итн . Само ми каза за някакъв днк тест който изследвал мозайцизм , и не намерих нищо в нета , та утре ще звъня по телефона на някаква жена да видя що за тест е това , Да съм го пуснала него а не Нипт

Bochinka, как се казва този тест?

# 370
Да не е имал предвид тест с/ за микроделеции. Аз бях с ПИД и се чудих , заради тях дали да пускам, но се отказах. А мозаицизъм излиза при ПИД .

# 371
абе за мозайцизм ми каза , аз не схванах точно защо ми го каза след като има пид и изглежда нормално . Не ми е казван название , каза днк тест който се прави в 14-15 седмица и бил доста по подробен и изследват всеки ген по ген под ген под ген . Демек мега подробно . И изследвало мозайцизм , аз му викам ама аз имам замразен с мозайцизм но този нее , той нищо не каза , общо взето ме обърка доста

# 372
Днес поне ме зарадваха с добра новина. От 12 изследвани с ПИД ембриона имаме 10 здрави и един с мозайка. 😊😊😊 Имаме и още 10 без ПИД замразени.
Казаха ми, че този път ще съм на контролиран цикъл, поне една промяна в подготовката.

# 373
Днес поне ме зарадваха с добра новина. От 12 изследвани с ПИД ембриона имаме 10 здрави и един с мозайка. 😊😊😊 Имаме и още 10 без ПИД замразени.
Казаха ми, че този път ще съм на контролиран цикъл, поне една промяна в подготовката.
Късмет! Кога стартирате подготовка?

# 374
Късмет! Кога стартирате подготовка?
Ако не ми закъснее цикъла, след около 25 дни. Понеже на предната стимулация вторият цикъл ми закъсня с около 5-6 дни. Благодаря 😊

Общи условия

Активация на акаунт