Клиники в Истанбул - тема 12

• 45 300
  • 795
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, къде мога да направя изследване на НК клетки в матката тук в България? И също нужно ли е да изследвам НК клетки в кръвта?

Здравей, аз бях пациент на Надежда няколко години. Имам там 4 поредни трансфера без имплантация, като Стаменов винаги казваше, че всичко ми е наред и този път ще стане! Изследвала съм няколко пъти НК клетки в кръвта и винаги са ми били в норма. Отделно правих имунологична биопсия, където се проверява за НК клетки или други пречки в матката. Там имаше някакъв дисбаланс, но той не ми препоръча вливка. На мен ми писна да се доверявам сляпо и отидох при Русев (въпреки че те не се харесват със Стаменов). Той ми откри ембриотоксини, които пречат на имплантацията и правих вливка Привиген в Малинов. Отделно ми пусна доста допълнителни мутации в Геника и цъфнаха няколко проблема. Имам мутация, която е свързана точно с липса на имплантация (1154 VEGFA) Преместих се в друга клиника, направих ЗЕТ с вливка и надраскване и беше успешен опита, за съжаление само до 7 седм. Успях да отида при Сигридов и той откри проблем с формата на матката, което пречи на имплантацията и каза, че няма как да износя повече от 8г.с. Сега ще правя хистероскопия с биопсия. В тази клиника има един млад доктор Ковачев, който от скоро също прави хистеро и биопсии, при него е по-лесно да се запише час. Казвам ти всичко това, защото понякога дори при хубав ембрион след ПИД, пак може да има пречки, за да се развие и е хубаво да отхвърлиш всички варианти.

# 376
Здравейте, знае ли някой със сигурност дали турската фолиева киселина Folbiol 5mg е метилирана?

# 377
  • София
Не е!

# 378
Много благодаря! Ами просто чдесно... Мъжът ми е със спина бифида и беше изключително важно да ми предпишат метилирана. До стимулацията взимах неофолик мета, но турците казаха да я сменя с тази и аз от пусто сляпо доверие я смених. Сега тук в България, в края на трети месец ми искаха изследване за тромбофилия и се оказа, че не я усвоявам, ако не е мета. Реших в крайна сметка да проверя каква е тази и понеже нищо не открих, сутринта питах координаторите. Обаче от положителния тест насам почти не ме отразяват за запитванията ми, та реших да питам и тук.
И сега започва паниката Sad

# 379
geri_d84,  пусни си кръвни изследвания на фолат. Ако ти е висок( над горна граница, спри прием за 1 месец, изследвай пак и започни метилирана. Това беше по препоръкаа на доц. Русев. Аз съм доволна от тази : Liquid Methylfolate – BioCare – 15ml – 4 капки през ден приемах аз.

# 380
Много мерси за съвета - ще го направя.
Дано само бебка да си е взела каквото й трябва, защото това ми е най-голямото притеснение в момента.
geri_d84,  пусни си кръвни изследвания на фолат. Ако ти е висок( над горна граница, спри прием за 1 месец, изследвай пак и започни метилирана. Това беше по препоръкаа на доц. Русев. Аз съм доволна от тази : Liquid Methylfolate – BioCare – 15ml – 4 капки през ден приемах аз.

# 381
Ц ЦЦ фолат не се спира ако си бременна . Само ако не си . Ако излезе завишен може да спреш само за няколко дни .Не повече .

# 382
Мерси, днес съм на преглед и ще го обсъдя и със следящия ме лекар, но така се панирах, че цял ден съм на нокти.

Ц ЦЦ фолат не се спира ако си бременна . Само ако не си . Ако излезе завишен може да спреш само за няколко дни .Не повече .

# 383
Много благодаря! Ами просто чдесно... Мъжът ми е със спина бифида и беше изключително важно да ми предпишат метилирана. До стимулацията взимах неофолик мета, но турците казаха да я сменя с тази и аз от пусто сляпо доверие я смених. Сега тук в България, в края на трети месец ми искаха изследване за тромбофилия и се оказа, че не я усвоявам, ако не е мета. Реших в крайна сметка да проверя каква е тази и понеже нищо не открих, сутринта питах координаторите. Обаче от положителния тест насам почти не ме отразяват за запитванията ми, та реших да питам и тук.
И сега започва паниката Sad

Надявам се всичко да е наред. Фолиевата е най-важна първите две седмици след инплантацията. Това с голямата доза фолиева са го давали преди вместо метилирана, така че може всичко да си е ок. Ти не можеш да преработиш напълно фолиевата, но една част от нея успяваш ( зависи от мутацията) Пий сега по 1 таблетка само метилирана - не ти трябва повече. Нео фолик е с оцветители - виж има на Солгар метилирана има и едни Топ фолат и те стават. Аз имах една прекъсната бременност, заради такъв проблем. При успешната съм пила само по 1 хапче метилирана, след 12 седмица витамини с фолат. И фолата става за теб - пак може да не го усвоиш напълно , но е много по-добър вариант от folic acid. И гледай за другите витамини да са метилирани - на нашият пазар са малко опциите.

# 384
Много ви благодаря за съветите. Лекарят днес хубаво прегледа гръбначето на бебка и каза, че няма индикации за проблеми, каквито могат да се предизвикат от липса на фолиева киселина, така че ми олекна на душицата Simple Smile От Турция също отговориха, че тази фолиева изписвали и за жени, които не я усвояват добре. Утре ще покажат и резултатите ми и на доктор Умут и той също ще се произнесе. Ще си изследвам фолата и продължавам с метилирана и се надявам всичко да е наред.

# 385
Момичета, когато правите PCR в Геника, резултата на английски ли излиза или трябва да ги помоля предварително да бъде? Фактура трябва ли ми за границата?
До сега никога не съм си правила PCR и нямам представа какво представлява и какви са изискванията, за да минеш границата (освен да е отрицанелен Simple Smile )

# 386
Техния резултат е винаги двуезичен. Казвате, че е за чужбина, прилагат и подпечатана фактура + касов бон.

# 387
MaDu, носете си документите, с които ще пътувате, в случая за Турция са задграничните паспорти, защото техния номер трябва да бъде вписан в PCR-а.

# 388
О, благодаря! Това не го знаех. А нали резултата от Геника на Плиска излиза още същия ден? Ние ще го направим сутринта и вечерта пътуваме.

MaDu, носете си документите, с които ще пътувате, в случая за Турция са задграничните паспорти, защото техния номер трябва да бъде вписан в PCR-а.

# 389
излиза същия ден но трябва да отидеш там и да го вземеш . Малко е рисковано да пътуваш същия ден , може да го качат и лаборсторията вече да е затворила

Общи условия

Активация на акаунт