Клиники в Истанбул - тема 12

• 45 081
  • 795
  •   1
Отговори
# 660
Най- добре се обадете във Външно министерство.Лично аз преди около 2 седмици получих информация, че признават само определени ваксини.Но дали и към момента е така трябва да се провери.
Oт България за Турция признават всички, за турски граждани от Турция за България Файзер и Синовак.

# 661
Аз това, което намерих до момента е следното:

Турция въвежда нови правила за влизане в страната от 1 юни 2021 г.
01 Юни 2021
С решение на турското правителство, от 1 юни 2021 г., при преминаване през сухопътните, морски и летищни граници на Република Турция всички пътуващи, следва да представят:
- отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа, или
- бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа, или
- сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията, или
- официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца.

Та явно ще видя личната какъв документ ще ми издаде и на какъв език, най-вероятно ще се ваксинирам и ще помисля и за антигенен, че то вече не знае човек кой какво ще му поиска реално.

Информацията е от сайта на министерството на външните работи.
https://mfa.bg/bg/situationcenter/29902

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 20:17 от Kpe10

# 662
Като говорим за ваксини, освен изискванията на границите, трябва да се пита и самата болница.
Май искаха някакво време да е минало от ваксината преди стимулация/трансфер.

# 663
Здравейте! Тези, които имат опит с Турмед,  могат ли да споделят колко е оскъпяването на процедурите и подписвате ли нещо  като договор с тях където пише цената на услугите им? Реално освен записване на часове и комуникация с координаторките, правят ли друго?
Колко излиза една процедура, ако се следите там през цялото време, от стартиране на стимулацията до трансфера? Не намирам цени на официалния сайт на болницата.
Няма оскъпяване.
Но има смисъл за мен. Комуникацията става мноооого по-лека, съдействат за лекарства след прибирането в БГ. Бяха ни организирали транспорт от Мемориал до клиниката за ЦС. Куп дребни на пръв поглед неща, които то дават спокойствие.
Аз съм толкова благодарна на тях, колкото и на Мемориал!

# 664
Здравейте! Тези, които имат опит с Турмед,  могат ли да споделят колко е оскъпяването на процедурите и подписвате ли нещо  като договор с тях където пише цената на услугите им? Реално освен записване на часове и комуникация с координаторките, правят ли друго?
Колко излиза една процедура, ако се следите там през цялото време, от стартиране на стимулацията до трансфера? Не намирам цени на официалния сайт на болницата.
Няма оскъпяване.
Но има смисъл за мен. Комуникацията става мноооого по-лека, съдействат за лекарства след прибирането в БГ. Бяха ни организирали транспорт от Мемориал до клиниката за ЦС. Куп дребни на пръв поглед неща, които то дават спокойствие.

Големите болници като Мемориал и Аджибадем винаги организират безплатен транспорт за пациентите си. Това е тяхна услуга.
Бахчеджи въобще не съобщават за такава услуга.С две думи оправяйте се!

Последна редакция: сб, 12 юни 2021, 18:49 от Karamia300

# 665
Момичета, здравейте - един въпрос -  по време на стимулацията усещали ли сте от време на време леко боцкане в яйчниците. Извинявам се за въпроса, но такива усещания са ми странни, знам че може да е нормално, но ще съм по-спокойна ако и други са имали такива симmтоми. 4-ти ти ден ми е на стимулацията. Благодаря момичета предварително.

# 666
Karamia300, това означава ли, че дори и да не ползваме услугите на Турмед, а да сме директно с болницата (Мемориал в моя случай), мога да ги помоля да организират трансфер до болницата?

# 667
Здравейте! Тези, които имат опит с Турмед,  могат ли да споделят колко е оскъпяването на процедурите и подписвате ли нещо  като договор с тях където пише цената на услугите им? Реално освен записване на часове и комуникация с координаторките, правят ли друго?
Няма оскъпяване.

Там ли се следихте през цялата стимулация? Колко ви излезе един опит и какво точно включваше, защото на сайта на болницата не намирам цени?

# 668
Момичета, здравейте - един въпрос -  по време на стимулацията усещали ли сте от време на време леко боцкане в яйчниците. Извинявам се за въпроса, но такива усещания са ми странни, знам че може да е нормално, но ще съм по-спокойна ако и други са имали такива симmтоми. 4-ти ти ден ми е на стимулацията. Благодаря момичета предварително.

Ако се получат повече фоликули , може и доста по-силни болки да усещаш. Особено към края, когато растат. Все пак при някакви по-силни болки и странни усещания си говори с лекарите.

Satin_lina - кординаторите изпращат цени , ако си поискате( за Мемориал имам опит). Цените за лекарствата при стимулация са различни - за мен бяха около 1600 лв. - зависи каква доза - от годините/ кг се решава , Гонал е по-скъп .. , другите лекарства не толкова. За другите неща цените са фиксирани и включват и ЗЕТ, ако няма фреш трансфер. Аз имам цени , но от преди 2г. , може някой от по скоро да ви изпрати , какво са плащали. Може да препоръчат доп. изследвания кръвни/генетични, които избирате тук или там да правите - тук е по-евтино.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 11:08 от sanssa

# 669
Karamia300, това означава ли, че дори и да не ползваме услугите на Турмед, а да сме директно с болницата (Мемориал в моя случай), мога да ги помоля да организират трансфер до болницата?

Да!Има координатори в самите болници.Те ще организират всичко!

# 670
Супер, не знаех, че има такава възможност. Следващото ходене за ЗЕТ се очертава да бъде без ММ заради неговата работа и се притеснявям да ходя сама, така че ще питам.

За цената - 2475 евро пакетна цена за първи опит, стимулацията ми беше февруари, при нас беше ИКСИ+ИМСИ - включват се хормоналните изследвания по време на стимулацията. За лекарствата в клиниката казват, че излизат около 600 евро, но както каза sanssa зависи от дозата на Гонал. За сравнение аз съм 45 кг, 170 см и изкарах почти цялата стимулация с доза 112.5, само последните 2 дни бях на 125, по спомен само трите кутии от рецептата купихме и даже остана от последната писалка сигурно половината. По-голямата сума за лекарства е при трансфер, ако се наложи да се прилага кръворазреждане.

# 671
Супер, не знаех, че има такава възможност. Следващото ходене за ЗЕТ се очертава да бъде без ММ заради неговата работа и се притеснявям да ходя сама, така че ще питам.

За цената - 2475 евро пакетна цена за първи опит, стимулацията ми беше февруари, при нас беше ИКСИ+ИМСИ - включват се хормоналните изследвания по време на стимулацията. За лекарствата в клиниката казват, че излизат около 600 евро, но както каза sanssa зависи от дозата на Гонал. За сравнение аз съм 45 кг, 170 см и изкарах почти цялата стимулация с доза 112.5, само последните 2 дни бях на 125, по спомен само трите кутии от рецептата купихме и даже остана от последната писалка сигурно половината. По-голямата сума за лекарства е при трансфер, ако се наложи да се прилага кръворазреждане.

Ще ви вземе кола на цолница от летище или автогара.Транфера от хотел до цолтица и обратно, също.Когаго тряцва са си закупиге билет за връщане ..

# 672
Здравейте!Ние имаме едно инвитро в България-неуспешно.След това с моя съпруг решихме да пробваме в Турция.През месец октомври миналата година бяхме на преглед при др Емре Тургут.Останахме много впечатлени от доктора.През април месец заминахме за стимулация.Бяхме притеснени,защото преди да заминем разбрахме,че вече работи в друг кабинет и с друг координатор.Но притесненията ни бяха напълно неоснователни,защото новия кабинет на др Тургут е близо до стария,а Хафизе е много мила-за всичко ми съдейства и беше до мен❤Стимулацията ми беше лека.Бяхме за около 12 дни в Истанбул.Трансферът ни беше на 31.05.Резултатът видяхме на 11.06.Първия ми положителен тест след четири години опити…Ако някой се интересува от цени на лекарства,нощувки и някакви други въпроси свързани с инвитрото-ще се радвам да бъда полезна.

# 673
Здравейте, момичета. Имам един въпрос. На Вашите мъже правили ли са интервенцията плазмотерапия на тестисите?

# 674
Момичета, нормално ли е Кринон гел да излиза много тъмно кафяво? Нямам кървене, но това тъмното ме притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт