Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 897
  • 714
  •   1
Отговори
# 240
Всеки е частен случай на природата. Защо обобщавате така?

# 241
  • София
Е, стига някой да не те уведоми, че трябва да му гледаш детето.

# 242
На 45-50 трябва яко да се стягаш в кръста и да помагаш на младите,какви живот и спокойствие.Иначе ще те набедят за неглижиращ родител с нисък родителски капацитет.

# 243
Ее,аз моето съм си го извървяла...когато е трябвало да се стягам в кръста съм се стягала.
Сега най-много да се наложи да ми оставят внучето за малко.Това го приемам,няма проблем. Simple Smile

На мен щерката( 21г.) ми вика: "Мамо,сега ти е време да си почиваш.Не мисли за нас, ние ще се оправим." Щом и децата ме "пускат в отпуска",значи може....Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 15:25 от Zhani

# 244
Аз само не успявам да разбера, ако е редно бабите да гледат внуците, каква е функцията на техните родители. На инкубатори?

# 245
  • Далечният изток
Не се подигравайте и не се заричайте, че не се знае оня горе какво ви е приготвил...

# 246
Да продължат традицията.
Аз само не успявам да разбера, ако е редно бабите да гледат внуците, каква е функцията на техните родители. На инкубатори?

# 247
АIDA,да сме живи и здрави на 50 ще имам 15 годишна дъщеря.Така че,ще гледам тийнейджър,което не ме плаши.Никой не знае какво му е приготвено,няколко пъти го повтарям.И не всички ще станат родители на 20+,да ,защото никой не знае какъв ще му е пътят. По моят всеки бодил ме убоде.

# 248
Наблюденията ми дотук са, че който е гледал деца,  гледа и внуци. Който го е карал през пръсти гледането и е получавал осезаема помощ да не кажа "заместването му в родителството", не гледа и внуци.
Тия, които тепърва ще забременяват, най-топло ги съветвам, като правят сметки, които я им излезнат, я не, да не слагат в тях други освен себе си и другия родител. Каквото дойде отгоре, все е помощ. Но помощта не е нечие задължение към вас. Задължението си е лично и единствено ваше.

# 249
  • France
Бюти, не се притеснявай. Има организирани забавачки и зелени училища. По принцип не е проблем до края на работния ден да си намериш garde. Проблемът идва след това. Ако искаш да излезеш на бар, на спорт, на кино, на танци... преди правихме супер много неща с ММ,  постоянно пътувахме и това страшно много ми липсва.

# 250
Аз пък ви се чудя,как ще си оставите детето да се мъчи физически НЕдобре  за да гледа внучето ви (живот и здраве нека всички имаме)
Или ще използвате тия заучени фрази ,че никой е им е длъжен ?! Класическа дзурла придружено с врътване и фръцване .В случая кой е егоист?
Несъзнателно ще бутате колички и ще сменяте памперси та няма да разберете откъде ви е дошло.
И да ,ако не мога да разчитам на тая баба за помощ за какво иде реч изобщо. Само да кажа,че не познавам колегите на мм,по банкети е сам.Ама изпитайте тая изолация и пак ще си говорим.
Детето си е дете,винаги ще е обичано и обгрижвано,но и аз съм човек и имам нужда да знам,че някой ще ми помогне ! Защото наистина имам нужда от малко помощ!
Айде хейтете това що съм родила

# 251
Какво се има предвид под баба и дядо да гледат внуците не става много ясно.
1. Да им се връчат за 24-часово отглеждане 7 дни в седмицата
2. Да се комбинират с родителите
- в петък вечер внучето на бабин дом, а родителите на разпускане.
- Да се водят/взимат от някакви занимания
- да се гледат през деня при възможност през ваканциите.
И още хиляди неща, за които не се сещам.

# 252
Ми и аз имам помощ,от мъжът ми.И не мисля,че отглеждането на бебе е нещо трудно и непосилно.

# 253
Да бутне едно рамо тогава,когато не мога да се  клонирам и да свърша всичко в точния час.

# 254
  • Далечният изток
И аз това се чудя... Сърце няма да ми даде да гледам отстрани. И ако детето ми има нужда, аз кво да му кажа - аз съм си изгледала моите деца, оправяй се....
Много скоро може да стана баба, предвид възрастта на детето ми. Имам кариера и т.н., но ако се наложи и детето ми поиска помощ - ще я дам. Което не означава, че си зарязвам работата и започвам отглеждане на внуци - не, но ще помогна.

Общи условия

Активация на акаунт