Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 878
  • 714
  •   1
Отговори
# 285
  • France
Именно - помагат.

# 286
Аз пък ви се чудя,как ще си оставите детето да се мъчи физически НЕдобре  за да гледа внучето ви (живот и здраве нека всички имаме)
Или ще използвате тия заучени фрази ,че никой е им е длъжен ?! Класическа дзурла придружено с врътване и фръцване .В случая кой е егоист?
Несъзнателно ще бутате колички и ще сменяте памперси та няма да разберете откъде ви е дошло.
И да ,ако не мога да разчитам на тая баба за помощ за какво иде реч изобщо. Само да кажа,че не познавам колегите на мм,по банкети е сам.Ама изпитайте тая изолация и пак ще си говорим.
Детето си е дете,винаги ще е обичано и обгрижвано,но и аз съм човек и имам нужда да знам,че някой ще ми помогне ! Защото наистина имам нужда от малко помощ!
Айде хейтете това що съм родила
Малко помощ не бих отказала. И не е човешко да се откаже. Особено в тежка ситуация. Но е добре малкото помощ да не се бърка с отглеждането на децата от бабите им. И предварително да се изясни какво се има предвид под "малко помощ", че понякога критериите в това отношение доста се разминават.

# 287
На 45-50 + г. като си е добре вече наследниците да са си хванали пътя и хляба в ръцете,а ти да си гледаш спокойствието и живота...А не тепърва да се занимаваш в тинейджъри,а още по-малко с бебета.
Тя природата си знае работата,ама ние нали винаги искаме да ѝ се доказваме,че не е баш така.....

А какво точно се разбира под гледане на спокойствието и живота?

Наистина ли се налага до обяснявам?!
Ами най-малкото да си организираш времето и живота за неща лично за себе си...от които лично ти имаш нужда и желание да правиш и да се занимаваш, които те интересуват,забавляват те,нуждаеш се ,каквото и да е .Да не си под стрес за евентуални рискове от нещо си,а и нон стоп на разположение и във всяко отношение на дете,да водиш,взимаш ,обгрижваш,мислиш,трепериш,решаваш проблемите му,тичаш,бързаш и т.н..Ако ти се спи да спиш,ако ти се излиза да си излезеш,да отидеш където си искаш и до колкото си искаш да стоиш и изобщо да имаш свободата ти да си определяш дневния ред и задачи без да се съобразяваш с капризи,изисквания,на кой какво му се правило и кой е болен или не и т.н..Да ти е тихо и спокойно в дома, да няма кой да ти разхвърля вещи и предмети,да ти се навира в краката,в ръцете,да те занимава с проблемите си  и т.н......
Да правиш каквото ти е на сърце с една дума...а не каквото, трябва щото някой имал нужда.

След като години си обгрижвал деца е редно да обърнеш време и на себе си....и да имаш заслужена почивка.Аз така разбирам гледането на спокойствието и живота.След една определена възраст човек наистина има нужда от това.

Пак казвам...Помощ при нужда бих дала...това е различно.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 19:39 от Zhani

# 288
Аз пък ви се чудя,как ще си оставите детето да се мъчи физически НЕдобре  за да гледа внучето ви (живот и здраве нека всички имаме)
Или ще използвате тия заучени фрази ,че никой е им е длъжен ?! Класическа дзурла придружено с врътване и фръцване .В случая кой е егоист?
Несъзнателно ще бутате колички и ще сменяте памперси та няма да разберете откъде ви е дошло.
И да ,ако не мога да разчитам на тая баба за помощ за какво иде реч изобщо. Само да кажа,че не познавам колегите на мм,по банкети е сам.Ама изпитайте тая изолация и пак ще си говорим.
Детето си е дете,винаги ще е обичано и обгрижвано,но и аз съм човек и имам нужда да знам,че някой ще ми помогне ! Защото наистина имам нужда от малко помощ!
Айде хейтете това що съм родила
Малко помощ не бих отказала. И не е човешко да се откаже. Особено в тежка ситуация. Но е добре малкото помощ да не се бърка с отглеждането на децата от бабите им. И предварително да се изясни какво се има предвид под "малко помощ", че понякога критериите в това отношение доста се разминават.

Именно ПОМОЩ. Аз смея да кажа,че ако не заведа детето,освен брат ми и баща ми никой друг не идва.Жалко,че бабите (не всички) не си познават внуците.
Пак казвам ,тръгвам от идеята за връзка м/у баба и внуче.Беше много хубаво,никога няма да забравя тази връзка-силна.
Боли когато детето ми, отива в парка и казва на произволна жена “ти си ми баба нали” ..

# 289
Това да ти е проблема! Съвсем от сърце го казвам.

# 290
Андариел,мисля че като оставя детето на бащата ,за да изляза една вечер или да си подстрижа косата,не нарушавам връзката.То е като да ползвам бабата,но мъжът ми си гледа детето без проблем.Като не кърмя,той може да направи мляко вечер,и аз да спя.Това имам предвид,под взаимнозаменяеми.Майка ми работеше като мед сестра доста години и баща ми ни е гледал много пъти вечер.Нищо ,че баба ми живееше в другият вход.Че имам един колега,жена му излиза и той вика майка си за кураж,двамата да гледат детето.

# 291
  • София
Имам предвид друго, не да го оставиш на баща му, за да излезеш. За съвсем друго нещо говоря.

# 292

...........
Да ти е тихо и спокойно в дома, да няма кой да ти разхвърля вещи и предмети,да ти се навира в краката,в ръцете,да те занимава с проблемите си  и т.н......
..........

От това по-страшно нещо не мога да си представя..... плюя си в пазвата да не ме стига никога.
Искам да ми разхвърлят и с две думи да има хора в дома ми..... Не съм си сомодостатъчна.

# 293
Не е нужно да си самодостатъчна. Нали имаш мъж? С него не сте ли двойка?

# 294
Ти само с мъжа си ли живееш? Или говориш теоретично.....

# 295
Говоря от практическия опит на майка, чието голямо дете живее отделно вече 7-ма година и нито за миг не съм страдала от Синдрома на празното гнездо. Както ми беше добре да живеем заедно със сина ми, докато беше малък, така сега ми е добре, че той живее отделно, защото сме отделни хора с отделни животи.

# 296
Но все пак си имаш още едно пиленце вкъщи, нали.

# 297
Да. И то ще отлети, когато му дойде времето. Обратното би било много, ама много лошо и за двете ни.

# 298
  • София
Скрит текст:
На 45-50 + г. като си е добре вече наследниците да са си хванали пътя и хляба в ръцете,а ти да си гледаш спокойствието и живота...А не тепърва да се занимаваш в тинейджъри,а още по-малко с бебета.
Тя природата си знае работата,ама ние нали винаги искаме да ѝ се доказваме,че не е баш така.....

А какво точно се разбира под гледане на спокойствието и живота?

Наистина ли се налага до обяснявам?!
Ами най-малкото да си организираш времето и живота за неща лично за себе си...от които лично ти имаш нужда и желание да правиш и да се занимаваш, които те интересуват,забавляват те,нуждаеш се ,каквото и да е .Да не си под стрес за евентуални рискове от нещо си,а и нон стоп на разположение и във всяко отношение на дете,да водиш,взимаш ,обгрижваш,мислиш,трепериш,решаваш проблемите му,тичаш,бързаш и т.н..Ако ти се спи да спиш,ако ти се излиза да си излезеш,да отидеш където си искаш и до колкото си искаш да стоиш и изобщо да имаш свободата ти да си определяш дневния ред и задачи без да се съобразяваш с капризи,изисквания,на кой какво му се правило и кой е болен или не и т.н..Да ти е тихо и спокойно в дома, да няма кой да ти разхвърля вещи и предмети,да ти се навира в краката,в ръцете,да те занимава с проблемите си  и т.н......
Да правиш каквото ти е на сърце с една дума...а не каквото, трябва щото някой имал нужда.

След като години си обгрижвал деца е редно да обърнеш време и на себе си....и да имаш заслужена почивка.Аз така разбирам гледането на спокойствието и живота.След една определена възраст човек наистина има нужда от това.

Скрит текст:
Пак казвам...Помощ при нужда бих дала...това е различно.
Съгласна съм с всяка буква.

Естественият ход е този – детето ти/децата ти порастват и поемат по пътя си, създават собствено семейство (от което ти не си част), правят собствени грешки...

# 299
Така е, но да твърдиш колко е хубаво да заживееш сам е малко преувеличено. Колко е хубаво да си сам и никой да не ти разхвърля- ми, не, не е хубаво..... налага се, справяме се и с това.

Общи условия

Активация на акаунт