Коя е най-подходящата възраст за раждане в съвременния свят?

• 19 876
  • 714
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Скрит текст:
Аз пък ви се чудя,как ще си оставите детето да се мъчи физически НЕдобре  за да гледа внучето ви (живот и здраве нека всички имаме)
Или ще използвате тия заучени фрази ,че никой е им е длъжен ?! Класическа дзурла придружено с врътване и фръцване .В случая кой е егоист?
Несъзнателно ще бутате колички и ще сменяте памперси та няма да разберете откъде ви е дошло.
И да ,ако не мога да разчитам на тая баба за помощ за какво иде реч изобщо. Само да кажа,че не познавам колегите на мм,по банкети е сам.Ама изпитайте тая изолация и пак ще си говорим.
Детето си е дете,винаги ще е обичано и обгрижвано,но и аз съм човек и имам нужда да знам,че някой ще ми помогне ! Защото наистина имам нужда от малко помощ!
Айде хейтете това що съм родила
Малко помощ не бих отказала. И не е човешко да се откаже. Особено в тежка ситуация. Но е добре малкото помощ да не се бърка с отглеждането на децата от бабите им. И предварително да се изясни какво се има предвид под "малко помощ", че понякога критериите в това отношение доста се разминават.

Именно ПОМОЩ. Аз смея да кажа,че ако не заведа детето,освен брат ми и баща ми никой друг не идва.Жалко,че бабите (не всички) не си познават внуците.
Пак казвам ,тръгвам от идеята за връзка м/у баба и внуче.Беше много хубаво,никога няма да забравя тази връзка-силна.
Боли когато детето ми, отива в парка и казва на произволна жена “ти си ми баба нали” ..
Имаше период, в който синът ми казваше "татко" на разни непознати по улиците, които съвсем леко приличаха на мъжа ми. В много неловки ситуации ме е поставял.

Напротив, Динчо, има хора самодостатъчни, за които е хубаво. Аз съм от тях.

# 301
Радвам се за теб, приятно ми е, ти си първата, която познавам, но все още не живееш сама.....
Като останеш сама между четири стени ще ми е интересно какво ще споделиш.

# 302
  • France
Не знам за другите как е, но на мен ми харесва от време на време да съм сама. В тих и подреден апартамент. Почивам си. Също много обичам да прекарвам време САМО с ММ. За това би било хубаво да имаме повече помощ. Иначе си се справяме.

# 303
Аз имам малки деца около мен от 2000 г. Да сме живи и здрави, най-малкото ще е пълнолетно през 2034. Още някой да мисли, че ще успея да изгледам и внуците? Simple Smile

# 304
Жива и здрава да си Simple Smile Пожелавам ти да видиш внук, другото, ами- каквото.

# 305
  • София
Радвам се за теб, приятно ми е, ти си първата, която познавам, но все още не живееш сама.....
Като останеш сама между четири стени ще ми е интересно какво ще споделиш.
Живях сама, писала съм го няколко пъти.
Сам не значи самотен.

# 306
Динчо,щом ти се налага... ще се справяш.

На мен НЕ ми се  НАЛАГА вече.
 Simple Smile

Е ми ето за това става въпрос-няма вече НАЛАГА СЕ, няма ТРЯБВА.........Свободна съм вече от  ангажименти.

А и друго-и десет деца да имаш в един момент всяко ще си хване пътя и ти пак ще останеш сама.Ако не си готова за тоя момент,то си е за теб...

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 15:27 от Zhani

# 307
Аз разбирам на 100% желанието след като си отгледал децата си, да си отдъхнеш от постоянни ангажименти с деца. Виж, от разходки и уикенди с внучета няма да се скатавам, но това не е отглеждане.

# 308
Така е, но да твърдиш колко е хубаво да заживееш сам е малко преувеличено. Колко е хубаво да си сам и никой да не ти разхвърля- ми, не, не е хубаво..... налага се, справяме се и с това.
Не сам, а с твоята половинка. А за разхвърлянето, това е по-скоро метафора за грижите по децата. Добре е целият ни живот да не минава само в такива грижи и да имаме време за нас самите.

# 309
  • София
Кой изобщо обича да му цапат? Rolling Eyes

# 310
Така е, но да твърдиш колко е хубаво да заживееш сам е малко преувеличено. Колко е хубаво да си сам и никой да не ти разхвърля- ми, не, не е хубаво..... налага се, справяме се и с това.
Не сам, а с твоята половинка. А за разхвърлянето, това е по-скоро метафора за грижите по децата. Добре е целият ни живот да не минава само в такива грижи и да имаме време за нас самите.

Аз винаги съм имала време за себе си. Никой да не ми цапа обаче не искам.
Впрочем ти не си живяла сама само с мъжа си още, така че мнението ти е още теоретично.

# 311
По-малко треперене, повече самостоятелност, че докато ви дойде редът да живеете (без деца) - може и да няма нужда.

# 312
  • София
Амакакбездеца?!?

# 313
Впрочем ти не си живяла сама само с мъжа си още, така че мнението ти е още теоретично.
Грешиш. Живяла съм сама с първия си мъж. А и не за всичко е нужен практически опит. Например, няма нужда да съм убивала човек, за да съм наясно, че убийството е нещо лошо.

# 314
Амакакбезготинимъже? 😀

Общи условия

Активация на акаунт