Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рамкиране на картина, рисувана на обикновен лист

 • 5 391
 • 8
 •   1
Отговори
 • Мнения: 11
Привет, обръщам се с малко глупав въпрос, но приятел вчера ме помоли да му нарисувам картина с Том и Джери, която искал да си сложи на стената в рамка. Ще я правя с цветни моливи може би на голям лист, но не знам как се рамкира такава картина? Наистина нищо не разбирам, просто мога да рисувам някои по-елементарни неща и се съгласих. Като цяло рисунката е доста проста,няма някакви светлосенки, сложни детайли и т.н. С какво смятате ще е най-подходящо да я нарисувам, и ако е на хартия, а не на платно, как ще се рамкира? Отново се извинявам за невежеството си, надявам се да ми разясните нещата.

# 1
 • Мнения: 3 874
Рисувате я с каквото искате на каквото искате, след това взимате рисунката и я носите в ателие за рамкиране/фото в което продават рамки/Бриколаж отдел рамкиране, избирате си рамка и им я оставяте да ви я рамкират. Отивате на другия ден да си я вземете.

# 2
 • Мнения: 1 281
Искайте антирефлексно стъкло, за да предпазите цветовете колкото може по-дълго.

# 3
 • София
 • Мнения: 36 467
В Юск има рамки за снимки, които стават перфектно и за рисунки. Например:

# 4
 • Мнения: 8 594
И в Пепко има избор на рамки!

Може да си харесате първо рамката и по съответния размер да нарисувате.
Щом става въпрос за елементарна рисунка, ползвайте цветни моливи /ама хубави/ и/или водни бои. Може и смесена техника.

# 5
 • Мнения: 6
Здравейте, от скоро работя в сферата на рамките, не знам дали пиша на правилното място, но нямам идея къде другаде. Така, случката е следната, трябва да рамкирам една страница от супер стар вестник (1950 година) с паспарту. В нашия магазин като се направи паспартуто се прикрепя с тиксо от всички страни, за да се фиксира да не бяга като се изправи рамката. При което идва клиента да си получава рамката и пита:” добре, сега ако искам да обърна страницата на вестника, как да стане?” И му казвам, че много внимателно трябва да се махне тиксото, за да не скъса страницата, при което клиента казва, че това не е нормална работа с изкуството, което той ни поверява. Прав е, и аз го знам и наистина не е нормално да се слага тиксо, защото лесно може да се скъса, но ние така работим. И толкова много влезнах в положението на човека, че се замислих, леле, наистина трябва да се измисли друг начин. За това пиша тук. Ако някой знае друг начин, за прикрепване на паспартуто към картината, моля да сподели! Благодаря предварително!

# 6
 • Мнения: 3 874
Паспартуто не се прикрепя към рисунката, ако ви бях клиент да съм ви направила на парцали за такова нещо.
Имате си гръб и стъкло, при нормално закопчаване отзад не е нужно да се лепи нищо никъде, няма от къде да изпадне. Слагате си рамката със стъклото, слагате си вътре паспартуто, рисунката и гърба, и закопчавате. Край, никакви тикса, лепила и други глупости.

# 7
 • Мнения: 3 929
Понякога  при изправяне е възможно да се размести, според мен.
Поне аз имам рисунка,  малко по-малка от рамката, отстрани остава бял бордюр (умишлено). Но понякога се размества и не е еднакво от всички страни. И аз съм прикрепила с тиксо, двойно лепещо.

Но за да не се ползва тиксо, съм виждала много тънки ластични конци, които пак фиксират (но не така добре) - пуснати от край до край, отвътре, над рисунката, и я придържат.

# 8
 • Мнения: 3 874
Понякога  при изправяне е възможно да се размести, според мен.
Поне аз имам рисунка,  малко по-малка от рамката, отстрани остава бял бордюр (умишлено). Но понякога се размества и не е еднакво от всички страни. И аз съм прикрепила с тиксо, двойно лепещо.

Когато имате по-малък лист от рамката е едно, паспартуто е друго. То е допълнителна дебелина, която уплътнява мястото между гърба и стъклото, съответно при пристискане на толкова ката хартия няма как какво да се движи. Ако авторката толкова държи, да изрязва допълнителен гръб от хартия или картон и да слага между тях рисунките, като слепя хартията с паспартуто, а рисунката да остава отвътре, но не знам дали така ще се затвори рамката въобще.
Може би рамките им са с лошо качество, не знам. От 3 години се занимавам с това и досега нито една рисунка не ни се е разместила, а дори не сме си помисляли да лепим нещо - обикновено силата, с която е притиснат гърба към към стъклото е достатъчна за да държи всичко на място.

Общи условия

Активация на акаунт