Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 27 987
  • 715
  •   1
Отговори
# 510
Мен ме приеха по спешност, кървене имаше и по време на прегледа, НО!!! шушулчето беше добре, пулсираше, шаваше, това е най-хубавото от този ден-че успях да си го видя Heart Eyes
Та, накратко-ще полежа в болницата, на системи съм. Причина конкретна няма за кървенето, но т. к. съм с тромбофилия и съм на кръворазреждащи препарати, вероятно било от скорошното увеличаване на дозата. Ще ме следят сега и живот и здраве ще ме изпишат като е нормално пак всичко.
ПС-тестът за ковид със секрет от носа ме разплака, ужасно е. Joy
По-добре че ще си под лекарско наблюдение . Дано скоро всичко се нормализира и да те изпишат.💓

# 511
Аз лично още не мисля за раждането, тъй като си ме е страх и то доста, няма какво да ви лъжа. Още преди да забременея мисълта,че бебето трябва да излезе и да го родя ме ужасяваше. Казала съм си каквото ми кажат лекарите, ако съм за нормално-окей,секциото-също. И в двата случая ще съм стресирана. Извинявам се, че говоря така, но това си е самата истина при мен.

# 512
  • омъжена

Спечелила 👑 моята принцеса. 🙂Много емоции ..сега се прибирам и си полягвам,нещо ми се мързелува в това време. И аз обичам салата цвекло и моркови.

# 513
Аз също родих нормално, не беше най-приятното нещо, но наистина се забравя. Тогава и ММ беше до мен в пред родилна до последно, сега няма да пускат най-вероятно. От сега гледам да не го мисля, каквото е такова.

# 514
Момичета,някоя от вас яде ли пастет,от магазина разбира се на кен такъв като салам пакетиран,аз изяждам по три филии сутрин и днес прочетох че е вреден.... Заради черния дроб в него Sad

# 515
Момичета,някоя от вас яде ли пастет,от магазина разбира се на кен такъв като салам пакетиран,аз изяждам по три филии сутрин и днес прочетох че е вреден.... Заради черния дроб в него Sad
Аз също много обичам този на кен но мисля чи няма проблем то всичко друго има освен черен дроб ..

# 516
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз не купувам, но ММ от време на време си взима и хапвам по някоя филия. Мислех да си купим свинска глава и да си направим домашен. Когато бях малка, мама правеше, вкусът не може да се сравнява с купешкия. То е купешкия има минимален %месо, другото са нишестета, подобрители и всякакви гадости.

Съншайн, прекрасна зеленоочка! 🥰 Честита победа на малката принцеса! На колко годинки е?

# 517
  • омъжена
Аз не купувам, но ММ от време на време си взима и хапвам по някоя филия. Мислех да си купим свинска глава и да си направим домашен. Когато бях малка, мама правеше, вкусът не може да се сравнява с купешкия. То е купешкия има минимален %месо, другото са нишестета, подобрители и всякакви гадости.

Съншайн, прекрасна зеленоочка! 🥰 Честита победа на малката принцеса! На колко годинки е?
благодаря . Февруари направи 6г. Малко е дребничка, но се роди 2.400 и си върви фъстъче. 🙂
За пастета и аз обичам филийка с домат отгоре но и аз като прочетох наскоро реших повече да не ям за сега . А само от него не ми се гадеше иначе вчера телешко не можах и да помириша даже . Всички меса са ми гад в момента . Чак не ми се вярва

# 518
  • София/Севлиево
Съншайн,прекрасна е ❤️
Всъщност черният дроб е много полезен,защото повишава желязото и хемоглобина,също и Б12.Аз си хапвам филийка с пастет от време на време.
За раждането ще съм секцио,заради луксация на тазобедрените стави,годините ми и забременяването инвитро.
Синът ми го родих естествено,доста голямо бебе-3,850 и 54,бях с епидурална,не можах да напъвам и се наложи да го вадят с вакуум.После дойде проф.Живка Карагьозова да ме шие,че имах и разкъсвания,и се скара на всички защо са ме мъчили естествено след като имам луксация,но аз не знаех за това,лекарите също.Та втори път експерименти няма да си правя.Много ме е страх, защото никога не са ме оперирали,но ще го преживея.И се надявам бързо да се възстановя,че след "естественото" ми раждане ми трябваха два месеца да мога да седна като хората и 5 месеца да ми заздравеят вътрешните шевове...
Вчера в интернет гледах лекция на доктор Вецев за видовете раждане-много хубаво обясни всичко.

# 519
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз родих естествено без упойка. Много се страхувам от упойки и наистина се притеснявах, ако имам дали ще усещам и т.н. Самото раждане се случи толкова бързо, че от адреналина наистина не помня като болка, но контракциите определено помня. Много ме болеше и виках. Имах разкъсвания и шевове, но заздравява сравнително бързо. Обаче заради инжекциите болкоуспокояващо близо месец не можех да вървя нормално, кръста ми беше като схванат.
Живот и здраве, ако тялото и бебето позволяват, отново бих родила по същия начин.

# 520

благодаря . Февруари направи 6г. Малко е дребничка, но се роди 2.400 и си върви фъстъче. 🙂
За пастета и аз обичам филийка с домат отгоре но и аз като прочетох наскоро реших повече да не ям за сега . А само от него не ми се гадеше иначе вчера телешко не можах и да помириша даже . Всички меса са ми гад в момента . Чак не ми се вярва

Страхотна е малката дама ! С месото и аз съм така даже и с сиренетоа попринбим дса ми любими храни .
А в връзка с раждането живот и здраве аз ще съм секцио много исках естествено но сина ми го родих с спешно секцио и понеже ще имат 1г и 10м разлика няма как .

# 521
Chrissi, добре е че си в болница. По-спокойна ще си под наблюдение и по-бързо ще се оправят нещата. Стискам палци. 🍀
Sunshine, честита победа на тази хубава кукличка. Моята се роди 2980, защото беше по спешност 10 дни по-рано, но хич не върви дребничка 😂 Вече носи 34,5 обувки и е доста висока, но имайки предвид че баткото ще стане на 12 май месец и е с 43 номер, не се учудвам 😂 Моите деца явно са такива, а аз съм най-дребна вкъщи 🙄
За пастет не обичам, но мен с баткото ме караха да ям дроб, защото бях с нисък хемоглобин, така че си яж пастет щом ти харесва.
За раждането ще говорим, има време. Аз имам да разказвам за плюсове и минуси доста, като преживяла и двете. Мисля обаче, че е рано, сега се наслаждавате, има време да се страхуваме 😊

# 522
  • au bout du monde
Аз съм раждала нормално с епидурална, нямах проблем с напъването, а с това че я слагат чак над 9см разкритие, пък до тогава си си изтърпя контракциите, които са най-болезнени. Обезболяват чак за излизането на бебето и евентуална епизиотомия.
Къде си раждала?
За първи път чувам да я слагат на 9см разкритие 🤔

Всички, които са я позвали казват, че я слагат още в началото някъде около 5см и като стане време за раждане ги отпуска. И им отказват, ако са вече 8-9 см.
На мен ми я сложиха още на 1см, родих в Англия. Една контракция не усетих.

# 523
Аз в БГ съм раждала и то все пак преди 12 години. От тогава все пак е минало доста време, може да се е променило нещо. Но мисълта ми е, че и с упойка си боли. Иначе го родих за 5 часа с приемането в болница и всичко. В 8,30 ме приеха и в 13,26 се роди. Та упойкате не забавя нещата.

# 524
Лелее колко сте изписали.
Относно пастета , помня че със сина ми ядох от онзи на лидъл с меченцето , детския.
А за раждането ми , беше 16 часа .... и от 7 почти до 10 вечерта напъвах , не искаше да излезе , разцепи ме като майска роза ,правиха ми някакви зашивания и на уретрата... ама не знам сега как ще раждам . Тук нямам избор , тук докторите решават. Иначе и мъжа ми и майка ми присъстваха и ми беше много спокойно от тази гледна точка. Моля се сега за е по -бързо и лесно само и с хубав финал и здраво бебе. Иначе днес се боядисах тъмно кафява.. и ми е гузно ,  дано нищо да му няма на бебето. С първата бременност не се боядисвах .
Още ми се гади и повръща иначе .. пия си хапчетата иначе е още по страшно . Рязко огладнявам , а огладнея ли става У ЖАС!

Общи условия

Активация на акаунт