Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 28 124
  • 715
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте мили бъдещи мами, най-после и аз се включвам имах проблем с регистрацията. Аз съм на 25 години, това ми е първа бременност с термин 7.10. Ще се радвам да комуникирам с вас ! 🌷🍀😊

# 91
Здравейте момичета ,днес бях на преглед и съм в 9г.с и 4 дни ,вече мърда ,много се зарадвах като го видях☺☺☺☺вече си прилича на човече,нямам никакви проблеми освен зверски болки в кръста и то вечер......Докторката не ми спря лекарствата каза до 12г.с ,че ще ги пия.Иначе за хапване съм на тема краставица със сирене почти не ям друго

# 92
Момичета, миналата седмица бях на преглед сега съм в 8 г.с + 5 дни. Като споменах на Аг, че усещам дискомфорт в интимната област, той ми взе секрет. Днес се обадих да разбера, какви са резултатите, оказа се че имам гъбички. Каза в сряда да отида да ми каже какво да правя. Много се разтревожих, дали е опасно за бебето? Някоя от вас сблъсквала ли се е?

# 93
Момичета, миналата седмица бях на преглед сега съм в 8 г.с + 5 дни. Като споменах на Аг, че усещам дискомфорт в интимната област, той ми взе секрет. Днес се обадих да разбера, какви са резултатите, оказа се че имам гъбички. Каза в сряда да отида да ми каже какво да правя. Много се разтревожих, дали е опасно за бебето? Някоя от вас сблъсквала ли се е?

Здравей,
Аз тъкмо приключих курс с Аугментин заради ентерококи.
Не се тревожи - хванато навреме и лекувано, няма опасност за бебока.
Не е рядкост при бременност да се установяват някоя друга инфекция или гъбички.
Най-вертоятност ще ти назначат терапия.
Успех и спокойно Simple Smile

# 94
Момичета, аз се сещам сега да ви питам използвате ли интимен душ гел през бременността и ако да какъв?

# 95
  • София/Севлиево
Аз да-на Арома за чувствителна кожа.

# 96
Аз ползвам на Себамед.
Да ви се оплача днес ми е много кофти ден, ако стоя повече от 5-10 минути права почва световъртеж, краката не ме държат, гаденето си присъства и то. Гледам да ям насила, пия течности, днеска дори и Кола си позволих уж да вдигна кръвното, но не помага нищо. Чиниите ги мих на 3 пъти, с почивки.
Чувствам се много непълноценна така, дано скоро премине..

# 97
Аз използвам Гиноцид интимна пяна и съм много доволна

# 98
За дискомфорта в интимната зона мога да кажа, че всеки път го имам. Док каза, че бременните са предразположени. Сега ползвам интимен гел за бременни Матернеа. Доста е икономичен и на добра цена. Мога да кажа, че неприятните усещания понамаляха.
А за гъбичките, с първата бременност имах в 9 месец и слагах глобули, защото при раждане бебето минава през въпросните гъби. Въпреки това включиха бебето 3 дни на антибиотик. Но сега е младеж на 12 с 43 номер обувки, тъй че не е толкова страшно 😊

# 99
Аз ползвам интимен гел на лактацид 3.5 пх
Много ми е чувствителна зоната и ако ползвам интимен гел с 4.5 пх или по високо възпалява ми се шийката на матката и получавам бактериална вагиноза.
Лятото в България ми бяха изписали мелажин против бактирии и гъбички и хоп сдобих се с вагиноза ,болки и кървене имах чак . Та разбрах че по добре да е с ниско пх
Иначе както бях споменавала по рано , бях сигерна че родих сина ми с гъбички , нямах сърбеж но имах течение. Казваха ми че е нормално и да са гъбички не е фатално. Е вярно родих го нищо му нямаше

# 100
Благодаря за новата тема, записвам се и аз. Не пиша често, но ви чета редовно. 🌹
В 8 седмица съм, днес бях на преглед. АГ-то каза следващия път да ходя гладна и жадна, и с направление #9.
За БХС или фетална морфология обаче въобще не е ставало на въпрос, а тук редовно чета затова.. вас лекаря ли ви праща да си направите тези изследвания или вие си решавате кога и къде да отидете?
Извинявам се ако въпроса ми е глупав, но ми е първа бременност и все още “тъмна Индия” както се казва Flushed

# 101
  • Bарна, морето, сините вълни
Благодаря за новата тема! Flowers Hibiscus

Яна, съжалявам! Желая ти всичко да бъде наред занапред!

Ели, честита радост! 🥰 ❤️ Нека ратсе здраво и безгрижно!

При мен нищо ново, почти всеки ден повръщам между 17 и 20 часа, имам киселини.
Гади ми се от месо, риба, лютеница и сладки картофи. Снощи готвих грах със сладки картофи, отдавна ми се гади от тях, ама викам си ще сготвя. Само вкусих и бягах да повърна. С предната бременност не съм имала такива премеждия с храната.
Иначе мога да ям кюфтета и постоянно ме влече към млечни. Директно от хладилника пия прясно мляко.

# 102

За БХС или фетална морфология обаче въобще не е ставало на въпрос, а тук редовно чета затова.. вас лекаря ли ви праща да си направите тези изследвания или вие си решавате кога и къде да отидете?
Извинявам се ако въпроса ми е глупав, но ми е първа бременност и все още “тъмна Индия” както се казва Flushed

БХС  се прави между 11 и 13г.с. и е платено, тоест не е с направление, както и феталните. Лекарите обикновено подсещат, но общо взето ние си записваме часовете. За добрите лекари обикновено трябва да се запишеш 3-4 седмици по-рано. От кой град си?

За новите момичета напомням, че имаме тайна група във фейсбук. Ако искате да се присъедините, пишете на Яренце да Ви добави.

# 103
Някоя от вас случвало ли и се е да измери кръвнл 144/83 и после теи пъти меря около 120-125 не знам какво стана мен ме болеше глава,днес цял ден съм на лаптопа и измерих и се изплаших,амаа щр го проконтролирам пак ..

# 104
Хариомче, следи го. Аз вдигах с баткото и чак ми течеше кръв от носа, че капилярите не издържаха. Но док тогава каза, че когато бебето започне да има собствено кръвно налягане, ще се нормализира. Така и стана.
Сега като пиша за трети път на въпрос случвало ли ви се е, и се замислям какво ли не ми се е случвало 😂

Общи условия

Активация на акаунт