Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 28 059
  • 715
  •   1
Отговори
# 300
Момичета моля помагайте! Дано не разстроя някой😢 С термин съм края на октомври което ме слага в 7 г..с Подвърдена бременност със сърдечна дейност в 6та седмица. Приемам дуфастон,фолиева киселина,всичко по реда си,с една дума всичко вървеше чудесно. От края на 5 седмица имах гадене,напрегнати гърди,леки оридърпвания долу,често уриниране. От понеделник до днес нищо! Нищичко! Измезнаха всички симптоми..лекарката ми каза края на месеца но едва ли ще дочакам...

И мойте симптоми изчезнаха, но всичко си е наред.
Няма място за паника, но ако много се тревожиш напвяви един преглед

# 301
Момичета моля помагайте! Дано не разстроя някой😢 С термин съм края на октомври което ме слага в 7 г..с Подвърдена бременност със сърдечна дейност в 6та седмица. Приемам дуфастон,фолиева киселина,всичко по реда си,с една дума всичко вървеше чудесно. От края на 5 седмица имах гадене,напрегнати гърди,леки оридърпвания долу,често уриниране. От понеделник до днес нищо! Нищичко! Измезнаха всички симптоми..лекарката ми каза края на месеца но едва ли ще дочакам...
Аз не разбирам защо толкова се филмирате, че нямате гадене , повръщане и т.н. Бременността не е болест многократно е коментирано. Аз не съм имала гадене,  повръщане, болезнени гърди миналата бременност , сина ми вече е почти на 11г. И не знам защо се мисли така влизаме в 12г.с и изведнъж всичко спира. Бременността е строго индивидуална,  радвай се!

# 302
Здравейте и от мен. Яренце и Хариомче, благодаря ви за инициативата, големи сте интусиасти, браво! Аз съм на 32г, живея в Пловдив, първа бременност. Следя се при двама доктори, но още никой не ми е казал дата на термин. Струва ми се странно, но бях с много променлив цикъл и сигурно чакат бхс за да кажат дата. Предполагам, че ще е началото на октомври, защото вече съм 11+4.
Боряна на теб честито, това се казват добри новини!
Хубав, спокоен, бременеещ ден от мен 🙂

# 303
Такааа,да ви кажа прегледа ми мина бебето е 12 седмица 5 см вече,направи ми БХС огледа го, измери го,снима го сега дилемата е да отида ли и при сертифициран на фетална само за преглед без пак кръв и т.н?

# 304
Здравейте, момичета!
Радвам се за всички, които днес идват с хубави новини, да продължаваме все така. Nature Sunny
Аз днес съм свежарка, не ме боли и стомаха, отдавам го на това, че снощи вечерях нормална храна, а не кисело мляко.Сутринта пак закусих обилно и в момента пак съм гладнааа! Не съм мерила кг и не искам, може и без излишни депресии. Satisfied

Скрит текст:
Много ми е тъжно нещо, сестрата на моя приятел е толкова неприятелски настроена към мене и ми е много мъчно.Като съпоставя реакцията на моите близки и реакциите на роднините на ММ ми става много криво.Не очаквам фойерверки и сълзи от щастие, че ще ставаме родители, но поне едно честито не е излишно според мене.Както и да е, ще ми мине с времето и това, все пак никой не е длъжен да се радва с нас на хубавите новини. Simple Smile

# 305
Привет на всички! Чета ви още от създаването на темата и то с голям интерес. Много положително ми действате Heart Exl
Тихичко и с лека доза страх се присъединявам към вас и вашите прекрасни новини! Hands Pray
Накратко за мен:
Втора бременност ми е като първата ми беше неуспешна (мисед аборт като гръм от ясно небе).
Посъветваха ме да не започвам с изследвания, защото било често срещано при първа бременност. Реших да послушам съветите и да мисля положително.
Бях на преглед началото на март в 6г.с.  и се чу и видя сърдечна дейност, отговаряше на седмицата и ми казаха, че всичко е наред и искаха да ме видят след месец, но настоях да е по-рано и имам час след седмица. Непрекъснато правя сравнение със съмптомите с предишната ми бременност и не спирам да се притеснявам. Макар да нямах признаци за аборта освен бледо кафяво зацапване, за което след преглед ми казаха, че няма нищо притеснително, но според мен имаше недоглеждане от страна на гинеколога (дори не ми каза да пия фолиева киселина, просто ме прегледа тогава и каза няма да чуем сърцето, защото е рано и може да не ти повлияе добре). Смених гинеколога, просто така усетих, че ще съм по-спокойна.
Сега се чувствам добре, нямам търпение за прегледа, но и съм страшно притеснена. Гърдите ми за час са подути и болезнени за два не са. Гади ми се, преди седмица по цял ден, а сега само на моменти. Знам, че наличието на тези признаци или липсата им са някакъв показател, но въпреки това се вманиачавам. Силно вярвам, че при всеки нещата ще се случат по най-добрият начин.
Според приложението съм 8г.с + 6 дни.

Успех на всички и се надявам да обменяме полезна и положителна информация. Flowers Four Leaf Clover

# 306
  • София
Здравейте,
Записвам се и аз. На 24г. от София-първа бременност. За термина ще кажа след седмица, тъй като тогава ми е прегледа, но по изчисления би трябвало вече да съм около 7г.с.

# 307
Някой беше питал назад за Оскар Клиник - с предната бременност бях там при д-р Янкова и съм очарована. Сега пак при нея ще се запиша.
Аз пък да ви се оплача - паркирам страшно некадърно, откакто съм бременна. Знаех, че бременните сме разсеяни, ама днес така се забих в един бордюр, че спуках гумата. А това е страшно нетипично за мен. Шофьор съм от 11 години и никога не съм имала проблеми с карането и преценяването на разстояние. Просто съм изумена.
Иначе и на мен ми се спи по цял ден, но дойде ли вечер, започвам да се въртя като пумпал в леглото.
Аз вчера също ударих един бордюр пред яслата на дъщеря ми и спуках гума. Бях си забравила телефона и се наложи да звъня от телефона на госпожата. Направо още се чудя колко разсеяна съм станала.

# 308
Аз съм на 32, втора бременност, термин-10.10 Simple Smile

# 309
Като споменахте отново пренаталните тестове, отново се разрових да чета и честно казано съм още по-объркана. Според моя лекар, ако на първата фетална и БХС-то всичко е наред и предвид годините ми/ 23 / било излишно, но четох доста противоречиви коментари.
Вас какво ви накара да решите да направите или за собствено спокойствие /което също не е  малко/? Инвестицията не е никак малка, но пък си струва, не знам раздвоена съм.
Четох и доста мнения, че на БХС не може да се вярвя.
Имам още време да помисля и реша, знам че е коментирано сигурно и от вас тук, но ще се радвам да чуя още мнения 😊

# 310
Като споменахте отново пренаталните тестове, отново се разрових да чета и честно казано съм още по-объркана. Според моя лекар, ако на първата фетална и БХС-то всичко е наред и предвид годините ми/ 23 / било излишно, но четох доста противоречиви коментари.
Вас какво ви накара да решите да направите или за собствено спокойствие /което също не е  малко/? Инвестицията не е никак малка, но пък си струва, не знам раздвоена съм.
Четох и доста мнения, че на БХС не може да се вярвя.
Имам още време да помисля и реша, знам че е коментирано сигурно и от вас тук, но ще се радвам да чуя още мнения 😊

Чудя се и аз. Вчера бях на БХС. Когато се записвах в клиниката, попитах по телефона дали това изследване се припокрива с пренаталния тест. Обясниха ми, че първо се прави БХС и ако резултатите били добри, нямало нужда от него. Иначе и мен АГ-то ме изпрати в Геника. 1300 лв мисля е цената. Нека и другите момичета споделят.

# 311
Аз започвам да си мисля, че аг-тата взимат комисионна да пращат на тов изследване. Моята е категорична, че първо БХС и ФМ, чааак тогава ще го мислим. Аз и казвам, че защото съм на 36 и се притеснявам, тя ме успокоява 😂

# 312
  • София/Севлиево
Писах го в предната тема,ще го напиша пак.Пренатест се прави ако жената е над 35,има няколко спонтанни аборта,недобър резултат от БХС,някои лекари пращат и ако е забременяла инвитро.Ако бях на 23 изобщо нямаше да мисля за него.Аз със синът си не правих БХС,а се доверих на лекарят си.Ама бях на 24,сега е друга работа.Знам,че с ММ сме с нормален кариотип,но не бих разчитала само на това.
Буба ,ако нямаш аборти не си давай парите за пренатест ако БХС е ок.

# 313
Ели, питаше за Вецев.Ако не си намерила инфо преглежда в медицински център Феникс и поликлиника България.Ако имаш въпроси ми пиши.Аз ходих преди една седмица при него😊

# 314
  • София/Севлиево
Аз искам в Шейново.Там си харесах пакет по програма Майчино здравеопазване и направо от начало да съм при него и той да ми направи секциото като му дойде времето.Миналата бременност се следих в Майчин дом при лекар,който не изражда.Влязох да раждам там без избор на екип и замалко да ни изпуснат с малкия.Този път няма да рискувам.Най-много ми харесва,че Вецев разбира от тромбофилия и ще може да ми назначи терапия в случай на нужда.Иначе вчера в супердок имаше свободни часове за 5.04 при него във Фемина.

Общи условия

Активация на акаунт