Октомврийчето расте в нас,а ние мислим си го всеки час (Тема-3) 2021г.

• 28 052
  • 715
  •   1
Отговори
# 345
Бързо оздравяване, момичета ❤
Мислете позитивно,за хубавите неща, които предстоят, не се паникьосвайте и няма да усетите кога ще мине 😊

# 346
  • София
Ще приемете ли още една бременна е темата 😊?

# 347
  • София
Много неприятно, момичета. Бързо оздравяване! И аз от 2 дни се чувствам неразположена. Постоянно ме втриса и ми е отпаднало, нямам сили за нищо. Не знам дали е от бременността, или се разболявам и аз 🤪

# 348
Днес си пуснах изследвания обаче гледам тромбоцитите са ми в норма,  но средния обем на тромбоцитите е нисък. И сега като чета, че при тромбоцитопения не трябва да се пие аспирин,  а на мен АГ ми каза, че до 8ми месец трябва да го пия, иначе наистина като се ударя много бързо посинявам

# 349
  • au bout du monde
Аз съм на 34г, втора бременност, живея в Лондон, иначе съм от Пловдив. За момента съм в БГ и другата седмица съм на ФМ. Нямам търпение да видя бебето как е🙏 Термин 3.10., но предния път родих в 37с, така че сега очаквам средата на септември да съм родила.

# 350
За съжаление, проявих симптоми и вчера направих тест, който е положителен. Sad
Кашлям много, имам 37,2 температура, главоболието отшумя, но се появиха болки в очите.
Личната каза да взимам инфлуцид, тонзилотрен и цинабсин.
Тревожа се, че сега съм 11+4г.с. и ако не се оправя бързо ще изтърва ранния скрининг.
Не се притеснявай, много бременни го карат. Виж даже Радина Кържилова в 9 месец го изкара и вече е здрава. Аз когато го карах ми казаха да пия цинк, питай док за него. И другото, което се сещам е бромхексин, бил много ефикасен срещу молекулата на короната, но пак си питай док. Пий много топли чайове или дори топла вода. Аз бях с много чувствителен стомах докато боледувах и ми помага ха топли печени картофи или варени. Бързо оздравяване 🍀

# 351
Привет и от мен! Много приятна групичка сте си заформили 🙂
Да се представя и аз - на 36г, имам един юнак на  11 г и сега втора бременност. Живея в Англия от 3 години.
По повод първоначалните неразположения - нямам такива, нито гадене, ни умора, ни нищо. Късмет ли е това, не зная и ще трябва да почакам докато се уверя, че всичко е Ок, че тук не е като Бг, по-спокойната я карат 😉 Термин 27.10 живот и здраве.
Лека бременност на всички от сърце желая и здрави бебчета накрая😇

# 352
Jo Di.... Искрено съжалявам, много се натъжавам като прочета, че някое момиче се оттегля. Пожелавам ти бързо възстановяване и много скоро добри новини.
Аз днес бях на преглед 11+3 е, около седмица напред върви. Ужасно напрегната съм чакайки пред кабинета, всеки път сърцето ми е свито, стомаха ми е на топка, кога ще се отпусна не знам.
На 29ти съм на БХС при доктор Чачева в Надежда - всичко ми е в тази клиника така или иначе, мисля така и да си остане.
За протокола - 31г. гр. София, първа - дълго чакана и много желана бременност. Благодарности на момичетата за ентусиазма.
Пожелавам на всички ви само добри новини и приятни емоции 🤗

# 353
  • Казанлък(Бургас)
Jo di, прегръщам те!
Бързо оздравяване на болните!
Добре дошли на новите момичета!
Аз съм на БХС в понеделник, броя дните и се моля всичко да е наред. Нямам оплаквания, само лека болка в гърдите. Рутинните ми изследвания са перфектни(не бях виждала такива от години).

# 354
Здравейте момичета! Днес и аз минах на преглед всичко си е нормално, много се успокоих. Само имам едно притеснение тъй като приемам утрогестан вагинално доктораа ми изписа и клотримазол вагинално, та забравих да го питам дали нема да има някакъв негативен ефект, незнам. Има и една киста, която малко ме притеснява, но доктора каза, че след 3 месец би трябвало да се махне 🌤️🌤️🌤️🌤️🌤️

# 355
Здравейте, не съм писала скоро. Днес бях на преглед 8г.с+6 чух сърчице, но бебето е само едно вече. Дълга история.. За темата на 26г съм, термина ми е 22.10.2021г второ дете и пак октомврийче (иначе бременност е 4та). Дадоха ми направления за изследване на гладно кръв и урина и мисля другата седмица да ги направя. И на 09.04 съм на ФМ и БХС, но не знам дали ще мога да ги мина в един ден, най-вероятно ще са в два поредни дни. След това според резултатите ще говорим какво следва.
За леко жълтото течение още нищо не ми изписа, иска да види резултатите и тогава ще говорим.
Иначе аз продължавам да бъда и чувствам като парцал. Всичко ми мирише гадно и ми се гади, спи ми се постоянно. Луда работа.. Нямам търпение това да приключи.

# 356
Лелеее, момичета, докато наваксам с четенето ...😂😂 Исках да коментирам няколко неща, но те вече останаха много назад Simple Smile така че първо съвсем скоро ставам на 36, от Пловдив, трето дете (четвърта бременност) вчера ми взеха кръв за генетичен тест, Нифти, правя го по собствено желание, аз сама казах на доктора че искам, трето дете е и ми е важно да знам, че всичко ще. Е наред, защото ако не е имам съмнения дали ще се справя ... 🙄 Ходя при двама лекари, единият не работи с НЗОК, за това си записах и при друг за ЖК, с първото си дете също ходих при него , даже стана така, че ходих само при него и родих напълно нормално без избор на екип и така нататък, втория път вече си родих при лекарката, която ме следеше и сега пак ще родя при частния, който ме следи, но забелязвам че и с годините и с всяка следваща бременност ставам по мнителна 😂, та и двамата ми лекари казаха, че щом правя Нифти, няма нужда от БХС, като ми излезнат резултатите, ще ми дадат направление за "баналните изследвания" тези, които всяка бременна прави мен ме гони безсъние, заспивам вечер с малката към 9 и нещо и като се събудих в 1-2-3 и няма заспиване до към 4-5, а ставам в 6 и не спя следобед.....днес вече ме боли глава от недоспиване , май стана малко дълго Simple Smile

# 357
Лелеее, момичета, докато наваксам с четенето ...😂😂 Исках да коментирам няколко неща, но те вече останаха много назад Simple Smile така че първо съвсем скоро ставам на 36, от Пловдив, трето дете (четвърта бременност) вчера ми взеха кръв за генетичен тест, Нифти, правя го по собствено желание, аз сама казах на доктора че искам, трето дете е и ми е важно да знам, че всичко ще. Е наред, защото ако не е имам съмнения дали ще се справя ... 🙄 Ходя при двама лекари, единият не работи с НЗОК, за това си записах и при друг за ЖК, с първото си дете също ходих при него , даже стана така, че ходих само при него и родих напълно нормално без избор на екип и така нататък, втория път вече си родих при лекарката, която ме следеше и сега пак ще родя при частния, който ме следи, но забелязвам че и с годините и с всяка следваща бременност ставам по мнителна 😂, та и двамата ми лекари казаха, че щом правя Нифти, няма нужда от БХС, като ми излезнат резултатите, ще ми дадат направление за "баналните изследвания" тези, които всяка бременна прави мен ме гони безсъние, заспивам вечер с малката към 9 и нещо и като се събудих в 1-2-3 и няма заспиване до към 4-5, а ставам в 6 и не спя следобед.....днес вече ме боли глава от недоспиване , май стана малко дълго Simple Smile
Ти си същата като мен, 4 бременност, трето дете, 36 г 😊 Може ли инфо за този Нифти тест, в коя лаборатория, каква цена и какви синдроми включва?

# 358
В Селена го направих, 1300лв струва, води се пълен пакет, до колкото прочетох, той също не е диагноза с скрининг, но много по-точен и ако излезе нещо, цената покрива и застраховка, с която правиш допълнителен конкретен тест за това, което е излязло, прикачвам ти тези които снимах, като не е избор, а си е пълния пакет, бих ти снимала цялата листовка съгласия, но шрифта е мега дребен и нищо няма да се види, мисля, че в сайта на Селена можеш да прочетеш всичко

# 359
Etynana, благодаря много! Ще прочета инфото в сайта, а моята док е в Селена, като ида на 30.03 ще я разпитам и ще реша кое да правя. Така или иначе имам време, защото сега съм 8гс и 6 дни, тогава ще съм 10гс и 3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт