Рецепти за православни пости

• 73 259
  • 904
  •   1
Отговори
# 720
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
водата от кансерва нахут, захар - 1:1, става на чудесни целувки. Simple Smile
пробвано е многократно.
стават и с водата от боб, но се усеща аромат на боб, въпреки ванилийката.

# 721
  • София
Скрит текст:
Закуската е най-лесна - банани, печена тиква.
Хумусът е супер идея. От мен веган пица, правя тестото без мая, без мляко, и отгоре маслини, сушени доматки, тофу и чушки.
Маята нарушава постите по някакъв начин ли?
НЕ!

# 722
От мен постна супа с лук,морков, карфиол,грах и картофи и боб на тиган.

# 723
Днес правих за закуска постни пици калцоне с плънка от червен боб, чушка, кисели краставички и веган сирене. За обяд домашен дюнер с пържени картофи, айсберг, домати и лук, за вечеря макарони с доматен сок и остатъкът от веган сиренето. За утре имам от пиците за закуска и фасул с кисело зеле за обяд.

# 724
Аз вчера закусвах хумус със сушени домати и чесън от лидл с ръжен хляб, зелени маслини. За обяд постни зелеви сармички. Взела съм си плодове за междинни хранения-предимно банани, ябълки, мандарини. Като ми се прияде сладко- вафли с халва, локум. Пак в лидл има постни или само халва. Днес прясно зеле и боб чорба майка ми донесе. Иначе видях една рецепта за крем супа с нахут и грах. Смятам да я пробвам.
https://www.mamunche.com/bg/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D1%8 … 1%85%D1%83%D1%82/

# 725
Закуските май са нещото, където най- много се чудим в нас. Затова през почивните дни направих две банички: с ферментирало зеле в буркан + морков и праз и такава с печен лук на фурна + киноа. И двете бяха леко лютички и "отидоха" много бързо Simple Smile

# 726
Днес вечеряхме тиквички с ориз, а за утре изпекох пъстърва и направих картофена салата. Закуската ще е сандвич с риба тон и зеленийки. Подмотват ми се и 2 презрели банана, с които смятам утре да направя мъфини (замествам яйцата с пасиран банан и млякото с портокалов сок/ядково мляко).

# 727
Включвам се и аз в Коледните пости. Нищо интересно не съм правила тези дни. Обичайните варива, хумус, лютеница,  спагети с доматен сос. Но се включвам да споделя едни сладки изкушения, които открих днес в Лидл.
 Четох етикета на място, после като ги взех ги проверих и в нета и действително са в категория веган, т.е. стават за пости. Ето тези шведски марципанови рулца.
Скрит текст:

За утре ще правя сьомга в марината от соев сос, мед, лимон и горчица във фолио в еърфраер и салата за гарнитура.

# 728
  • с трима мъже :)
. Ето тези шведски марципанови рулца.
Скрит текст:

Това са сладките, които са от най-продаваните в Икея. Не знаех, че са вегански. Те са много сладки, чак натръшкват, и леко схрускат от захар, но са хубави. Много рядко се случва да купя от тях, но се е случвало. Като мина през Икея следващия път ще се отбия да си взема.

Хайде, да не съм СПАМ.
Ние ядем каквото готвя - всичко е постно (манджи) и моите си пекат месото отделно и го ядат с манджите ми за гарнитура. Та "ние" сме аз и те, от време на време.

Правих вече ориз със спанак, гъби и соев сос.
Правих крем супа (лук, картофи, моркови, тиква).
Правих тиквеник, готвих постна леща.
Правих картофи на фурна, нарзяни и овкусени с олио и чубрица
Картофена салата (с лук, сол, олио)
Зелева салата - китайско зеле и моркови
Постна манджа картофи и грах
Утре планувам риба и салата
а вдругиден - лучника и пълнени чушки с ориз (баш както моите роднини правят на Бъдни вечер).
Може и с боб да напълня чушки скоро.

Я да ви питам нещо ... в сградата, където ни е офиса, ядох кисело зеле с ориз. Беше сготвено много вкусно. Ще ми се и аз да си сготвя у нас, но не зная къде се продава кисело зеле. Моите роднини сега тепърва слагат. Та откъде кисело зеле?

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 22:32 от galaBG

# 729
В супермаркетите има в буркани, два вида- цели листа за сърми и нарязано за готвене.

# 730
  • София
В плод-зеленчуците също продават вече кофички с по една кисела зелка.
Ох, има  едни веган щолени в Лидл... направо умирам за тях, ама гледам да се въздържам доколкото мога.

За сряда съм планирала нещо между гъбена крем супа и гъби каша. Много я обичам: от задушени печурки с черен пипер, копър и гъбен бульон - пасирана крем супа  с една идея брашанце за по-голяма плътност. Може и с растителна сметана ако не искате брашно.

# 731
Здравейте,аз съм със "скърцащ" стомах след зелената салата вчера и боб с доматен сос,затова и не обядвах на работа,че в заведението наблизо постното беше зелен боб и боб чорба Joy
Уникални сладурии показахте,ще ги пробвам,сладкото ми е слабост.
През постите се запасявам с халва и правя веган бонбони с ядки,тахан,фурми,овесени ядки и кокос.
Сега ще гледам да успокоя стомаха с ориз и препечени филийки.
Хубав празник желая на всички Hug

# 732
  • София
На нас засега традиционните постни неща не са ни омръзнали. Редуваме зеле с ориз, гювечета, печени чушки с доматен сос, картофи и т. н., на всичко прилично добавяме салати. Децата поне ще хапнат здраво риба до Коледа.
Открих рецепта за постни локумки, тия дни мисля да я пробвам.

# 733
На нас засега традиционните постни неща не са ни омръзнали. Редуваме зеле с ориз, гювечета, печени чушки с доматен сос, картофи и т. н., на всичко прилично добавяме салати. Децата поне ще хапнат здраво риба до Коледа.
Открих рецепта за постни локумки, тия дни мисля да я пробвам.
Какво слагате в гювечета, за да са постни?

# 734
  • Благоевград
Правих пъстърва на фурна с гарнитура печени моркови и картофи на фраера. Свалих и един боб да имаме нещо течно. Имам още по 1 риба и за утре ще сложа един френски зелен боб с чесън на тиган за гарнитура.

Общи условия

Активация на акаунт