Рецепти за православни пости

  • 72 636
  • 904
  •   1
Отговори
# 795
  • Мнения: 602
Качамак с маслини и сушени домати.
Каша от коприва със сухи чушки, гъби челядинки и орехи, леко лютичко.

# 796
# 797
  • София
  • Мнения: 8 492
...Сирене от бадеми и кашу...
Готово или вие сте го правила. Ако вие сте го правила бихте ли споделили рецептата.

# 798
  • Мнения: 602
Славянски гювеч (изрично беше подчертано да е гювеч, не Славянска тенджера Satisfied )
За днес имам поръчка за боб със зеле на фурна, а за утре за бакла яхния.
Най- обичам да готвя ей така, по заявка, защото да го измислиш понякога отнема повече време от това да го сготвиш Simple Smile

# 799
  • Бургас
  • Мнения: 7 661
Гювеч със зелен боб, картоф и бамя, доматена супа с маслини.

Мисля да пробвам някакви кюфтета с варен картоф, чия, киноа на ерфрайър.Дано се слепят.

# 800
  • София
  • Мнения: 5 007
Галдучо, няма как да не се слепят. Сложи им и повече подправки, защото и трите изброени храни имат неутрален вкус.

# 801
  • Мнения: 1 608
...Сирене от бадеми и кашу...
Готово или вие сте го правила. Ако вие сте го правила бихте ли споделили рецептата.


Правя си сама. Ето това е за Бадемово сирене

Понякога добавям и малко кашу- например 200 бадеми и 100 г кашу.

Само от кашу- Билково сирене от кашу



Тази вечер приготвих Овесени кюфтенца

Салата от ряпа
Супа от броколи и тиквички

# 802
  • София
  • Мнения: 8 492
Скрит текст:
...Сирене от бадеми и кашу...
Готово или вие сте го правила. Ако вие сте го правила бихте ли споделили рецептата.


Правя си сама. Ето това е за Бадемово сирене

Понякога добавям и малко кашу- например 200 бадеми и 100 г кашу.

Само от кашу- Билково сирене от кашу



Тази вечер приготвих Овесени кюфтенца

Салата от ряпа
Супа от броколи и тиквички
Благодаря!

# 803
  • Мнения: 7 064
В Кауфланд има вегански колбаси, не са лоши, основната съставка е варен боб.Нарязани и вакумирани.

# 804
# 805
  • София
  • Мнения: 8 492
Тазгодишната сарма  на Бъдни вечер.

# 806
  • Мнения: 10 740
Готина идея - едно руло Simple Smile И харесвам този златист цвят на зелето, не всеки го получава. Слепва ли се плънката за да не се раздробяват парчетата ? При нас приготовлението се падна на други и сармите нямаха този цвят, но пак бяха вкусни Simple Smile

# 807
  • София
  • Мнения: 8 492
Готина идея - едно руло Simple Smile И харесвам този златист цвят на зелето, не всеки го получава. Слепва ли се плънката за да не се раздробяват парчетата ? При нас приготовлението се падна на други и сармите нямаха този цвят, но пак бяха вкусни Simple Smile
Всъщност зелето е прясно. Непосредствено преди готвене констатирахме, че киселото зеле се е развалило и купих прясна зелка. Изрязах ѝ кочана и я потопих във вряла вода със сол и след като зелето омекна листата  съм ги вадил едно по едно. След това ги нареждам в кексова правогълна форма по стените, като леко ги застъпвам и ги подреждам така че да ми останат отгоре да завия сармата. Изсипвам сместта завивам отгоре с листата изсипвам около 250 мл зеленчуков бульон и във фурната да се изпече. После обръщам върху поднос и ... смимам Grinning

Ето и самата смес по време на нейното готвене:

Последна редакция: пн, 25 дек 2023, 19:40 от дядо хаджия

# 808
  • Sofia
  • Мнения: 4 820
Честито Рождество Христово с нашата трапеза на Бъдни вечер!

# 809
  • Мнения: 45
Здравейте, Честито Рождество Христово!
Моля ви, пишете дали има вариант за приготвяне на домашна питка без използване на мая, сода, бакпулвер и без квас? Има ли как да се приготви приличен хляб така, без да стане глетав отвътре?
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт