МАC & Sephora и други магазини за селективна козметика и парфюмерия - 52

• 72 443
  • 795
  •   1
Отговори
# 585
Тази база на Боби Браун я няма тук за съжаление, поне в Делириум, където предлагат марката. Ще проверя в Нотино. Другото тип сенки което е, съм го имала и ми харесваше като сенки, а като база не съм го ползвала.
Иначе кожата на клепачите ми много се изсушава въпреки кремовете, които ползвам и искам базата да е допълнение към грижата, а не основна грижа.

# 586
И моята околоочна зона е много суха. Препоръчвам ти да пробваш околоочния крем на Сефора или ето този гел на Клиник.

# 587
Може би един от най-богатите очни кремове, който съм ползвала е Шисейдо Benefiance, но той може да дойде малко твърде богат под грим, затова най-често го ползвам като нощен и през зимата, когато пресъхвам. Горещо препоръчвам:

Скрит текст:
Ako си падате експериментатор препоръчвам да отворите Ибей и да си поръчате тестери на 1-2 от  следните очни кремове. Тестер от 1 мл го ползвам 2-3 пъти - т.е. 10 тестерчета стигат за 3-4 седмици (често под корейските кремове се ползват и серуми, но това не е задължително!). Разбира се, погледнете описанието на конкретния продукт преди да купувате каквото и да е, за да си прецените дали ще ви устройва по описание. Крем за очи ползвам от 16 годишна (в момента съм на 46) и според моята лична и неангажираща никого преценка парите, които съм дала за азиатски кремове за очи са едни от най-добре похарчените.
Пълноразмерните опаковки на тези кремове са доста скъпи (цената за мл е много по-висока, отколкото за тестерите), но често и количествата са сериозни - 20, 30 или дори 55 мл. Най-евтин и лесно откриваем от показаните е Missha Misa Geum Sul Vitalizing Eye Cream.

Su:m37 Losec Summa Elixir Eye Cream

OHUI The First Geniture Eye Cream

HERA Signia Eye Treatment Cream

The History of Whoo Intensive Nutritive Eye Cream

The history of whoo Jinyulhyang Intensive Wrinkle Concentrate

SUM37 Fleur Regenerative Cream

MISA Geum Sul Vitalizing Eye Cream

Sulwhasoo Concentrated Ginseng Renewing Eye Cream

Su:m37 Secret Repair Concentrated Eye Cream

Innisfree Perfect 9 Repair eye Cream

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 22:41 от Agent Provocateur

# 588
За мен базата за сенки е абсурд да подпомогне анти ейдж/нормалната хидратация, та изобщо не бих гледала в тази посока.
Непопулярно мнение, но не бих гледала непременно и към околоочен крем. Бих се съсредоточила върху съставките вместо наименованието на продукта. Например- смени хиалуроновата киселина зимата с нещо друго- глицерин, пантенол, уреа, Вит Ц, т.н.отгоре бих го запечатила с нещо по-богато/силиконово като консистенция и бих добавила коректор и пудра ако ще има сенки.
Изсушаване ли е проблемът или екзема/дерматит?   Подкрепям скритото предложение на Агента, добавяйки че има доста опции и в родните ОЛХ и kocos.bg

# 589
Момичета, препоръчайте ми руж със студен тон. Но, и да мога да го купя от Сефора или Дъглас

# 590
Ния,  не знам точно какъв е проблема - дали е екзема, дерматити или друго, от години ми е така. И освен, че имам паднал клепач, единия клепач ми е по-проблемен - левия. Като използвам неподходящи кремове, които не ми подхранват достъчно кожата, има там един участък с по-набръчкана кожа, който някак се вдлъбва.
Сега ползвам АНР очния, Revitalizing supreme също ми е добре, кремчето на Сефора, което по-горе ми препоръчахте, не ми се отразява добре. Бях ходила специално за това на кожен с идеята за някаква процедура, но явно не попаднах на лекар, защото ми оправи документите за фиктивен прием, напуска ми много изследвания и заключи, че имам ревматоиден артрит. Оттогава не съм търсила естетичен дерматолог, а може би трябва.

Бих се съсредоточила върху съставките вместо наименованието на продукта. Например- смени хиалуроновата киселина зимата с нещо друго- глицерин, пантенол, уреа, Вит Ц, т.н.отгоре бих го запечатила с нещо по-богато/силиконово като консистенция и бих добавила коректор и пудра ако ще има сенки.
Бихте ли препоръчали конкретни продукти? Аз нямам опит с корейска козметика, позлвам основно Ести, Диор

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 09:38 от Seti Beti

# 591
Препоръчвам ти да потърсиш добър дерматолог и да го посетиш. Преди да търсиш козметика на своя глава се консултирай със специалист. Мисля, че това е най-правилно в случая.
Иначе аз се интересувам от хидратиращия фдт на Фенти. Някой използвал ли го е?

# 592
Seti Beti,
Не мисля, че проблемът е дехидратация или сухота, но абсолютно те разбирам когато описваш как проблемът изпъква с грешната козметика- аз си имам всичко- и сухи участъци, и дерматит чат пат, и розацея на и около носа с люспи ако не си уцеля козметиката.
Като привърша работа ще пусна препоръки за хидратиращ крем, но както казах нещо без хиалуронова киселина, на която е базиран кремът на Сефора например. Диор и ЕЛ в зависимост от серията, която ползваш са бъкани с алкохол и също не са оптимални- ако това е кожно състояние или дерматит даже са доста противопоказни. Бях им голям фен преди да открия козметика с читав състав за моята кожа, скоро на почивка отворих някакви тестери на двете марки + Шанел- мислех, че кожата на лицето ми просто ще падне, горенето беше ужасно.
Определено бих те насърчила да посетиш козметичен дерматолог.

# 593
Аз бих предложила просто да пробваш по-богати кремове, като за суха или зряла кожа. Мазнички, с повече глицерин, масла, витамин Е примерно. На Есте не бих имала доверие, гола вода ми изглеждат.
Не знам доколко може да се уцели такова съчетание в базата за сенки, защото те са предимно силикон, не им е работа да подхранват кожата и май като съставки не са много съвместими.

# 594
  • Бургас
Момичета, дали някоя от вас има информация за последния ден на skincare week кампанията в Дъглас, който е изненада? Интересува ме дали ще бъде някакъв процент намаление на всичко.

# 595
... не бих гледала непременно и към околоочен крем. Бих се съсредоточила върху съставките вместо наименованието на продукта. Например- смени хиалуроновата киселина зимата с нещо друго- глицерин, пантенол, уреа, Вит Ц, т.н.отгоре бих го запечатила с нещо по-богато/силиконово като консистенция и бих добавила коректор и пудра ако ще има сенки...
Подкрепям скритото предложение на Агента, добавяйки че има доста опции и в родните ОЛХ и kocos.bg

T.e. прекрасна, ти стигаш до корейската философия - активна съставка/и, която адресира проблем/ите във по-концентриран вид  - серум или ампула за очи - запечатана отгоре с крем Simple Smile

^^^Малко неточно се изказах, обаче, този подход е популярен не само в корейската козметика, разбира се, просто там е доведен до крайност, макар, че този тренд  и при тях се обръща. Но и при европейската/ам. козметика за жени от една възраст нагоре си е норма.

# 596
Препоръчвам ти да потърсиш добър дерматолог и да го посетиш. Преди да търсиш козметика на своя глава се консултирай със специалист. Мисля, че това е най-правилно в случая.
Иначе аз се интересувам от хидратиращия фдт на Фенти. Някой използвал ли го е?
Здравей, аз имам опит с матиращия и е много траен и покривен (оксидира доста, поне на моята кожа). Сработва се перфектно с 2-те бази на Фенти, които имам (хидратираща и матираща). Ако искаш пробвай на Too Faced-Born this way, отлична покривност и в същото време траен.Hug

# 597
Този на Too Faced оксидира ли? Стои ли естествено?

# 598
При мен Born this way стои естествено и не оксидира толкова много. Ползвам го с тяхната база-Hangover и Plump ( не се сещам за точното име, но се води база, която може да се ползва и за серум ). Също така се държи добре и с Glow primer-Sephora. Със средна покривност е, независимо дали използваш четка или гъбка.

# 599
Лейдис, бихте ли ми дали мнение за Sephora best skin ever, благодаря ☺

Общи условия

Активация на акаунт