Прахосмукачка робот -21

• 72 621
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Незнам,преди това не миришеше изобщо.
Вчера като го пуснах по-леко се усещаше.
Може би ще се отмирише.
Като на спарено,както като простирате на затворена тераса,така миришеше неприятно.

# 316
  • Пловдив
Ако миризмата идва от контейнера измий го добре и след това го накисни в разтвор от белина/доместос

# 317
  • София
Здравейте, видях дискусия на тема Xiaomi vacuum mop essential и исках да попитам (може би отново), колко по-зле е essential от не-essential? Става ли за 140 квадрата?

# 318
  • Пловдив
Става . Доволна съм аз от роботчето. Чисти , мие ...какво повече?

# 319
  • София
Момичета.. за първи път си купувам прахосмукачка робот. Това е модела, ще се уча на него. Днес я пуснах за първи път. Все още не съм свалила мобилното приложение, командвам я от копчетата, но когато я изключа от копчето, не мога да я включа, трябва да я занеса до док станцията и да я сложа и чак тогава се включва-сама. Другото което е, днес докато чистене й свърши батерията, отиде до станцията да се зареди, но след това не се върна да доизчисти.... имам и въпрос - може ли едновременно да мие и чисти? И последно.. пред хепа филтъра има нещо, не знам как да го обясня, снимала съм го. Маха ли се или е част от прахосмукачката. Питам, защото преди няколко години, когато си купувах обикновената прахосмукачка имаше такова нещо пред хепа филтъра и продавача /мой познат/ го махна.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 17:14 от emy_emy

# 320
Мисля, че не се маха това.

# 321
  • Пловдив
Не го махай , все пак си е още един филтър.
И да , може да чисти и мие едновременно.

# 322
Здравейте.
Бихте ли ми помогнали със съвет...спряла съм се на два робита за попистване.но не мога да се си избера.това са I Robot Roomba 676 и Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential.
Какви са предимствата и недостатъците...
Благодаря на всички и хубава седмица..

# 323
  • Бургас
Здравейте! От няколко дни се сдобих и аз с тази дълго мечтана прахосмукачка. Изненадана съм страхотно от роботчето, макар, че е най-базов модел - Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential. Като си помисля, че правих сметка да купувам по-висок модел, добре че ми подариха този, за да видя че ми върши идеална работа. Машината е много умна, успява да се скрие под леглото на детето, което е странно като сглобяване и си мислех, че може да се заклещи там, но тя не само изчисти, но и се измъкна и продължи нататък. Жилището ни е малко 54 кв., но с един заряд мога 2 пъти да я пусна да изчисти 😁 Има картографиране, но не и опция да чисти определени помещения или виртуална стена, но в предвид малката ми квадратура, това въобще не ми е проблем, а и винаги мога да затворя вратите на помещенията, в които не искам да чисти. Единствено вчера ми направи впечатление, че с функция моп се качи да чисти и на килима, което не ми допадна особено. Но тя не пуска много вода, дори и на най-голямата степен, та нищо страшно не произтиче от това. Много съм доволна и щастлива, вече обмислям и за къщата на село да си вземем. А, щях да забравя, машината чисти ефективно е без да е вързана към приложението, но когато сте свързани има възможност да регулира силата на засмукване както и на количеството вода, което да пуска. Тепърва предполагам ще имам много въпроси покрай обслужването на робота и се надявам на вашата помощ и мнение 🤗

# 324
  • София
Здравейте! От няколко дни се сдобих и аз с тази дълго мечтана прахосмукачка. Изненадана съм страхотно от роботчето, макар, че е най-базов модел - Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential....................
kojo, и аз вчера пуснах моята за първи път. Искам да те попитам успяваш ли да изсипеш цялата вода от резервоара, аз не. И непрекъснато ми напомня да изпразня контейнера от водата. И още един въпрос... когато се прибира на док.станцията за заряд без да е изчистила, ами поради изтощена батерия, след заряда връща ли се да доизчисти - автоматично? Моята - не го направи. Все още не съм свалила приложението - не си спомням паролата на wi-fi.
И към останалите момичета от темата .... в някое упътване /не си спомням къде/ бях чела, че робота не трябва да се обръща. Как тогава да му почистя основната четка? Или това с обръщането е преувеличено?

# 325
  • Пловдив
.... Единствено вчера ми направи впечатление, че с функция моп се качи да чисти и на килима, което не ми допадна особено. Но тя не пуска много вода, дори и на най-голямата степен, та нищо страшно не произтиче от това...
С друг модел на Xiaomi съм, но да кажа, че не е добре за робота да се пуска с моп върху килим. Аз пускам първо зоново почистване на зоната с килима, после й поставям контейнера с водата, и разполагам столовете, така че да не може да се качи върху килима, и я пускам да чисти и мие целият апартамент.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 12:49 от *Бенджи*

# 326
Здравейте момичета от 2 дена имам  I Robot Roomba Е5 като го пусна почва да чисти но на 7 или 12 минута батерията почва да свети оранжево и се връща на станцията а батерията на приложението ми показва че е пълна ще се радвам ако някой знае какъв е проблема и ми помогне

# 327
Здравейте, от седмица имам новият модел на iRobot Combo (с мокро почистване) нещо не можем да се разберем, за килими категорично не става добре че имам само един, предишната Roomba 605 без проблем го чистеше тази запецва като се качва върху килима (естествено, когато я пусна само на сухо за килима), но по-големият проблем е че ми замазва пода в хола (тъмно сив) в другите стаи не се вижда, вие как процедирате с мопа? Мокрите ли го предварително (аз да) и му пръскам малко препарат, в контейнера само вода ли слагате, ако ползване препарат какъв ползвате (с паркет съм) моля за помощ понеже дадох 700 лв и още не съм доволен от резултата за тези пари? Очаквам вашите съвети. Rolling Eyes

# 328
  • Бургас
Бенджи, благодаря! И аз май така ще правя. Сега ще я оградя да чисти приоритетно килима на сухо и после ще струпам всички столове на него, за да не се качва с мопа.
emi_emi, не успях всичката вода да изхвърля, но това съобщение си мисля, че винаги го казва след като приключи чистене - да изпразниш и почистиш контейнера. Моята успява да изчисти с един заряд, но ще я наблюдавам и ще пиша, ако попадна в такава ситуация.
Аз също исках да попитам с дестилирана вода ли пълните контейнера? Мисля да опитам с лавандулова вода, която са получава при дестилацията на лававдуловото масло, или да капна няколко капки етерично масло на текстилната подложка 🙄 Препарат да се слага ми се струва рисковано, за да не се запушат дюзите. В инструкциите на  пише изрично да не се ползва с дезинфектант.

# 329
  • burgas
Здравейте момичета от 2 дена имам  I Robot Roomba Е5 като го пусна почва да чисти но на 7 или 12 минута батерията почва да свети оранжево и се връща на станцията а батерията на приложението ми показва че е пълна ще се радвам ако някой знае какъв е проблема и ми помогне

В оранжев цвят свети пръстена и при пълен контейнер.Аз съм с iRobot i7  + и понякога така се връща в дог станцията.

Общи условия

Активация на акаунт