Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение 2

• 29 777
  • 215
  •   1
Отговори
# 120
паракоклюш- що ета  Laughingиначе добре го увъртат .Да вземат да си кажат ,че има епидемия да не се правят на треснати .А снощи една аптекарка ми каза ,че имало огнище на полио в кой град обаче  newsm78 не мога да се сетя .Та явно ваксината не върши работа - коклюша  е мутирал из някое гето .......

# 121
  • София - Варна - Бургас
Позволявам си да включа този линк от Бг-мамма, пуснат от mamann тук, защото е много показателен:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135339.0

mamann:
Цитат
Спешно! Ваксинален полиомиелит
« четвъртък, 19 октомври 2006, 15:54 »

При поставяне на жива ваксина заразиха бебчо с полиомиелит. Моля ако има родители с подобен проблем да се свържем с цел обмяна на информация.

# 122
Лоши ваксини
Ваксини "в гръбчето"
Лоши схеми
Освобождаване за щяло и нещяло

=коклюш

# 123
  • София
Лоши ваксини
Ваксини "в гръбчето"
Лоши схеми

=коклюш

Какво означава "лоши схеми" и "освобождаване за щяло и не щяло"?  Питам защото ние спряхме до 2-я прием на ДТК и Полиомилитната ваксина (комбинирана, умъртвен вирус)- понеже не живеем тук и понеже бебо напоследък все е болен. Чудя се дали да продължавам изобщо...

# 124
Бочко, опасен си.Хич не се поучаваш от такива случаи. "лоша ваксина" или "ваксина в гръбчето" - това ли ти е обяснението ?!

# 125
Лоши ваксини
Ваксини "в гръбчето"
Лоши схеми

=коклюш

Какво означава "лоши схеми" и "освобождаване за щяло и не щяло"?  Питам защото ние спряхме до 2-я прием на ДТК и Полиомилитната ваксина (комбинирана, умъртвен вирус)- понеже не живеем тук и понеже бебо напоследък все е болен. Чудя се дали да продължавам изобщо...
Лоши схеми са схеми без научна основа за правилността и ефективността им. Например, за да правите 5 или 6 дози полио до 4 годинки би трябвало да имате обосновка. Защото общоприети са 4 дози до 6 годинки...

Много малко са истинските показания за отлагане на ваксинации.
Истинските противопоказания...
Аз съм против принудите и полицейщината във ваксинационната област.
Но това предполага качествени ваксини, добра информираност и отговорност.

# 126
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Питам защото ние спряхме до 2-я прием на ДТК и Полиомилитната ваксина...

- Може би сте извадили късмет!
 - Точно втория прием на Полиомиелит се комбинира с ДТК и така детето получава не един, не два - а цели Четири вируса, което е обърква имунната му система, която е програмирана и може да се справи, давайки специфичен имунен отговор до няколко дни спрямо един вирус, но четири вируса едновременно в конкретния случай са голям шок!

# 127
Alexander, в Бг ДТК и полио ваксините според имунизационния календар вървят заедно още от първия прием (при навършване на 2 месеца).

# 128
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Alexander, в Бг ДТК и полио ваксините според имунизационния календар вървят заедно още от първия прием (при навършване на 2 месеца).

- Още по-лошо и Опасно!

# 129
За Вас може и да са опасни...
За децата естествено-не са...

# 130

Е тук ми стана много интересно  Mr. Green  И що така  newsm78

# 131
Цитат

- Още по-лошо и Опасно!

# 132
Добре де, в чужбина чувам, че слагат 5-валентни (ако така беше терминът) ваксини, или за да не сбъркам думата - по 5 в 1. За да спестят боцканията при децата. Това не е ли още по-лошо, или те са от различен тип?

# 133
Преди време се слагаШе 6 валентна ваксина (Hexavac),която имаШе толкова лоШи странични ефекти,че я спряха и "раzработиха" пак 6 валентна уж с по малко странични ефекти...
Спестяват боцкания и в сьЩия момент натоварват органиzма максимално.На принципа..По силния оцелява. Mr. Green

# 134
A освен боцкания не се ли спестяват и вредни вещества - получаваш (най-схематично) една доза формалдехид вместо 2 или 3?

Питам информативно, иначе аз не съм им почитател. Първо, и на мен ми се струва страшно да се заразиш с 5 неща наведнъж. Второ, ако, не дай си Боже, има лоша реакция, не може да се разбере към кой елемент е или е към комбинацията. Трето, понеже аз съм много избирателна към ваксините, ако за 2-3 от петте елемента съм в дилема, останалите считам за напълно излишни...

Общи условия

Активация на акаунт