Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение 2

• 29 776
  • 215
  •   1
Отговори
# 105
Факт - в момента има епидемия - коклюш в София .
Факт- аз съм имунизирана мъжа също - и двамата сме болни.
Факт- малкия не е ваксиниран но да чукна на дърво няма усложнения .
а ние ваксинирананите - аз отивам към пневмония ,големия бронхит , таткото е като мен .
 #Cussing outТолкова са ни промити мозъците ,че и на факти не вярваме . ooooh!

# 106
Май не е това правилната тема, но натам е тръгнала дискусията - имаше друга тема за правото на избор. Та тези дни разпитвах лекари за ваксините в РД - значи, възможно е да се подпишеш, че не искаш да ги поставят и да си ги спестиш (това тях ги освобождава от отговорност), но пък след това подлежиш на глоби. Има и вариант с комисия пред ХЕИ за освобождаване от ваксини (взех телефона, може би ще звънна тези дни да питам), но пък не знам какво трябва да докажеш пред комисията, за да те освободят. Тестът от петичката обаче не можел да се избегне. Но пък бил важен за диагностициране на някаква много гадна болест.

Един въпрос имам към специалистите - опитаха се да ме убедят колко по-добри са новите ацелурарни ваксини, които били с нещо генно модифицирано в тях и не носели рискове - ама аз като чуя ГМ и ми настръхва косата. Та кажете, за или против тази разновидност сте?

# 107
Emem, комисията в ХЕИ не се заяждат много, стига да си подкована с нужната документация. Но пък и рядко освобождават, обикновено отлагат с по една година няколко пъти. Трябва да докажеш, че детето има противопоказания за ваксиниране, разбира се, според техните виждания за противопоказания, които ги има в наредбите. Доказването става с представяне пред Комисията на становища на съответните специалисти - невролози, алерголози и т.н., а ако се прецени, че са недостатъчни, може да искат да видят детето. По памет - за новородено единствените противопоказания (и то за отлагане, не за освобождаване) са недоносеност, остра инфекция, симптоматика на ЦНС (гърчове, etc.). При тежка фамилна обремененост ваксинирането се извършва след профилактика с антиалергични лекарства. Всичко това по памет, но не вярвам да са много по-добре нещата  Sad

Не знам колко ацелуларни ваксини има, мога да ти кажа моето мнение (на не-специалист) за коклюшната (ДТаК). Първо, твърде е нова, за да може да се коментира каквото и да е за нея. От тук хич даже не съм задълбавала в подробности за ГМ и прочее. Второ, като цяло ваксинацията срещу коклюш е доста безсмислено нещо. Чела си във форума колко ваксинирани има, които боледуват. Чувала си, че от време на време се говори за епидемии от коклюш. В моето близко обкръжение само има 4 деца - 2 на любимата ми педиатърка и 2 на моя приятелка, карали тежък коклюш въпреки ваксината. Трето, освобождаването от коклюшната ваксина е сравнително лесно, понеже е прочута със страничните си реакции и слабата си ефективност.

# 108
"Първо, твърде е нова, за да може да се коментира каквото и да е за нея. От тук хич даже не съм задълбавала в подробности за ГМ и прочее. Второ, като цяло ваксинацията срещу коклюш е доста безсмислено нещо. Чела си във форума колко ваксинирани има, които боледуват. Чувала си, че от време на време се говори за епидемии от коклюш. В моето близко обкръжение само има 4 деца - 2 на любимата ми педиатърка и 2 на моя приятелка, карали тежък коклюш въпреки ваксината. Трето, освобождаването от коклюшната ваксина е сравнително лесно, понеже е прочута със страничните си реакции и слабата си ефективност."

->>Чудя се, защо си губите времето да пишете всички тези неистини.
Няма нито едно вярно изречение тук...

# 109
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Кажи истината, Бърди

# 110
Бърди, аз пък се чудя защо си губиш времето да коментираш това, което съм написала, подчертавайки, че е мое лично мнение на неспециалист. Още повече, че част от информацията ти няма как да знаеш дали е истина. Или така е по-лесно?
Хайде, сложи си ръка на сърцето и отговори на зададения въпрос. Обясни колко е хубаво да се вкарват чужди вещества директно в кръвта на двумесечно бебе (било то и не-ГМ), колко високо ефективна е ваксината и от каква страшна болест предпазва.

# 111
Да, Бърди искам да прочета и твоето мнение.........защо трябва да се слагат ваксини.......не е ли по- разумно децата да се ваксинират, ако това се прави,  на една по- сериозна възраст.......към 5, 6 , 10 годинки

# 112
Birdie se maje s njakakav hubav grucki zehtin ot presni maslini i ima lesnata sposobnost da se izpluzva,kogato go slagat na kotlona.A zehtin ne e hubavo da se nagrjava na visoki temperaturi. Mr. Green

Gennomodificirana vaksina e Hepatitnata B.

Za alergi4noto osvobojdavane moje da se polzva alergia sreshtu Formaldehyde.Horata alergi4ni kum nego sa milioni.
Njama kredor Peace

# 113
Всяка възраст е сериозна.
Докато чакате 5-6 годинки много неща могат да се случат...

# 114
Хората са чакали до 2002 година zа Хепатитната ваксина (а я има от 1990)...zаЩо да не почакат и оЩе...И в това чакане ниЩо,ама ниЩо не се случи.

# 115
Всяка възраст е сериозна.
Докато чакате 5-6 годинки много неща могат да се случат...

Ами да! На този страх, който умишлено се насажда у родителите, градят политиката си някои, които си изкарват хляба с ваксини. Twisted Evil

Maria.St , генната манипулация е нещо сериозно, макар че много малко хора са информирани за рисковете, които носи тя. Правилно ти става лошо, като чуеш нещо такова.  Sad

# 116
Ваксината срещу Хеп Б, както и другите ваксини, ползващи се днес са сигурни, безопасни и с добър ефект.
Ваксинирайте децата си и те ще Ви бъдат благодарни че ги спасявате от:

*цироза на черният дроб
*коклюш
*дифтерия
*полио
*менингит

и колко още неща.

Ваксинирането не се базира на страх. На отговорност се базира-да предпазиш с каквото можеш, да направиш максимално възможното за детето си. А не да "разсъждаваш", сладко свирейки с китарата си, и съчинявайки конспиративни теории, "съждения", "мисли" и "умозаключения.

# 117
Цитат
Ваксината срещу Хеп Б, както и другите ваксини, ползващи се днес са сигурни, безопасни и с добър ефект.
Ваксинирайте децата си и те ще Ви бъдат благодарни че ги спасявате от:

*цироза на черният дроб
*коклюш
*дифтерия
*полио
*менингит

и колко още неща

Хайде стига глупости вече..Такива неЩа не говори един лекар.Най малкото сьм учил какви са рисковите проценти и усложнения на теzи zаболявания.Ти кьде четеШ,колега?...неzнам...
Беzопасност,сигурност и добьр ефект са в днеШно време субективни параметри.

# 118
Защо ваксинираните  деца се разболяват? ?  Shocked

# 119
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=budeshtimaiki&Number= … amp;sb=5&vc=1

Общи условия

Активация на акаунт