Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 53

• 40 228
  • 763
  •   1
Отговори
# 60
На който му е влязъл в главата апартамента,ще го закупи, независимо, че цената е завишена.

# 61
  • София
Не е необходимо да се дават пари, преди да се видят документите- НА не е конфиденциален.
Агенцията би трябвало да има копие и да го предостави за преглеждане, стига да не се притесняват, че можете да се свържете със собствениците и да прескочите посредниците.
А, това се решава с един договор за посредничество.

# 62
Но е необходимо да им приемат офертата първо. А питащият иска да види документите, за да направи изобщо оферта, аз така го разбрах. Не мисля, че някой ще им даде да видят нещо преди да са се разбрали за цената.

# 63
  • София
Аз нямам против да заличат данните на собственика. Просто ще е тъпо да се разберем за цена и после някои неща да не са такива. Но това може да се уговори и с агенцията предварително - тия поне изглеждаха разбрани без да се натрапват с разни рекламни приказки, че едва ли не се е наредила опашка от хора. Имах наскоро такъв оглед - едва ли не апартаментът е вече уговорен, ама още не е потвърден и затова продължаваме да водим хора...

На който му е влязъл в главата апартамента,ще го закупи, независимо, че цената е завишена.

Явно на никой не му е влязъл в главата, щом след месец и нещо смъкват цената с 10%. Simple Smile Апартаментът е особен - първи етаж, северни и тъмни спални. Не е нещо което да те накара да извадиш много пари по принцип. Има други достойнства като локация, гараж и т.н.

# 64
  • София
Апартаментът е особен - първи етаж, северни и тъмни спални. Не е нещо което да те накара да извадиш много пари по принцип. Има други достойнства като локация, гараж и т.н.

Ако го взимаш за живеене и ако не си живял на първи етаж, и на всичкото отгоре- северно изложение, може да се окажеш много изненадан, когато вече е късно за крачка назад.

# 65
дамон, от единия нот. акт не съм сигурна, че можете да разберете дали няма подводни камъни по собствеността. В зависимост от случая се искат различен набор от документи плюс проверки. Аз бих се доверила на това, което ми е обяснено за собствеността (без да давам пари), и бих направила оферта на тази база. Ако я приемат, тогава искате документите и евентуално стигате до ПД. Там вече всичко е описано и давате парите на негова база.

# 66
Казвайте веднага къде са ниските цени на СС!

# 67
  • София
На първи не съм живял, но в подобен апартамент съм - южна дневна и северни спални. Да, в спалните ще е по-тъмно, отделно че се засенчва от близки сгради, ами и първия етаж допринася. Гледах на картата как ще се върти слънцето и лятото ще има някакво сутрин и следобед, но няма да е много. Южната дневна е много приятна, но и тя не е отворена на всички посоки, а само на юг и съответно слънцето също е лимитирано - зимата има известно засенчване от другата сграда, а лятото свети отгоре, но може би е приемливо. На мен това са ми притесненията основно - дали няма да ми е тъмно и по-студено (над гаражи). Другите неща са добре, но дали ще компенсират това, кой знае. То и заради това цената е по-приемлива де, както и всичко на първи етаж.

# 68
За това дали изложението на жилището ти е ОК, не ти трябва нотариален акт. Ако се окаже, че по обява е с 10 квадрата в повече от н.а. - какво от това, ти не купуваш отделни кв.м., а конкретното жилище - видял си го, удовлетворява те като големина и цена (каквато се договорите).  Не виждам какво друго кардинално несъответствие може да има между реалност и н.а. , което да те накара да искаш да се откажеш.
Всякакви други проблеми със собствеността - наследници, история, тежести и т.н., би трябвало да могат да водят до разваляне на договора и връщане на капарото (капаро за мен са тези стандартни 10% при подписване на предварителния договор, не другите брокерски измишльотини). Естествено, трябва да се внимава какво пише в ПД, това или вие, ако имате знания или опит, или адвокат, ще можете (евентуално) да коригирате. Както съм казвала, една от големите агенции не иска да си променя бланкетния ПД.

# 69
За тези,които се интересуват от комплекс Рейна София и разстоянието до булеварда, вижте 4:34 https://youtu.be/5lCNwuWxvC8
Като цяло е препоръчително да се изгледа за желаещите да купуват по трасето му, особено ако имат желание да не се окажат на първа линия.
Брутално важно видео, мерси. Тъкмо се чудех откъде ще минава новият булевард.
Новият булевард ще иве м*та на всичкото лесно паркиране в района.
А и вместо на слонове ще започне да мирише на булевард.
Кооперацията в ляво да ви е позната? Тази, с лесното паркиране. Grinning
Скрит текст:
Е супер! Сега виждам евентуалния бъдещ булевард. Падам се на 2ра линия. Тангра, не си познал. Това не ми е кооперацията.

# 70
Мисля да поискам втори оглед и да им дам оферта и практика ли е да се искат допълнителни документи на тоя етап - да погледнем нотариалния акт и дали всичко с квадратурите, мазе, гараж е описано?

Намери си втори агент, който да се спазари за желаната от теб цена между колеги. Ако искат бързо да се продаде ще се съгласят. Ако ли пък не ще имаш повече информация за имота и т.н. Ако изглеждате много напористи ще си помислят, че има интерес и ще протакват. Нещо струва, колкото някой е готов да плати.. въпрос на преценка.

Колкото до по-ниските цени на СС очаквах да паднат, но това нищо не е.. Днес съм преброил около 40-50 крана от панорамата на високия етаж в сградата, в която работя. При цялото това предлагане на НС варианта да потърси човек СС е на дневен ред. Като няма клиенти ще им уврят главите и на предприемачите от тези строежи и т.н.

Да ни е честит новия локдаун и дано малко поизтрезнеят строителите и продавачите на имоти!

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 19:22 от Пух

# 71
  • София

Намери втори агент, който да се спазари за желаната от теб цена между колеги. Ако искат бързо да се продаде ще се съгласят. Ако ли пък не ще имаш повече информация за имота и т.н.
Заради клиенти с такова мислене, си патят и свестните хора.
Сега, остава да я посъветваш и как да прескочи фирмата, че да спиш спокойно.

# 72
Да ни е честит новия локдаун и дано малко поизтрезнеят строителите и продавачите на имоти!

Ми що да не пуснат за продажба 2 на по 50 евро, да си купиш няколко? И аз туй викам - локдаун има, дай да забогатея от дивана с 2 бързи кредита. А дано!

# 73
Ами да, при толкова некоректни брокери какво друго да направи.. Аз не разбирам за какво е цялото това бързане за забогатяване - именно там е проблема! Възмущението ми е огромно - все едно продават домати на пазара, а става въпрос за големи суми и един куп рискове. Когато човек ходи на лекар за нещо сериозно, обикновенно търси второ мнение. Ходих на оглед при едни хайлази и междувременно си харесах апартамент от друга брокерка. Помолих я да разпита за първия апартамент и на нея и дадоха по-ниска цена и споделиха за проблеми, за които не споменаха при огледа.. Нямаше нужда да губя време, нерви и пари за втори оглед. Иначе при сериозен интерес втори и трети оглед задължително!

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 19:57 от Пух

# 74
Това с втория агент е много тъпо - първо е неморално,второ показва фалшив интерес към явно неапетитен имот и ще вдигне "акциите" на продавачите,че има интерес от много хора,трето и новият брокер и той ще иска комисионна, която чак купувачът трябва да плати

Общи условия

Активация на акаунт