Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 53

• 40 410
  • 763
  •   1
Отговори
# 210
Хора, тревожите ме. Необитаеми или не, не са ваши, не ги гледайте. Който е собственик, ще им бере грижата  Живях по времето, когато държавата определяше колко и какви жилища да има всеки, и вземаше от едни, щото им са много, за да даде на други, щото си нямат.  Не ми се иска да се връщам пак там, не работи добре, от моя опит.

Додо, любопитно ми е коя част на Лозенец ти допада по-малко от Банишора, ще се радвам да споделиш.

# 211
Аз щях да купя в Банишора двустаен, имах малък бюджет 60 К даже капаро бях дал, не ми харесва квартала, сивее ми някак, стари сгради, затвора е близо, сградата е голяма и много народ

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 12:20 от queenn

# 212
"Затворът е близо" ми е любим довод. Нито е у вас тоя затвор, нито престъпниците се разходждат в квартала.

# 213
"Затворът е близо" ми е любим довод. Нито е у вас тоя затвор, нито престъпниците се разходждат в квартала.

Нещо ми е като Туин Пийкс, а и не бих живял в сграда с 200-300 апартамента, сега всеки си има мнение

# 214
  • София
Хора, тревожите ме. Необитаеми или не, не са ваши, не ги гледайте. Който е собственик, ще им бере грижата  Живях по времето, когато държавата определяше колко и какви жилища да има всеки, и вземаше от едни, щото им са много, за да даде на други, щото си нямат.  Не ми се иска да се връщам пак там, не работи добре, от моя опит.

Додо, любопитно ми е коя част на Лозенец ти допада по-малко от Банишора, ще се радвам да споделиш.
Живеехме на Арсеналски, срещу входа на Спартак. Много прашно и шумно беше. Паркът беше на 1 ръка, но сега, като майка, не ми е ок да си пусна детето да тича в парка свободно, защото е пълно с колелета, тотинетки и могат да го блъснат. А градинките с площадки не са особено много. Докато сега, в Банишора, нямам такива притеснения. Детето тича, мога да го разнообразява на различни площадки, без да се притеснявам, че е гъсто населено. Факт е, че не всеки има такива приоритети, но за мен, в момента, това е важно. В затворения комплекс ще я пускам да излиза сама и да играе с другите деца. Отделно искаме още деца и тези приоритет ще са ни важни още не малко време. Ако се променят, винаги можем да сменим квартала.

# 215
Д0Д0, мерси, моята позиция би била подобна, макар че не познавам добре Банишора, но познавам Лозенец. На Арсеналски не бих живяла, пари да ми дават. Цялата онази част е неприятна заради прекомерното застрояване, но ако си навътре, поне е тихо и не толкова мръсно.

# 216
  • София, България
Сега като ви чета наистина не съм била права, за първо жилище без деца си е добре Дружба,  Манастирски ливади и тн. Аз нали за мен търся и всичко го пречупвам през тази призма. Когато има вече дете приоритетите са съвсем, съвсем различни.
Вярно е, че и всеки се простира според чергата си, аз не мога да си позволя Яворов, Иван Вазов, Изток... започвам да си давам сметка май че и Дианабад няма да мога. Ама това е, търсене и предлагане.
Ако трябва да избирам между по-добра локация и по-хубав апартамент,  бих избрала локацията, но тук сега около мен в Дианабад се предлагат едни панели от 72ра, не знам колко биха издържали още.

# 217
Мона Лиза,до скоро в Дианабад имаше 3 стайни нови на много добра цена. Говоря за new comfort home. Вече няма, но буквално до преди седмица имаше.

# 218
  • София, България
Мона Лиза,до скоро в Дианабад имаше 3 стайни нови на много добра цена. Говоря за new comfort home. Вече няма, но буквално до преди седмица имаше.

Между другото всеки ден минавам от там и гледам как го строиха, не съм изобщо специалист, но ми се струва, че добре работиха.

# 219
Кореняк Софиянци се местили от центъра към крайни квартали.
Голяма баня по-важна от локация.
Попея, ти няма ли да се местиш в манли? Simple Smile

https://m.24chasa.bg/mnenia/article/9640505

# 220
Аман от експерти, по всеки въпрос!
А Софияплан, както показва и името ("Софияплан e общинско предприятие") казват това, което собственикът, т.е. общината, им нареди.

# 221
  • София
Аман от експерти, по всеки въпрос!
А Софияплан, както показва и името ("Софияплан e общинско предприятие") казват това, което собственикът, т.е. общината, им нареди.

Всъщност, какво мислиш, че Общината е наредила да се говори, което не е вярно?
Изчетох интервюто и не забелязах, би ли ме насочила?

# 222
А ти какво мислиш, че от общинското предприятие комуникират личното си експертно мнение ли?
Примерно, но някакво случайно съвпадение на обстоятелствата, от Софияплан смятат същото като главния архитект на София - че градът не трябва да се разрастна, а да се "уплътнява". То сигурно и главният архитект така смята като експерт, не като длъжностно лице.

# 223
  • София
А ти какво мислиш, че от общинското предприятие комуникират личното си експертно мнение ли?
Примерно, но някакво случайно съвпадение на обстоятелствата, от Софияплан смятат същото като главния архитект на София - че градът не трябва да се разрастна, а да се "уплътнява". То сигурно и главният архитект така смята като експерт, не като длъжностно лице.

Ами, който познава регулацията на града, знае, че е рингова,  което има своите ограничения.
После- градът е тип котловина, оградена от планини, които са естествено ограничение на разрастването.
Отвратителния пример за безконтролно разрастване- Витошката яка, показва какво не бива да се прави.

По повод уплътняването- много им бъркат в очите големите междублокови пространства в Люлин- останаха, защото в онези години на балоните и прането на пари,  всички пишман- предприемачи се тикаха да застрояват в "престижен квартал" / разбирай, "южен", пък ако ще и гарга да не прелита там.

София може да се разшири единствено към Стара планина- през Кремиковци, само че там земята е толкова отровена, че не се знае кога може да стане годна за каквото и да било.

Истината е, че София е презастроена, отдавна е премината границата и градът е превърнат в лошо място за живеене.

ПП. В интервюто не се коментираше "уплътняване", но всичко останало, което каза човекът, си е така.

# 224
Че какво й е на земята в Кремиковци? Няма да садят картофи там.

Общи условия

Активация на акаунт