Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 53

• 40 406
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Румка, успех. Пиши кой сте избрали, като приключите Simple Smile

# 541
  • София
Румка, аз вярно ги стискам Simple Smile Разумно решение относно даването на още инфо - спестяваш време и нерви, пък така и така ти имат личните данни. Чакам да се похвалиш Simple Smile 

Точно защото Белазелкова е добър нотариус, няма да се опита да убеждава клиент, че колега няма право да иска доказателства, които смята че са му нужни.

Аз винаги съм залагала на нотариуси, които дори са досадни с многото си изисквания, защото при тях възможността да се провали в бъдеще сделката, е направо изключена.
Не съм казала, че ще убеждава когото и да било, нито че ще злепостави колега. Казах, че ако има разногласия по някоя сделка или някакви завъртяни специфики, бих се консултирала винаги с нея. И обясних защо - не само от личен опит. И да, винаги бих препдочела нотариус, който знам, че разбира, вместо такъв, който държи да дава вид, че разбира. Време за събиране на още и още ненужни хартии обикновено няма (освен че не е екологично).

# 542
Дано вече да са се "изповядали" Hands Pray Като се сетя каква нервА е, дори при банални сделки...

# 543
Иееей, благодаря за всички палци! Wink Wink Wink Така, когато се подкрепяме взаимно  - я как се случват нещата!
Скрит текст:
Ами избрахме този с необичайната ипотека. Сложно си стана - защото подписахме тристранен договор:
- между нас, нотариуса и продавача. Проблемът е, че човекът, в чиято ползва е ипотекиран имотът -  не е собственик. И реално няма задължения да заличава ипотеката. Може да вземе парите и да каже "Чао, мерси". А собственикът пък не е в състояние да заличи тежестта.
Преведохме част от парите на собственика, той да ги преведе на третото лице. Плътно с него за ръка в банката - да плаща ипотеката, и да подава заявление, че иска да я изплати. И после каквото е нужно, за да се заличи и в регистъра.
Нотариусът държи при себе си остатъка от парите. След като му покажат, че ипотеките са заличени, той трябва да преведе на продавача остатъка от парите.
Това е схемата. Има някои моменти, които са пак под въпрос, но сме си гарантирали сигурността с голяма неустойка. А продавачът приема на доверие, че нотариусът ще преведе парите като види документите.
Голям зор видяхме. Принципно хората не са лоши, и са като цяло имотни. Но в момента са много зле изпаднали. И заради това и ние сме резервирани - защото бизнесът на третото лице е много под въпрос в момента, и не може да го обслужва. Та да не вземе да помисли нещо, дето не е правилно за мислене.  Което само потвърждава моето мнение, че в момента продава само този, който е на зор. Но пък читавите имоти държат цена.
А за ипотеките, до 20 дена се очаква да са заличени и двете.

# 544
Честито, Румка, и със здраве да го ползвате! Жалко, че причината за продажба е принудителна, но такъв е животът в крайна сметка.

# 545
Румка, честито! Много хубави ваканции да изкарате там!

# 546
Честито. Ставаше дума за някакъв ваканционен имот извън София, нали? След като са на зор, под пазарна цена ли го взехте?

# 547
Какво се случва, на пазара, ами това малко смях за разпускане

# 548
Не е под пазарната цена, съвсем точна си е. Но взехме имот, който инак никога нямаше да излезе като оферта за продажба. Ще ходим уикенда, ще щракна снимка на моренцето Wink)
Да, на хората им беше мъчно, че се разделят с него, защото е на чудесна локация. Но са на зор с парите, и се радват, че поне този проблем ще си решат.
Първоначално обявен за 82к, свалиха на 79, ние го купихме за 75.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 10:55 от rumka833

# 549
Честито, Румка! Със здраве да си го ползвате! Би ли споделила цената на кв. м.? Благодаря.

# 550
100 кв за 75000 е. С 2 спални, кухня и голям хол. Баня с 00, и отделно 00.
Скъп е, но на тази локация са такива цените. Много малко неща се продават, и са за голям ремонт. А този е готов, с леки забележки. Wink

# 551
Какво имаш предвид, под никога нямаше да се продаде?

# 552
Румка, честито.
Ще се радвам да видя снимки от моренцето Simple Smile

# 553
На нашия строеж се вижда краят. Днес ни уведомиха, че акт 15 се подготвя за този месец, та към лятото очаквам да е готов.

# 554
Здравейте, доста съм неориентирана по въпросите с покупката на апартамент. Погледнах на първа страница от темата, но не намирам инфо там. Бих искала да получа първоначални насоки какъв да е планът за действие.
След като, например, харесаме жилище, каква са следващите стъпки? Ако някой желае да ги щрихира с няколко изречения, много би ми помогнал. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт