Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 53

• 40 386
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
На нашия строеж се вижда краят. Днес ни уведомиха, че акт 15 се подготвя за този месец, та към лятото очаквам да е готов.
Кога е направена първа копка?
Т.е. кога е започнат? Хайде честито!

# 556
rumka833  честито. Много поддръжка ли се иска? Защото аз поддръжките най-ги недолюбвам. А да разчитам на някой също не обичам. Все нещо не е наред накрая.

# 557
Bella_la, мерси! Първа копка: дек.2019 по спомени ,че мина време оттогава Simple Smile .

# 558
Браво, браво Simple Smile Стискам палци да е готов за нанасяне колкото може по-скоро.

# 559
Браво и от мен! Стискам палци за бърз А16.

# 560
https://forum-real.com/index.php

Някой гледал ли е форума? Запис имат ли? Твърдят, че цените на НИ ще скочат с 20%, и искам да разбера причините. Нещо с наредбата било свързано, ама не знам къде да видя
Тук също има информация
https://www.pariteni.bg/novini/imoti/do-20-shte-se-uvelichat-cen … na-imotite-238693

# 561
Само 20 ли? Или това е фиксирани+ Годишното поскъпване?

# 562
Не знам за тази наредба, ама мисля, че вече влезе в сила изискване в новопроектиращите се сгради (предполагам тези, които вече ще получават одобрение) да има зарядна станция за електромобили. Това със сигурност ще оскъпи, най-малкото заради ЕРП-то.

# 563
Вдигането на критериите за ателиета прави проектите по-скъпи, защото няма да има недомислици, най-вероятно % общи части ще се увеличи. Както и нововъведението да има улици при разрешение за строеж оскъпява. Други промени не са се коментирали широко.
Та щом ще поскъпват с 20% за година,интересно ми е в кризата,която вещаят след 2-3 години с колко ще падат.

# 564
  • София
Аз изобщо не очаквам драстично падане на цените, даже напротив. Едно, че лихвите са ниски, друго че хората, които имат някой лев, бързат да инвестират преди еврозоната. Търсенето е огромно, а предлагането малко т.е. = високи цени.

# 565
Хайде пак мантрата с лихвите и еврозоната.
Лихвите у нас са най-високи от цялата еврозона, като разликите са в пъти дори сега.
А колко още ще растат, още видим.

Просто има последни напъни да се изтупа брашненият чувал, като си говори за лихви и евро без да се вниква..

# 566
Видях какъв е проблемът. Всички ап. И общи части трябва да са пригодени за инвалиди.
Значи тоалетна минимум 1.50 на 1.50. също балконите.
Вратите 1 метър, широки стълби, големи асансьори. Широки коридори вътре в апартаментите.
И това за всички нови сгради.
Ми ще скочи, я. Отделно дето строителят ще обезщетява за улицата си.
20 процента я стигнат, я не. Но пък ще си имам широки стълбища и асансьор като в Мола

# 567
За 10 години жилищата поскъпнаха с 30%, наемите - само с 10%

https://www.24chasa.bg/novini/article/9691856

# 568
Предполагам, че става дума за статистика за цяла България. За София това увеличение е за най-много последните 3-4 години. За продажбите става дума.

# 569
  • София
Хайде пак мантрата с лихвите и еврозоната.
Лихвите у нас са най-високи от цялата еврозона, като разликите са в пъти дори сега.
А колко още ще растат, още видим.

Просто има последни напъни да се изтупа брашненият чувал, като си говори за лихви и евро без да се вниква..

Факт е, че се очакваше голям спад в продажбата на жилища. Да, ама не. Търсенето е огромно. Да не говоря, че се размърда чувствително пазарът на къщи в близост до областни градове. Парцелите и те яко нагоре. Купува народът, не си поплюва, пък ние нека си чакаме изтупването на брашнения чувал. Следя пазара от около година и няма надолу.

Преди години купувахме имот и всички ни викаха "чакайте, ще паднат цените, има балон, ще се спука". Спука се, ама друг път. В момента имотът ни е над 60% по-скъп (същия район, същата квадратура). Имаме и гараж. Търсим да купим още един и ни искат 25Е, а нашият е купуван за 9Е преди 8 години. Дали пък има спад?!

Общи условия

Активация на акаунт