Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 43 428
  • 776
  •   1
Отговори
# 615
Какво ви е мнението за огледала в спалнята? На много места чета, че не е препоръчително. Спалнята ни е малка, но пък ще има голям гардероб, разположен успоредно до леглото. Реално гардероба ще е почти като стена, 270см. Чудя се дали да не направя някои от вратичките с огледала с цел визуално разширяване на стаята?

# 616
Аз от фенг-шуй статии знам, че огледало, което "гледа" към леглото не е хубаво да има в спалнята. Даже като отсядаме в хотели, ако има такова огледало, го покривам с кърпа. Simple Smile Но всеки си знае дали и за какво му трябва огледало в спалнята. Simple Smile

# 617
Винаги съм имала огледало в спалнята. Досега са били залепени точно на вратите на гардероб и    заради размерите на стаята са гледали към самата спалня.
Сега огледалто ми е на интериорната вратата, т.е.  тя е цялата огледало от към стаятата. Трябваше да е тапетна и пак щеше да се вижда от самата спалня, но по време на ремонта сменихме малко едни размери и сега не се вижда. Обаче аз не залитам по фън-шуи.
В детската стая няма огледала, но обсъждахме да залепим от вътрешната страна на вратите на гардероба им. Ако вашият не е с плъзгащи врати  и това е вариант.

# 618
  • тук и там
И на нашият гардероб има огледала. (и са обърнати към спалнята). Заема почти цялата стена гардероба ,като вратите на едното крило(средното )   са огледални . За мен е удобно-след като се облека,да мога да се огледам как изглеждам в цял ръст.Но аз не съм ги слагала с цел визуално разширяване на стаята,,а  и не се интересувам от фенг-шуй.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 08:28 от Kaisia

# 619
Цитат на: [b
NBM [/b]link=topic=1314699.msg42792528#msg42792528 date=1620247070]
Как търсите цветови палитри/комбинации?
Май ще се спра на римски щори за дневната, която ще бъде в естествен дъб/мръсно бяло и диван в сиво-кафяво. Как да намеря идеи за цветовете на щорите, с които мога да съчетая тези мебели?

Сложи една снимка за да се ориентираме на цветовете...
за да дадем повече предложения
примерно нещо в бледо зелената гама за Щорите?

# 620
Как търсите цветови палитри/комбинации?
Май ще се спра на римски щори за дневната, която ще бъде в естествен дъб/мръсно бяло и диван в сиво-кафяво. Как да намеря идеи за цветовете на щорите, с които мога да съчетая тези мебели?
Отивате в няколко магазина за щори, вече има огромен избор от десени и в зависимост от цветовете в дома ви си харесвате Simple Smile!
Холокухнята ни е в бяло и зелено, бяла кухня със сив плот и гръб, дивана ни е сив, с римски щори сме , на снимката се вижда част от тях.
Аз обичам да ми е цветно Simple Smile, на дивана имам възглавнички от същият плат на щорите .
Стената зад кухнята е в такова зелено .

# 621
  • Варна
Doris, еклектиката също е стил.
Не е странно да имаш много любими стилове, странно е да са ти любими и да не ги харесваш. Поне за мен.
Аз също имам няколко любими стила. Но имам един най-най-любим. Като го видя и ми омекват колената.
това пък откъде любими пък да не ги харесвам, по-скоро обратното. Еклектиката е смес от стилове не се характеризира с точно определени рамки кои и как да се съчетават. Не разбрах кой ти е любимия стил.

# 622
Здравейте,

Бих искала съвет, ако имате предложения за разположение на мебелите в тази стая.
Това са двата вариалнта, които обмислям като аз лично препдочитам първия, но искам да чуя мнения.
Вратата е от ляво, а от дясно е прозореца.
В двата варианта леглото и гардеробът са различни- напр. в първият е ъглов гардероб, леглото е малко по-дълго, липсват нощни шкафчета.
Реално всички мебели не модела са за ориентир. Целта ми е стаята да остане максимално светла и да се движим лесно. За съжаление трябва единият ни кът за работа да се обособи в стаята и няма как да го избегнем :/
Благодаря ви за идеите Simple Smile

# 623
  • Бургас
Повече ми допада вторият, има по- добре обособен работен кът, а и ъгловите гардероби не ми харесват. Може да изберете ъглово бюро, има много практични и красиви, които побират много неща. Аз си бях харесала едно подобно...

# 624
Аз бих оставила ъгловия гардероб, бих поставила спалнята на срещуположната стена. Бюрото също бих го направила ъглово, по продължението на стената с гардероба.

# 625
  • Mediterraneo
Вторият вариант, обаче с ъглово бюро и максимално дълъг гардероб.

# 626
Благодаря за съветите Simple Smile
Забравих да спомена, че бюрото е единственото нещо, което имаме и не може да променим 🙄 Мъжът си го харесва, има механизми за вдигане и т. н. И беше доста скъпо, та друго бюро не е опция.

# 627
А не може ли леглото да е посредата на стената - вариант 1, гардеробът отляво, а бюрото отдясно - под прозореца?! Така отсрещната стена ви остава свободна.

# 628
Може и вариант 2 с долепена до стената спалня, бяхме с такова разположение в предишното ни жилище Simple Smile

# 629
  • SF
Аз пък категорично съм за първия вариант. На стената срещу гардероба може да се сложи телевизор, огледало, скрин, толетка, бюро.... каквото си изберете.

Общи условия

Активация на акаунт