Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 43 455
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
За ниския абажур - самата Пижамка каза, че са си удряли главите в него. Е, това е логично и непрактично. Ако закачи картините на стената, вместо да вижда картините, ще гледа абажура.
Не мога да кажа на "невидимите" дрехи, че са хубави. Simple Smile

Пижамка, може ли да споделиш снимката, която те е вдъхновила за този абажур?

# 556
Ох, погледа ми си остана на ползваната като нощно шкафче мебел в ляво. Някой да е мяркал нещо подобно някъде?
И тиковите столчета до спалните са добра идея.

# 557
  • Пловдив
Много е хубаво и с цвят брик и с различни зелени и розови нюанси.Ако съм прозвучала,като да не харесвам розовото,значи не съм се изразила правилно.Много е пастелно и хармонично.
 Ще поясня,защо предложих бяло,което не е нужно да е скучно,но нямам фотошоп ,в който да нахвърлам възглавници  и то да остане само на 1/2 от леглото.Бохото обича бяло,рошаво,натурални неща.
  С бяло или брик изпъкват останалите детайли като лампа и картини.
 Когато се обживее и в коша има видими дрехи,на закачалката също,които едва ли всеки път ще са съчетани една с друга,прибавим и зебраното,тогава погледът се успокоява от по-неутралното голямо петно в стаята-текстила на спалнята.
 Не е нужно когато има призив за  тактичност и излизане от егоцентризма да влизаме в обяснителни режим.Бъдете позитивни!
пижамкае дала чудесен пример с поста си като е запазила добрия тон и е "разбрала" всички останали,които имат различен вкус.

evencee,мяркала съм подобни,ще ги потърся.
  Допълвам
 Икейската е най-близо,явно нея съм мяркала,но металните страници са по-високи.

https://www.ikea.bg/products/tables/coffee-side-tables/coffee-ta … ervirane/50434307
Следващите имат подобна стилистика,но не точно същите .

https://stolche.info/shop/ratanova-masichka/
https://mysouldepot.com/product/ratanova-masichka-elyot

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 12:59 от nelina_london

# 558
Идеи за освежавана на тази стара масичка за двора?
Шкурка и лак? Или да боядисам в бяло?
Имате ли опит? Да ми разясните стъпка по стъпка как се прави?

# 559
Бяла маса много ще се цапа на двора. Скоро видях маса в сиво + имитация на дървесна шарка  в някакво бяло или по- светло сиво(не съм запомнила в детайли). Много добре се беше получило.

# 560
Тип загорено дърво също изглежда интересно. Само не знам каква е технологията. Rolling Eyes

Може и да се боядиса после.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 13:22 от amy_nka

# 561
И това е много добра идея.

# 562
nelina_london, благодаря за труда, икейската и втората не са лоши, но не искам ратан. Държа на плетката от воден хиацинт преди всичко и без видим метал. Може и абака или банан.

А това за сядане при масата на двора палети ли са? Те какъв цвят са и ще се "окомплектоват" ли? Това ми е като начална препоръка. Понеже плота и краката на масата са различни, аз бих боядисала.

# 563
Да, палети са, но са за смяна, вече от 3 години са ни на двора. Сами ги правихме -пейки и стана чудно, но изгниха и сега ще правим пак. Имаме и комплект дамаски, шити ръчно винтидж стил. Аз затова по-скоро не искам бели, защото пейките ги бяхме правили бели и наистина се цапат страшно  много.
Та затова по-скоро дърво и лак, но наистина не знам технологията. И понеже брат ми имаше една машинка за шкурене и искам да опитам с този вариант.
Вече текстила с дунапрените щи си е същия-той ми е лилаво, розово и бяло.

# 564
В темата за преправянето на старите мебели бях срещала мнение, че най-добра защита за дървени мебели навън, включително от дървояди и др. гадини, е да се намажат с отработено моторно масло. Но ставало много тъмно, почти черно. За маса, върху която ще се слага храна, може би не е добра идея.
Иначе това, което се сещам, е шкурене, след това боядисване с акрилна боя, но нещо тип изтъркано. Сигурна съм, че има клипове в нета, аз съм гледала по ТВ-то - с по-рядка боя се маже леко  с четка, така че да не покрива плътно. След това, леко се забърсва с парцал, за да се стои изтрито. След това с друг цвят боя пак леко се намазва и се зашкурва на места, за да прозира долната боя. Или пък друг трик показаха - върху малко парче дърво се мазва от втория цвят боя, или трети дори, и с това дървено трупче се мазва тук-там по посока на жилките.

# 565
Грунд за дърво (може и горещ безир) и после яхтен лак. Това е класика за дърво навън. Иначе може да се гори, байцва и каквото му се ще на човека.

# 566
  • При елфите ...
Моля, за вашето мнение по следния въпрос... искам да сложа постери (2 или 3) в рамки с размер 50 х 70 см. на стена към, която се отваря вратата на стаята... Чудя се как да ги разположа... да разпределя разстоянието от стена до стена или да измеря от отворената врата до другата стена?!? Успоредно на въпросната стена има разположена маса за хранене със столове, която не е центрирана спрямо стената заради вратата...

# 567
  • Русе, България
Радвам се, че спалнята провокира оживена дискусия. 🙂 Дано всеки е намерил нещо полезно за себе си! Отговарям и на последните въпроси:
В този ред на мисли да кажа, че на мен розовите чаршафи с флорални елементи са ми много по-връзващи се от чисто бели чаршафи и много ми харесват.  Откъде са?
Чаршафите са сатиниран памук на Дилиос, от най-най-първата серия с точки на Била, която пуснаха преди години за продажба. Оказаха се изключително издръжливи и на пране, и на сушилня, както цветовете, така и платът. Препоръчвам марката!

Пижамка, може ли да споделиш снимката, която те е вдъхновила за този абажур?
Ето какво следвах:

# 568
Ясно. С разликата че мебелите тук на тези снимки са същия цвят.
За мен с бели чаршафи ще бъде скучно, тези розовките идеално се връзват. Всичко ми харесва и е уютно.
И тъй като аз не се изказах позитивно за избора на лампа - да кажа, че има едни групи за обзавеждане в фб, където отрицателното мнение (дори с право) бива нападано жестоко. Не мислех че тук ще настане подобно нещо. Всеки изказва мнение на база собствено виждане, а автора избира или не дали да го вземе под внимание. В този смисъл изказвания от типа “ не ги слушай и не обръщай внимание” са детински.

# 569
  • Пловдив
pyjamka,с тази снимка направо ме върна в английския ни хол.Не съм снимала атакува,но бе  точно с форма камбана и ресни.

Бяхме под наем,нямах право да пипам мебелите и цвета на стените,затова вечно се чудех как да размествам или аранжирам.

Показаният Икейски ратанов абажур е много голям.Имам го,метнала съм го  в спалнята за гости,която още не е готова,но на моменти ми вади очите с размера си и се чудя дали да не го спрейна бял,за да се после със стените.Та,в този дух да кажа,че твоят е по-подходящ за спалня.

Виждам обаче,че белите чаршафи масово не се възприемат.Не тук, във форума,а на родна почва.Тъй-като това бяха най-продаваните продукти в чужбина се опитвам да си отговоря защо при нас е различно.До сега си мислех ,че е защото масово е възприето шалтето и какъв цвят е под него,няма значение.После си мислех,че не се отдава такова значение на леглото,не се декорира с възглавници,наметки.Мислех и,че някой ще рече,че бялото не се поддържа лесно.
Но,ето че в последната страница всички сте на мнението,което second е обобщила като "скучно".
 Аз го разглеждам като основа за останали цветове върху него,а при вас изглежда е като финал,крайна визия.
  Ето спалнята на една интериорна дизайнерка,която работи да Икеа.На същото зелено чаршафите са бели.Съвсем сериозно задавам въпроса и ми са важни отговорите ви(приемете го като маркетингово проучване),дали са скучни?

На нашата  английска спалня съм променила вида на излъчването с бели чаршафи от бохо до класическо и мароканско.

Сегашната ,неготова спалня е такава,показах я и в други теми.Не съм сложила чаршафите,но пак са бели.

Ще са ми полезни мненията,относно чаршафите!

Общи условия

Активация на акаунт