Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 43 427
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
Falan, нашата спалня е точно като вариант 1, само че гардероба ни не е ъглов, а е с плъзгащи врати. Като размери е малко по голяма от вашата- харесва ми че е просторно и има свободно място Simple Smile! На мястото на бюрото ви имам етажерка с цветя. Лично аз не харесвам ъглови гардероби, тези които съм виждала все захлупват стаята.

# 631
Аз гласувам за вариант 2, защото не виждам разстояние между стола и леглото във вариант 1. Т.е., как ще се сяда и става на бюрото? Няма място за стол там.
Изложението какво е на стаята?

# 632
На мен ми допада вариант 1, но без ъглов гардероб. Леглото леко на ляво за да има място да се минава свободно пред бюрото и стола

# 633
  • USA
Цитат на: falan1 link=topic=1314699.msg42796535#msg42796535 date=16и20328301
Бих искала съвет, ако имате предложения за разположение на мебелите в тази стая.

Стаята на дъщеря ми е с почти същото разположение(но огледално) и размери(+20 см на дължина и ширина).
Аз бих оставила бюрото, както е на чертеж 2, леглото до него, после малко нощно шкафче, и гардеробът като на чертеж 1, но не ъглов. Срещу леглото вече, може да има скрин и ТВ. Точно така е при нас, но гардеробът ни е вграден, с плъзгащи се врати.

Скрит текст:
[

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 10:41 от SkyBlue

# 634
Странно ми е как има фенове на вариант 1. Вярно, телевизор на стената, ок. Ама между леглото и прозореца я има, я няма половин метър, да се минава между ръба на леглото и стола е мисия невъзможна, а и работещият на този стол  все ще трябва да внимава да не се блъска в ръба на кревата.

А при втори вариант имаме широк път врата - прозорец, много място зад стола на работещия (аз като работя много шаря насам натам със стола),  пълен достъп до прозореца. Що се отнася до телевизора - може да се сложи на стенна стойка на стената над бюрото.

# 635
И аз съм за вариант 2.

Много място за гардероб ще има на дългата стена. Само с това разположение на бюрото светлината не е оптимална, защото е отдясно на пишещия. Бих го сложила поне частично пред прозореца; отстрани до стена ще паснат шкафчета за документи/книги или скрин.

# 636
И аз съм за вариант 2.

Много място за гардероб ще има на дългата стена. Само с това разположение на бюрото светлината не е оптимална, защото е отдясно на пишещия. Бих го сложила поне частично пред прозореца; отстрани до стена ще паснат шкафчета за документи/книги или скрин.
И аз съм за вариант 2, а вариант 1 само с неъглов гардероб и изместване на спалнята напред към гардероба, че да се разминат с бюрото... или може да мине на мястото си от вариант 2.
Само да обърна внимание, че все по-малко се пише на ръка, та от коя страна ще идва светлината е все по-малко важно... Ако е ярка светлината, пускаме пердета/щори да не блести на монитор, ако е слаба (каквато е зимата сутрин и след 15-16ч, което си е работно време) светкаме лампа...

ПП: леко коригиран вариант 1
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 09:42 от peneva_a

# 637
  • SF
Странно ми е как има фенове на вариант 1. Вярно, телевизор на стената, ок. Ама между леглото и прозореца я има, я няма половин метър, да се минава между ръба на леглото и стола е мисия невъзможна, а и работещият на този стол  все ще трябва да внимава да не се блъска в ръба на кревата.

А при втори вариант имаме широк път врата - прозорец, много място зад стола на работещия (аз като работя много шаря насам натам със стола),  пълен достъп до прозореца. Що се отнася до телевизора - може да се сложи на стенна стойка на стената над бюрото.

Аз не съм "фен на вариант 1", но тя каза, че обзавеждането е съвсем примерно. Въобще не съм се заглеждала, че пред бюрото трябва да има стол и че това е бюро. Може да е място, обозначаващо тв шкаф.
ИМА накъде да се разместят мебелите така, че да може да се минава. Бюрото може да мине до главата й на мястото на нощното шкафче. Боро може и да няма. С такова впечатление останах. Гардеробът уточнено ли е, че ще е ъглов или още се мисли?

Избрах вариант едно като вариант, в който повече ми допада място за гардероб и разположение на легло.
При вариант 2 отварям вратата и срещу мене виждам страницата на гардероба и така почти до прозореца (или по пътя до балконската врата, ако има такава).
Но аз не им знам размерите.
При вариант 1 дори това да са мебелите, може да се бутне бюрото към вратата, може да се бутне леглото към вратата, може да се сложи бюрото до леглото, може да няма бюро със стол.

# 638
Само да обърна внимание, че все по-малко се пише на ръка, та от коя страна ще идва светлината е все по-малко важно...

Да не говорим, че и в двата случая отстрани (дали отляво или отдясно) е стена и не идва светлина. Светлината идва отзад, над рамото и не е толкова зле.

# 639
Варянт 2 - но бих сложила спалнята до стената( като махна единя нощен шкаф) и сменила местата на гардероб и бюро- така от влизането в спалнята ще се вижда бярота и оптически ще изглежда по широко. При нас е така във ваканциония ни имот с тази разлика, че нямаме бюро, но детска кошара

# 640
Легло до стената пести много място, факт. Но не всеки е съгласен да прескача партньора си за да става и ляга. Та де въпрос на индивидуални предпочитания. И аз съм имала такова легло и си беше ОК, но веднага щом сменихме спалнята с по-широка си сложихме спалня с достъп отвсякъде.

# 641
Потребителката е написала, че бюро ще има задължително и то е единственото, което е налично и няма да се сменя. На скиците има размери - 4,35 м. на 3,45 м. Също на скиците има прозорец, няма балконска врата.  
По скиците прилича на класическа панелна спалня. Обикновено от двете страни на прозореца има по 60 см., което е идеално за гардероб, а в случая и за бюро.
Аз също съм за вариант 2, с максимално оползотворяване на наличното място за максимално голям гардероб, защото жилището явно не е ваканционно.

Аз също не съм фен на легло, долепено до стена - ако тръгнеш да прескачаш партньора, освен на теб, и на него му е некомфортно. Може да се пробваш и да се изсулиш по дължина, но пак сънен не е най-удобното решение. Да не говорим как се сменя чаршаф (подпъхва до стената), лазейки от всички посоки по леглото, иначе няма как да го подпъхнеш до стената. Дърпането на спалня, долепена до стената, също е по-трудно - няма как 2 души да хванат от тясна страна и да повдигнат и мръднат, трябва да се влачи поне малко, което води до почти неминуемо надраскване на пода.

# 642
  • SF
Потребителката е написала, че бюро ще има задължително и то е единственото, което е налично и няма да се сменя. На скиците има размери - 4,35 м. на 3,45 м.

Добре. Размери на легло и бюро нямам. При тези размери на стаята има къде да се постави бюро със стол. Столчето може да е табуретка, която да стои завряна под бюрото. Да премести леглото към вратата или да премести бюрото към вратата, докато не стане възможно за минаване.
Лично аз пак бих направила варианта със стандартно обърнатото легло, но бюрото да мине между нещо и прозореца, тоест на отсрещната стена. На негово място бих сложила дълъг и колкото е необходимо тънък комод. Ако искам, може да има плосък телевизор върху него или на стената. Ако не искат телевизор в спалнята, ще си остане само комодчето като място за бижута и козметика.

# 643
Благодаря ви на всички за идеите Simple Smile Наистина имам храна за размисъл и разместване.

Като цяло няма да се навия за вариант със спалня долепена до стената...ужасно е неудобно, а и няма да ставаме по-млади и гъвкави Simple Smile
Наистина е добре да се прецени светлината как ще е спрямо работещият на бюрото Grinning с тоя хоум офис вече нови нужди се появиха, ама като пусто няма място за една стая офис някак ще се справяме с наличното.
Стаята е северна и няма врати към балкон.

Вариант 2 наистина е също хубав, но ме притеснява запушването на входа / вратата с голяма мебел. Според мен малко спира светлината, макар  да не ми трябва светлина в коридора, но някак схлупва.
Може би ще трябва да се откажа от ъгловия гардероб за сметка на простор и придвижване в стаята :/ Но както всяка жена и за мен мястото за съхранение е много ценно.

Благодаря ви отново Simple Smile

# 644
Потребителката е написала, че бюро ще има задължително и то е единственото, което е налично и няма да се сменя. На скиците има размери - 4,35 м. на 3,45 м. Също на скиците има прозорец, няма балконска врата.  
По скиците прилича на класическа панелна спалня. Обикновено от двете страни на прозореца има по 60 см., което е идеално за гардероб, а в случая и за бюро.
Аз също съм за вариант 2, с максимално оползотворяване на наличното място за максимално голям гардероб, защото жилището явно не е ваканционно.

Аз също не съм фен на легло, долепено до стена - ако тръгнеш да прескачаш партньора, освен на теб, и на него му е некомфортно. Може да се пробваш и да се изсулиш по дължина, но пак сънен не е най-удобното решение. Да не говорим как се сменя чаршаф (подпъхва до стената), лазейки от всички посоки по леглото, иначе няма как да го подпъхнеш до стената. Дърпането на спалня, долепена до стената, също е по-трудно - няма как 2 души да хванат от тясна страна и да повдигнат и мръднат, трябва да се влачи поне малко, което води до почти неминуемо надраскване на пода.
Честно казано аз “излизам” от долната страна на спалнята. Да малко по сложно е смяната на чаршафи и не се бях замислила ако вкъщи е така колко бих издържала

Общи условия

Активация на акаунт