Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72

• 43 421
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Благодаря ви на всички за идеите Simple Smile Наистина имам храна за размисъл и разместване.

Може би ще трябва да се откажа от ъгловия гардероб за сметка на простор и придвижване в стаята :/ Но както всяка жена и за мен мястото за съхранение е много ценно.

Благодаря ви отново Simple Smile
Винаги можеш да направиш леглото с повдигащ механизъм - ето ти място за допълнително съхранение, а в стаята ще има простор.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 16:08 от Vesana

# 646
  • София
Благодаря ви на всички за идеите Simple Smile Наистина имам храна за размисъл и разместване.

Като цяло няма да се навия за вариант със спалня долепена до стената...ужасно е неудобно, а и няма да ставаме по-млади и гъвкави Simple Smile
Наистина е добре да се прецени светлината как ще е спрямо работещият на бюрото Grinning с тоя хоум офис вече нови нужди се появиха, ама като пусто няма място за една стая офис някак ще се справяме с наличното.
Стаята е северна и няма врати към балкон.

Вариант 2 наистина е също хубав, но ме притеснява запушването на входа / вратата с голяма мебел. Според мен малко спира светлината, макар  да не ми трябва светлина в коридора, но някак схлупва.
Може би ще трябва да се откажа от ъгловия гардероб за сметка на простор и придвижване в стаята :/ Но както всяка жена и за мен мястото за съхранение е много ценно.

Благодаря ви отново Simple Smile

Ако имате възможност за поръчка, вариант 1 ще даде повече възможности за свързване на гардероба, леглото и бюрото, включително и с надстройка. Така хем ще имате максимално място за съхранение, ъглов гардероб и много шкафове, хем и просторът ще се запази.

Това например е по-малко помещение от вашето, 4х3 метра:

Това е в спалня горе-долу с вашите размери:

# 647
Simple SmileНа картинка изглежда добре, но с толкова много шкафове над главите, ако съм аз няма да мога да заспя Simple Smile! Вариант е леглото да е с повдигащ механизъм, както е предложила и Vesana, събира страшно много багаж.
Легло свяно в ъгъл и с достъп само от една страна, лично аз не бих си причинила за всекидневно спане, ако е за 1-2 пъти става.

Дължината на стаята на Falan, е по голяма от тази и ще им остане повече свободно място.

# 648
Здравейте,  ще си позволя и при вас да си задам въпроса.
Въпросът ми е, много ли ще е мрачно/ 3.6 на 4 м, с голям прозорец по едната стена/

Права зелена кухня на едната къса стена
в дъното от вратата -вече избрана.
Дървен плот дъб -вече купен.
Гръб-бели плочки....тук се колебая вече.
Уреди- инокс...не са купени
Трапезна маса - същият плот като на кухнята ... вече решено
Стени, дограма, врата и подови первази- бели
Под- гранитогрес,  умерено хомогенно сиво, мат... само за този вариант съм в консенсус с половинката.
Краката та масата и осветителните тела -черни.

ПП комбинацията зелена кухня и черно бял под исках аз-много американско, много Дейвид  Линч, обаче не мога да надделея. НО имам килимче в тази комбинация, което ще е по дължина пред зелената кухня:)

# 649
Зависи какво зелено е зеленото Simple Smile Не мисля, че от една стена в наситен цвят помещението ще стане тъмно.
Не бих сложила бели плочки за гръб, а същия дъб като плота. В малко помещение два вида плочки ще дойдат в повече. Бялито си го остави на килима Wink
Какъв цвят ще са стените?

# 650
Стените ще са бели.
Ето тази зелена кухня.

Този плот.

И се колебая за това за под

# 651
Да , мисля че с бели плочки ще е достатъчно свежо и няма да е тъмно

само за пода ... сивото..може би ще затъмни ..зависи колко е квадратурата / видимата де

# 652
Щом ще са бели стените, то става с бели плочки, но - Сигурна ли си, че ти се чистят бели фуги в кухня?
Пода не е много тъмно сив, та не мисля, че е проблем.

Полислете дали масата да е с черни или зелени крака (според столовете, които можете да намерите Simple Smile Те може да са дъб например със зелена дамаска на седалките)

ПП: то може и бели плочки с тъмни фуги, но мен лично не "ме влече", та само показвам
Скрит текст:

и с по-тъничка

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 15:59 от peneva_a

# 653
Ами....чистят ми се. Аз готвя всеки ден, но веднъж в годината се жертвам да пържи нещо, така че и до сега много рядко съм цапала около колоните.
Благодаря за идеята с зелени крака на масата. Тъй като ние ще си я правим/за сега имаме само плота дъб / ще видим при почти наредена кухня какво ще пасне.

Мен от цялата комбинация единствено пода малко ме притеснява, не искай да е акцент, иначе всичко друго си го харесвам както идея.

# 654
Имам бели плочки и бели фуги- чистят се лесно. Т.е. не се замърсяват толкова, колкото си мислите.
Харесва ми комбинацията на зелената кухня.

# 655
  • София
Много харесвам зелената кухня.
Фугите може да са светлосиви. Ето как стои.
Идеята ми беше хем да са като стените, хем да се поддържат по-лесно, хем плочките да са една идея по-отделени визуално една от друга, но не чак тъмносиви или черни фуги.

На зелената кухня също ще стоят добре според мен, особено ако има и други елементи в сиво. На първата снимка на pinko май също са сиви и стои добре.

# 656
  • Майничка
По казуса със спалнята с работното място, ако се ползва често, бих се съобразила и с възможните източници на шум.
В момента съм зарязала много "обживяно" кътче с бюро и работя възможно най-далеч от него, на масата в трапезарията, защото стена до стена с моето работно място учат две сестри-тинейджърки и крайно емоционалната им майка ги препитва.
Стаята на дъщеря ми е с такова разположение, там сме сложили гардероб на по-далечната от вратата дълга стена, за да заглуши поне частично шума от асансьора на стълбищната площадка.

# 657
  • София
Аз съм в голям чуденка и ще съм благодарна за съвети. Ще преправям хол на спалня и дневна. Подът ще е покрит с мокет, сивосин на цвят, не мога точно да определя цвета. Стаята е на втори етаж в панелка,има засадени големи дървета навън които пазят сянка, но и затъмняват доста. Искаше ми се да направя стените петролено зелени, а мебелите да направя бели, но ме е страх, че ще стане още по - тъмно. Бели стени и таван, тъмни мебели, ми се струва, че ще трябва всеки ден да бърша от прах. Мокетът е наличен, затова трябва да се съобразя и с неговия цвят, не мога да си представя какво би  му отивало.

# 658
  • Пловдив
Може ли да поясните какво включва спалня и дневна?
Първо прочетох спалня и си представих подобни комбинации.

С бели стени всяка стая грейва,но на техен фон изпъква всяка мебел. Изисква се по-голям усет при обзавеждането и подбора на мебели.
С цветните стени е по-лесно.

# 659
Искаше ми се да направя стените петролено зелени, а мебелите да направя бели, но ме е страх, че ще стане още по - тъмно.
Много бледосини стени и тъмни завеси? Или лимонови стени и акценти в тревнозелено и бяло? Кремави стени и бледо-оранжев диван? Прах личи и на тъмни мебели, каквото и да е ще се бърше. Пусни снимка на мокета, да имаме някаква представа, също ако пуснеш някоя снимка на стил, който ти харесва ще е най-добре? С повече цветове или с по-малко в стаята?

Общи условия

Активация на акаунт