Да живееш на натоварен булевард?

• 5 706
  • 111
  •   1
Отговори
# 15
  • Berlin
Бих го купила.
Живяла съм на бул. Черни Връх и на бул. Левски. Никакъв проблем не съм имала с шума.

# 16
За замърсен въздух - ами като се вижда килим от дървета, все се и прочиства май?
От транспортна гледна точка е супер. Апартаментът и той супер, по описанието.

Това е важно съображение - на какво разстояние от булеварда е блокът? Защото замърсяването рязко спада с разстоянието. И ако има и някаква площ с дървета отпред нещата ще са доста по-приемливи.
На самия булевард, но има един ред дървета до него. От описанието предполагам, че е седеметажният (бл. 72) на Цариградско преди Л. Стоянов, другите по редицата са 4 етажни.
Ето тук:
https://www.google.com/maps/@42.6814029,23.3508819,3a,75y,59.41h … 00!7i16384!8i8192
Килимът от дървета е паркът от другата страна на булеварда,  там Коколандия се пада.  Не мисля, че до 7-мия етаж (всъщност 8-мия, ако броим и долу магазините)  ще заглъхне шумът на булеварда, за праха не знам дали стига до там.  Лично аз на Цариградско не бих живяла доброволно, ако ще дворец да е. И на затворен прозорец не мога да спя лятото. Но хората са различни. Щом са толкова близки, бих посъветвала авторката да помоли да преспи една нощ в стая към булеварда, да отвори прозореца и да се заслуша известно време. Ако шумът я дразни и не може да заспи, значи, не става. Ако не, става.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 21:44 от Анонимен

# 17
Едно мнение и от мен - с шума се свиква наистина. За мен неприятното беше многото прах. И понеже имаше и светофар ме дразнеше много подаването на газ на коли и мотори.

# 18
Благодаря на всички! Явно мненията са различни и трябва човек да си го тества. Ще останем един уикенд там за да направим преценка. Колкото до адреса, това е блока:

https://goo.gl/maps/5SiSp8Nai8Lx8tEL7

71 ви Блок

Локалното на Цариградско ни дели + няколко метра градинка с рехави дървета.

# 19
Благодаря на всички! Явно мненията са различни и трябва човек да си го тества. Ще останем един уикенд там за да направим преценка. Колкото до адреса, това е блока:

https://goo.gl/maps/5SiSp8Nai8Lx8tEL7

71 ви Блок

Локалното на Цариградско ни дели + няколко метра градинка с рехави дървета.

distopia, това е прекалено нисък блок, за да не се чува и вижда Цариградско от който и да било етаж. Това е сигурно най-натовареният булевард в София, а вие сте буквално на него. По локалното също коли се движат, то не е зелена площ, за да го броиш за препятствие до булеварда. Освен другото, има ли асансьор? Ако не, което е вероятно,  е много неудобно на последен 5-ти етаж.  За мен лично никакво състояние не може да компенсира неотстраними недостатъци. Ремонт ще си направя, но тях няма как да ги премахна.
Не ви знам отношенията със собственика, но в този блок в стая към булеварда няма начин на отворен прозорец да се чува само фонов шум или жужене. На затворен, може би, щом е хубава дограмата. Но това значи никога да не отвориш прозорец.
Тествайте го и си преценете сами. Вие ще живеете там.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 23:11 от Анонимен

# 20
купувай

# 21
Шумът от булеварда се чува като бучене дори на 18. етаж. Но както са ви казали - хората свикват с всичко, най-вероятно и вие ще свикнете. Ако не можете, след няколко години можете да го пуснете под наем или да го продадете. Близостта до парка е огромен, огромен плюс.
Наистина, вижте как стоят нещата с асансьора.
Успех!

# 22
При така зададените условия, ако няма асансьор, за мен цена с 30 % по-ниска от средната за Яворов, ремонтиран, си е съвсем пазарна цена. Каквото и да се пише във форума, в реала хората търсят Яворов и са готови да платят цената му  заради спокойствие и тишина, но си в центъра, на практика. Тоест, основно условие не е изпълнено. Ако собственикът го пусне на свободния пазар, се съмнявам да може да му вземе повече от това, което е предложил на питащата. Особено ако  е без асансьор.

# 23
Много зависи какъв ви е прагът на толерантност за шум. Моят лично е много нисък и аз по всяка вероятност бих се отказала. Подозирам, че при затворени прозорци не се чува нищо. Обаче при отворени... А аз обичам лятото вечер да си държа прозорците отворени.

В момента живея на съвсем малка еднопосочна улица, която обаче е пресечка на една доста натоварена откъм движение улица (нищо общо с Цариградското, но движение има). Абсурд да си отвориш прозорците към улицата за повече от 10 минути. Това е една от основните причини да се местим, което ще стане, надявам се, скоро - като приключим сделката и направим някои неща в новото жилище. Като място е супер удобно, комуникативно, с магазини и прочие, но приоритетите ми вече са други.

Всичко обаче е въпрос на лично усещане. Имайте предвид все пак, че мястото е едно от нещата, които човек не може да промени, когато купува жилище. Така че трябва да сте много убедена, че искате това място.

# 24
Отстъпка от 30% хич не е за пренебрегване. Взимай го, поживей малко, да не обидиш познатите,  после го препродаваш, ако не ти харесва мястото, ще спечелиш едни големи пари.

# 25
Аз бих го взела заради местоположението и особено важно за мен, щом е пипнат от човек, който разбира (архитект) значи нещата са направени, както трябва, с усет, знание и няма да се занимавам с огромни генерални ремонти, обзавеждания и преустройство, което мен лично би ме спряло да купя апартамент, а това тук е плюс.

# 26
  • пустинята Гоби
И аз бих отказала, просто няма начин. За мен това е голям компромис, да не можеш да отвориш спокойно прозорец. Освен това по този булевард набиват яко спирачки и нощем се чува много.

Чак пък едни големи пари да спечели, не е сигурно. Обявите около булеварди си отвисяват, пък дори и в Яворов. Този е ремонтиран и вероятно бързо ще се продаде, но местоположението се отразява на цената.

# 27
Аз живях на ул. Любляна (павета) в старата част на Овча купел в продължение на година - ниска сграда, последен четвърти етаж. Ужасно беше дори с хубавата дограма! Всички прозорци гледаха към улицата, беше абсурдно да отвориш прозорец, защото шумът е потресаващ. Освен това масата и столът на терасата винаги бяха прашни и мръсни, ако ще през два часа да ги чистя, прозорците от външната страна също... И това е с много по-малък трафик отколкото по Цариградско шосе. Нощем форсирането на двигатели и бързаците по околовръстното се чуваха съвсем ясно и си ме будеха, а ако мине по-тежкотоварно МПС направо ми се клатеха прозорците. Добре че поне нямаше трамваи, че щях да се побъркам тотално. Никога повече не бих живяла на такова място...

# 28
с шума се свиква... живея също на цариградско, но близо до окръжна, на 2ри етаж над партер... проблемът е в многото прах... от него не може да се избяга..

# 29
Моят балкон редовно е мръсен и го мета, но не толкова от прах (и прах има де), ама от разни сухи цветчета от дърветата наоколо. Дето на всичко отгоре са много летливи и трудно се метат, понеже се веят от метлата. Та и сред гора да сте, пак ще метете балкон.

Общи условия

Активация на акаунт