(Био)зеленчукова градина – нашето райско кътче (тема 44)

• 43 043
  • 798
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
От тагетеса наистина има различни на височина. По-високият става около 80 см висок и цветовете му  са много едри. Но пък не е такова компактно плътно храстче, както дребничкия.

# 211
  • София
По наше село, на тагетиса му казват "дупек".
Имам от ниския сорт, на пакетчето пишеше "нисък френски"- много гъсти и едри цветове, бързо се разклонява.
Ухае силно, а там където поливах капково- при доматите, стана двойно по- висок от другия- в лехата с цветя.

# 212
  • Троян
При нас май му викаха кадънка 🤔

# 213
По нашия край кадинки наричат циниите. Grinning

# 214
Много ми се иска дребно растения, но всичките са ми над метър последните години и се отказах да купувам. Сега ще си извадя невен, но не разбирам какво се случи с миналогодишния, повече от 10 коренчета и цвят и семена дадоха.

# 215
  • София
Там където е бил невена, са паднали семенца и ще поникнат.
Просто внимавай да не го оплевиш без да го разпознаеш.

# 216
  • На морето!
И моят батат не върви. Стои си накиснат, срязан на 2, с клечки като авокадо. Мисля да пробвам и един цял на потопят във вода, много ми се иска да си посадя.

# 217
Да кажа за "дългия боб". Питах свекърва ми. Каза , че го сее като се позатопли, след средата на април. Сее на гнезда през 50 см, в гнездо слага по 6-8 -10 семена, като поникнат прорежда, ако е необходимо. Не е забелязала да никне бавно. Аз помагам в плевенето, слагаме капково и за него, привързваме на дълги колове.
Сляпо куче и къртица не е едно и също животно.

# 218
  • Русе
Призовавам ви да погледнете новия каталог на Лидъл и да коментирате двата ръчни култиватора. Искам нещо ново да опитам и тия неща ми хванаха окото. Но кое от двете?

# 219
И моят батат не върви. Стои си накиснат, срязан на 2, с клечки като авокадо. Мисля да пробвам и един цял на потопят във вода, много ми се иска да си посадя.

Така най-много да ти изгние. Слагай в пръст, да се подава отгоре, и дръж на топло..

# 220
Призовавам ви да погледнете новия каталог на Лидъл и да коментирате двата ръчни култиватора. Искам нещо ново да опитам и тия неща ми хванаха окото. Но кое от двете?
За какво ще се ползват?

# 221
  • София
На мен ми допада първият, особено ако върши работа като аератор на тревата. Имам нужда от нещо подобно. Ще отскоча да видя и може да си взема, цената ми се струва приемлива.

# 222
  • Русе
Идеята ми е ..ето сега, трябва да махна буквално килим от трева, за да може местото да изсъхне и моя да го фрезова. Или да минавам с него между редовете,  да махам тревата. Буквално вместо мотика.

# 223
И аз го видях и ми харесва като на картинка, ще мина да го видя на живо.
Да докладвам за сапунената вода срещу гадните мушички в саксиите - има частичен ефект за 7-8 дни, намаляват видимо като численост, но явно периодично се излюпват нови.  Това тествам на 3 саксии с босилек на кухненския прозорец.

Отварата от коприва има по-голям успех при въшките, изчезнаха за няколко дни, но явно и те се излюпват отнякъде пак....Миналото лято спасих голяма саксия с грамофончета на терасата, честно. Сега искам да спася една хризантема, защото за пръв път успявам да я запазя след цъфтежа на есен. Продължавам да пръскам.

ЗаСлон, дано и нататък нещата изглеждат толкова добре. В каква пръст правиш разсад?

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 13:28 от Nothinger

# 224
  • София/Варна
В пръста на саксията в която имаш черни мушички бъка от ларви(не знам дали така се казват,че съм зле по биология) и новоизлюпени гадини. Трябва да смениш почвата и след това да поливаш умерено. Тази гад се развъждала, ако е преовлажнено. Миналата година се развъдиха в авокадото на ММ и той чете,чете и какво ли не пробвахме,та чак след като сменихме пръста се оправиха нещата. Сега гледаме да не преполиваме.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 14:18 от Gerundiq

Общи условия

Активация на акаунт