С пролетно настроение чакаме нашето ЮНСКО творение (Тема 6 - 2021)

• 42 966
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, привет!
Днес разглеждам матраци за кошарка, но имам нужда от съдействие. Вие на какви модели се спряхте? Закупихте ли вече или само набелязахте? Едни ме съветват да не инвестирам значителна сума в това, но според мен не е за подценяване. Според вас колко комплекта чаршафчета са необходими за кошарата и количката?

# 496
Вчера се престраших да поръчам най-после количка и легълце next to me + два комплекта чаршафи като за начало и един комплект завивка и възглавница. Има намеление 20% в dundio.com и се възползвах. Предполагам, че още спални комплекти ще трябват де..

# 497
В English home също има много намаления, а са им много хубави текстила на спално то бельо и кърпи те.
Иначе Канди за бройката, лятото 2-4 ще ти стигнат. Задължително протектор за матрака, ако кма изтичане или връщане на храна да не стига до матрака. Та сваляш и переш само чаршафчето.
Аз обаче слагах пелена под бебето и я перях и сменях всеки ден, но то моето зверче беше алергично към леглото и спеше на спалнята до мен.

# 498
  • Германия
Ще ползвам матрачето от баткото, 2-3 чифта чаршафи мисля да заредя за първо време. Възглавница няма да ползвам, не се препоръчва за новородени, юрганче също за лятото не мисля, по-скоро одеялце или летен спален чувал. Надявам се да свикне в чувал, много е удобно. Батковците до размер 130 см спяха в чували. По-големи размери няма, за това вече всяка вечер ги загъвам по 5 пъти 😄

Аз поръчах повивалник, спрях се на такъв, който е за стена и се отваря/пада. Нямам много място в спалнята и това беше най-добрия вариант. Обиколник ми остана, избрала съм си от тези тип плитка.

# 499
Ние взехме матрак на Магнифлекс, но го изчакахме на промоция, че си е скъп.
И мислим засега да сме с 2 комплекта спално бельо и сме взели и 2 протектора за матрака.
Момичета, да ви питам на вас излезнаха ли ви пигментни петна? Аз сега се загледах, че имам по лицето под носа и изглежда ужасно. Луничките са ми се утроили като брой и сега и пигментни петна.... Sob нямам представа как ще се оправя с тях и дали ще се махнат...

# 500
Матраците за мен има значение марката до толкова, до колкото повишава излишно цената. Иначе има антиакарни, ортопедични и хипоалергенни на абсолютно нормални цени. С първото дете беше такова матрачето, някъде диапазона 60-80 лв. За 3 години ползване не мръдна. За мен е важно калъфа на самия матрак да има опция да се сваля и да е поне 10-11 см висок, другите 3 неща ги споменах. Ако имате и сушилня, 2-3 комплекта чаршафи са предостатъчни. Аз за количката не съм ползвала чаршафи, пеленка с дебелина според сезона.
Тази нощ ми беше кошмарна. Много контракции и бебето риташе по лош начин, отделно голяма ми дъщеря се натресе да спи при мен, защото уж й се повръщаше, за капак да съм спала 2 часа 😒

# 501
Пигментните петна и мен ме нападнаха миналата бременност, на челото имах големичко петно, също и по бузите... отделно и лунички по носа ... красота ... махнаха се след раждането без някакви специални мазила.

Чаршафчета с ластик - 2бр. ползвахме в началото, от скоро имаме и 3-ти, но 2 си ни бяха напълно достатъчни + 2 протектора. Сега пак толкова ще вземем.

Матрачето ни е твърдо с кокос, не беше скъпо - около 80-90лв, не е мръднал за година и половина. Сега ще бъдем с кошарка next2me, още не сме разопаковали кашона, за да видя с какъв матрак е, ако не ми хареса ще вземем допълнителен.

Много полезна ни беше една антирефлуксна възглавница, триъгълна, която слагах под матрака - основно за мое спокойствие, бебето нямаше кой знае какви проблеми с рефлукса, но като първо бебе се шашках за всичко. Simple Smile

# 502
  • София
Аз ще ползвам чаршафите от каката, мисля че са 3 чифта и 2 за количката. Матрак трябва да купим нов, защото стария мухляса по време на ремонт, но не беше мръднал 4 години, а гледаше второ бебе. Мисля, че не е струвал повече от 80лв 🤷🏻♀

Да ви се оплача, както чаках с нетърпение уикенда, за да си почина и да се наспя, че каката още реве нощем, заради новата стая и ме буди по 1/3 пъти нощем да я успокоявам и завивам, така сутринта се събудих с разстройство, а сега имам и 37.2 Т, което за мен в много, обикновено ми е 35 🤣 Та цял ден лежа и спя, обаче ми е лошо, боли ме глава, реже ме корема, пия насила вода, за да не се обезводня. Успях да хапна филия със сирене, но нямам сили за повече. Притеснявам се за бебка. В понеделник съм на нефролог и женска консултация, дано се оправя дотогава.....тамън ми мина ръката, която след абокат се поду и стана твърда и болезнена, цяла седмица спах трудно от нея и сега явно лепнах вирус 🤷🏻♀ Не знам какво да пия и как да се лекувам Sad Мм утре е на работа и съм сама с каката. Днес поне ме отмени с нея....с предишната бременност не съм кихала дори.

# 503
Foley, може ли линк за този повивалник, че имам същия проблем с мястото?
Помпата за кърма ми спасяваше живота предния път.
Матрак мисля от Айко да вземам, кокосов.
Списък още не съм правила, но си е време... Дрехи също не съм купувала. Днес пристигна шезлонгът, кошарата очаквам тези дни. Смятам да кърма, но съм подготвила и комплект шишета на Авент за всеки случай. Абе лека полека се подготвям.
По отношение на спалното бельо имам 4 чаршафа, едни протектор, обиколник, плик за завивка и памучно одеало. Нямам пелени само и малки кърпички.
Vikim, смекта може да приемаш. Бързо оздравяване.

# 504
  • Германия
JD_, аз не съм в БГ, ще ти пратя линка в амазон, но може да го има и в бг сайтове. Знам, че преди в Икеа е имало подобни, но сега няма.
Аз го взех 2 употреба, доста запазен.
https://www.amazon.de/roba-26015W-V97-Roba-Wandwickelregal/dp/B0 … mp;psc=1&th=1

# 505
Ние се спряхме на този матрак: https://aiko-bg.com/product-69865090009

# 506
Момичета аз се връщам от ФМ, но доктора ме изплаши,че бебка има малка киста 12мм на яйчника и ми каза, евентуално да ходя на ЯМР. 😔 Толкова много се притесних. Също каза че е голяма към 1700 грама в 31+6, доктора каза че всичко е добре, освен тази киста,която “99% щяла да изчезне след раждане”, но не било сигурно...

# 507
Момичета аз се връщам от ФМ, но доктора ме изплаши,че бебка има малка киста 12мм на яйчника и ми каза, евентуално да ходя на ЯМР. 😔 Толкова много се притесних. Също каза че е голяма към 1700 грама в 31+6, доктора каза че всичко е добре, освен тази киста,която “99% щяла да изчезне след раждане”, но не било сигурно...
А защо трябва да ходиш на ЯМР?
Ще ти споделя моя опит. Веднага след като родих и при мен дойде лекар - детски сърдечен хирург. Затрупа ме с хиляди термини, от които нищо не разбрах, включително че и бях след 12 часово раждане. Най-накрая не издържах и попитах супер елементарно: Какъв е проблема? Някакъв шум на сърцето на бебето, който 98% щял да изчезне в първите 24 часа. Тоест, за момента проблем няма? Ами защо ме плашите и ми говорите така?!
Проблем нямаше, детето ми е вече на 7 години.
Аз на твое място бих изчакала да мине раждането и с педиатъра на бебето да проследим какво се случва.
Не се плаши, всичко е наред, ще се резорбира от самосебе си. Дори да не стане, ще намерите решение.

# 508
Ами на ЯМР, да се огледа дали е наистина киста явно и аз не разбрах точно. Доктора каза “ако проследяващият прецени да ви изпрати на ЯМР” и ми даде координати на специалист. Имам час при АГ по-късно тази седмица и ще видим какво ще каже той.

# 509
Фло, опитай се да бъдеш спокойна за сега. До сега нали никой не ти е казвал да се вижда нешо такова? Като отидеш при Агто си виж длаи и той ще я види и каков ще те посъветва.
А аз понеже съм си паника, веднага бих запазила час за още една ФМ, ей така без да казвам нещо, да чуя още едно мнение.
Желая ти успех и дано няма нищо!

Общи условия

Активация на акаунт