С пролетно настроение чакаме нашето ЮНСКО творение (Тема 6 - 2021)

• 42 575
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Пия 3х1 магнерот (500мг) и 2х1 алеракт (225мг). Общо магнезия става 1950мг. При стягания добавям до общо 3000мг. за ден - два. По никое време не съм го пращала до сега никъде, но не ми се и дояжда нещо специфично.
Може би само за зелени джанки. Някога все си мислех да си замразя ей така за душата, ако съм бременна в зимен сезон, но изпуснах сезона Grinning Grinning

# 661
  • Германия
Леле, верно много пиете, аз с моя 300 мг и се чудя дали ми стига, ще взема сутрин и вечер да пия 🤗💐

На мен редовно ми се яде нещо, в началото много ходеше за дюнери или сладко, сега по-вече плодове и зеленчуци. Ако ви кажа колко целина глава съм изяла в близките месеци...тук немците я хапват за салата и супа и аз изведнъж такъв глад за тая целина 😄 винаги трябва да имам в къщи.

# 662
При мен е странно. Някои дни нямам никакви подготвителни контракции, някои дни имам по 3-4. Следя ги изкъсо че ме е страх с тази скъсена шийка.
Иначе едното бебче ме рита все в нея и боли доста, та това ми е най-голямото мъчение в момента. От вчера другото май е застанало с гръбчето навън и тотално не мога да се облегна на тази страна, защото ми е много твърдо и дискомфортно.
Общо взето се забавлявам хаха. Остават 32 дни до 38гс. Толкова малко ми се струва. Направо не мога да повярвам!

# 663
Прияждат ми се разни неща,но са лесно достъпни-я шоколадче,я пуканки или нещо да си сготвя.Нямаме фрапиращ случай с череши или нещо подобно,трудно откриваеми.
За назряващата паника преди раждането-при мен назряват разни притеснения,най-вече свързани с последните приготовления и дали ще успеем да сварим с всичко.
След 17 дни влизам в 9ия(леле,не остана) и искам всичко да ми е готово и наредено,най-много да оставя на майка ми честта да изпере и изглади дрешките.
Почвам да мисля и за самото раждане,как ще се развият нещата,ще бъде ли всичко наред.Често сънувам сънища свързани с болници и самия процес.Продължавам да се страхувам и от разни интервенции,които може да ми бъдат извършени в будно състояние и ще проведа разговор с АГ в петък.
Малкия е зверски активен,докарва ме до лудост,обърнал е денят в нощ.По цяла вечер купонясва и аз будувам,а после дремя по цял ден да дивана и ходя като разбит самолет.
Типично за зодия Близнаци съм раздвоена-хем съм нетърпелива да приключи всичко,хем си му говоря да постои още известно време вътре.
Няма угодия 🤷‍♀️

# 664
Момичета колко сте близко всички 🥺 дано не ви става много по-тежко и да се чувствате спокойни постоянно 🥰 аз съм в 31 г.с. И ми се струва още далече финала 🤣 вървим уж напред с две седмици, ама така като гледам колко ни е добре 2в1 сигурно и след термин ще се носим😂😂

# 665
Моника , моето бебе също е много ниско долу , аз имам по 10000 контракции на ден - лежах и в болницата за това , въпреки системите контракциите не спряха ! Следи по начесто шийката и за разкритие ! Повече почивка 😍
Момичета , реших да взема шишета на Авент - сега се чудя за стерилизатора какъв да е ? Препоръчаха ми на кенгаро 3 в 1 , но ми се иска да чуя вашите мнения🥰

Аз сзех на Cangaro 3 в 1 и ми харесва за сега Simple Smile

# 666
Момичета, и аз влизам с ъпдейт на ситуацията при мен. Вчера бях на консултация при д-р Вецев, много ми хареса като отношение и като подход. Каза ми неща, които досега с никой не бях обсъждала. За съжаление почти стигнахме до заключение, че ще е секцио. Бебето върви почти 2 седмици напред, главата му е по-голяма което ще направи преминаването му трудно и най-много да цъфна като майска роза отдолу Grin Изпрати ме да правя тест с глюкоза и да си следя пулса, че ми е висок. И ако се наложи да ида и на кардиолог. По време на прегледа беше 125уд/мин, но то и притеснението и вълнението си оказват влияние. Той каза, че ако така вдигам пулса, по време на раждане може да достигне и 140-150 и може да си увредя сърцето. Отделно на това бебето има един път увита пъпната връв около врата. Доста предпоставки станаха. Утре ще правя обременяването и ако излезе, че имам гестационен диабет доколкото разбрах ще трябва да извадим бебето преди 38ма седмица, което означава че ще ви изпреваря с раждане в Май.
Надявам се всичко да е наред при вас и да се чувствате добре. Аз въпреки всички тези чудесии от последните дни физически се чувствам добре, опитвам се да съм спокойна. Божа работа. Нищо не е на всяка цена за естественото раждане, много ми се искаше, но предпочитам и аз да остана здрава и бебето да е здраво.

# 667
Да ви питам за подготовката за дрешките . С моите контракции и болки ми е неспокойно да стоят по торби и с етикети и мисля да ги изпера . Прането ясно сигурно пак на 60 ° с бебешки препарат без омекотител . Но за сушилнята и гладенето се чудя . Знаете ли колко градуса развива сушилнята , дали стерилизира или така или иначе след това трябва гладене ?За микроби и акари четох , че над 60° умират . И ако останат в шкафа месец и нещо стерилизирани дали не трябва после пак да мина една ютия ..?

# 668
bl00dflowerz, стискам палци да сте добре с бебо. Искам да попитам това увиване на пъпна връв забелязва ли се с обикновен ехограф? Мен доста ме притеснява това нещо, защото именно моят АГ миналата година не видя увуване на моя близка и се наложи спешно секцио. Сега го питам и все каза, че нещата са добре, ама знам ли.

# 669
Теди, аз утре влизам 33 и пак ми се струва страшно далечно и абстрактно всичко. Изобщо не ми се ражда, искам да си седи максимално на топло, нищо че е едричка.

Дрвшките можеш да ги изпере и подреди, след 3 седмици или когато влезеш в 37-38, ако не се е родило переш и прибираш пак Wink. Аз на синът ми 2-3 пъти ги прах преди да се роди. Изпрах ги към 34,че можеше да се роди по-рано, после в 37-38 пак ги Изпрах и прибрах. Гладих ги 1 път ни това беше. Сушилнята им стигаше.

# 670
  • варна
Ника и аз ги загледах тях 🥰
Сега се връщам от лекар в 30 гс бебе 1.600кг
За паниката преди раждането при мен е с пълна сила ....., а и днес докторката ми каза , да ми е готов багажа , че с тез контракции не се знае ...Дано постои още малко 🙂
Дали от притеснение моят пулс днес също беше висок - споделих с лекарката , каза че ако продължи така трябва да пусна някакви хормони за щитовидната жлеза !

# 671
CandyY, не мога да кажа дали се вижда с обикновен ехограф, но е факт, че никой до тук дори не ми спомена за такова нещо. Три пъти ходих на фетална при д-р Богданова и нищо. А според мен бебето доста отдавна си стои така, защото не е от най-активните в корема ми. Явно и това го ограничава откъм движение. А д-р Вецев първото нещо, което каза беше това. Дори и аз го видях. Но както и да е. Само да сме здрави и да мина и аз тези изследвания и така както върви след около месец може да се похваля. Стискайте палци Heart

# 672
  • София
Пъпната връв се вижда само с доплер. Затова обикновените АГ не я споменават изобщо. Синът ми се роди с планово секцио, заради двойно увита около врата пъпна връв. По принцип не е еднозначна предпоставка за секцио, но на мен не ми се рискуваше.
Сега бебето няма пъпна връв около врата, гранично е разположено, но пак ще планувам секцио, даже АГ ми намекна да си мисля за дата.

# 673
На мен ми намекват за секцио само защото забременях с ин витро процедура. Засега нямам никакви медицински предпоставки за секцио, а и е още рано - в 31 седмица съм, но в България и да можеш да родиш нормално, масово лекарите предпочитат да израждат секцио.

# 674
Моята лекарка ме гледа с ехограф, не знам дали е обикновен или по-различен, но ми казва къде е пъпната връв. То и аз я виждам като ми обяснява.
Това за пулса ще го коментирам, защото също съм с висок пулс, ходих и на кардиолог, но тя не ми каза нищо за пречка за естествено раждане, но пак ще го обсъдим.
За прането на дрехите, 60 градуса ми се вижда ужасно много, те са чист памук, да не излязат като за кукла. Аз пера само хавлии на 60 градуса, защото все пак като се ползват задържат влага. По принцип и сега за дрехите на детето пера на 40 градуса като освен прах, ползвам и дезинфектант за бебешки дрехи. Сушилнята дезинфектицира достатъчно и не гладя след това, но въпрос на личен избор. Не мисля, че домашна среда, не болница или хотел има нужда от такава силна дезинфекция.

Днес си получих помпата и шишетата. Доволна съм от Комсед, доста бърза доставка и безплатна.
Тъкмо се връщам сега от магазина. Купих дрешки, мисля за първите 2 седмици ще са абсолютно достатъчни. Останаха ми само чорапки да взема. Даже се замислих дали да не взема и един пакет памперси, ама викам чак пък отсега 😃 И така, ползотворен ден беше. Поздрави на всички.

Общи условия

Активация на акаунт