С пролетно настроение чакаме нашето ЮНСКО творение (Тема 6 - 2021)

• 43 954
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
На мен късната ФМ ми влиза в пакета, ма а ай да не влизаше задължително щяха да ме пратят, заради рисковете при мен. Още на 2рата докторската му каза да ида в 32 (не знам защо иска тогава), АГто мислеше в 30 да е прати, ама ме записа за когато ме викат.
Успех с лекуването на гъбички!

А имате ли дни, в които бебето е слабо активно? Аз явно свикнах да е доста по-буйна от баткото и от 2 дена не знам как се е на мести, но доста по-рядко и слабо я усещам, та съм в някакъв жесток филм.
Отделно вчера уж малко да се разходим и цяла вечер ме боля корема, накрая пих но-шпа да ме отпусне и съвсем откачам.
Намрънках се, благодаря на прочелите!

# 91
mrs.RN, и при мен има дни, в които го усещам по- слабо, та почва едно ръчкане, голяма паника съм и аз. Явно е нормално, още им е широко, въртят се и явно са с гръб понякога.
Иначе за болките- направя ли повече от 3000- 4000 крачки е ужас- ПМС+ контракции...

# 92
  • София
За гъбичките, правят ли антимикограма, само глобули ли изписват или и кремове?
Предишния път ми взе микробиология и ми изписа лечение спрямо резултата - глобули. Сега се появиха след прегледа при нея, а тя е отпуск и ми изписа Гиназол крем, който се слага единично. Ще вземе микробиология следващия път.

Аз се свързах с акушерката, която искам за раждането. Към 36гс ще се видим. Няма да търся лекар. Ако се разминем с нея, ще раждам, при който се падне на смяна Simple Smile

Часът за ФМ ми е за сряда и ще съм в 29+1.
След лечение винаги трябва да се вземе контролна проба, за да се види успешно ли е било. Ако имаш резултата какви са гъбичките и към какво са чувствителни, всяко АГ може да изпише нужното лекарство. От моя опит, глобули плюс кремове за външна употреба дават най-добър и траен ефект. Съобразява се само активната съставка да е спрямо чувствителността на гъбичките. Преди началото на всяко лечение задължително  всякакви хавлии, бельо, дрехи на висока температура с дезинфектант за дрехи. Ако с партньора сте имали контакт, твябва да се лекува и той. Успех 🙂
Не знаех, че и после се взима проба, явно оттам идва грешката, че не сме потвърдили дали са изчезнали. Аз бях спряла да имам оплаквания, изчаках още 10 дена и чак тогава с мм правихме секс. Ще видя да ми изпише нещо и за него. Иначе почнат ли лечението веднага избирам всичко на висок градус. Благодаря ти! Дано изчезнат вече окончателно.

Аз се сеъих и деуго да ви питам - как стои майчинството с болничен? Имам още 5 работни седмици и се чудя дали да не си взема малко по-рано болничен, че взе малко да ми тежи ставанвто рано и нищо правенето в работа. Буквално само стоя и преча, не ми дават да работя, защото няма как с корема...със сигурност звучи сладка работа за някои, но ми се отрязява психически. Притеснявам се да не се заразя и пак с ковид, общувам с доста хора, сега малката ще я гледат пак баща й и майка ми, пък аз съм бременна в 7 месец. Имам отпуск, към 35 дни, но си ги пазя, понеже имаме заем с мм и ще трябва да се върна на работа по-рано, към 1г4м, и с каката така направих и ще го ползвам тогава, Та предпочитам болничния, но ме е страх да не се отрази на парите.

# 93
И аз ще ходя на късна фетална,въпреки уверението на АГ,че всичко е наред.

Когато малкия е по-слабо активен се наслаждавам на възможността да си почина,наспя и да не ме болят ребрата или пикочния мехур.Дори когато са му по-лекички движенията го усещам достатъчно осезаемо и не мисля,че има какво да ме притеснява.

Свързахте ли се вече с педиатър?Какъв човек си търсите?Аз съм се спряла на двама-трима и смятам днес да ги преслушам,че масово педиатрите тук са и ЛЛ и предвид натоварената обстановка не знам дали ще записват нови пациенти.
Притеснявам се да не увисна без педиатър или да не се наложи да взема компромисно решение 🤔🤔

# 94
Ще ходя на трета ФМ в 30 г.с. Със сигурност няма да навреди и ще ми е по-спокойно.
За лекар: вече се чух с личната лекарка на каката, която е и педиатър и каза, че ще вземе и бебка (живот и здраве). Като избирах миналия път доста четох мнения, но май избрах прекалено популярен. Яко чакане беше... всеки път над 10 човека и по 2-3 часа... След това я смених. Сега повече от час никога не съм чакала.

# 95
Да ви питам нещо - ще ходите ли на трета фетална морфология? На мен на втората д-р Марков ми каза, че всичко е наред и няма нужда. Попринцип имам час при д-р Велев, който каза, че може да я направи, но се чудя има ли нужда...Неее се уморих от ходене по лекари. Сега пак ще съм на терапия с желязо, чакам обратна връзка от ендокриноложката и не мога да си намеря нефролог. Освен това имам трети път гъбички за 2 месеца и съм силно притеснена, че не минават и че може да са пречка за естествено раждане. Много ми е сдухано тези дни Sad

Вики, аз също имам трети от декември месец насам, не знам дали, защото хванах корона вирус сега март ( и от това да са третите) или просто пак е щяло да ги имам .. просто вече съм тотално отчаяна и глобули са ми изписвали и крем мазах последният път (вторият), че и Азакс пих 3 дни (няма и няма отърване). Сега още не съм отишла на преглед за тези ама аз вече си знам , моля се само всичко да е наред и като ми свърши карантината да отида най сетне. Ако всичко е наред и аз ще ходя на феталната 30-32, може би в 30та или 31ва, когато мога заради вируса. Purple Heart

# 96
mrs.RN знаеш ли,че точно тези дни си го мислих това за активността на бебето и даже четох в нета дали е нормално да рита по-малко. Имаше няколко теми, че в края на 6ти месец и началото на 7ми и други са го забелязали и аз се успокоих. Все пак си запазих час днес за преглед, да съм сигурна дали всичко е наред. Наистина от известно време се е кротнал, но все пак се отчита достатъчно, за да не се притеснявам. Засичам го най-вече късно вечер или рано сутрин - в 5 сме будни и двамата Simple Smile Обаче ако заспя рано или не се събудя сутрин, той сигурно пак си рита, просто аз го проспивам и се паникьосвам. Така че най-вероятно всичко си е наред с бебоците, може би ние спим когато те са будни и обратно

# 97
За доктора на детето ми е най-голямото чудене. Във Варна педиатрите са си специалисти, можеш да отидеш с направление, не са ЛЛ и не записват при тях. Т. е трябва да се търси ЛЛ, който да няма проблем да дава направление за педиатър, но така става голяма схема. Да ходя за направление, че после при педиатър, като е болно бебето е прекалено мотане. Отделно ваксините ги прави ЛЛ, не специалист. ЛЛ пък са яко натоварени и въобще не записват. Сега живеем в нов район и искам доктора на бебето да ми е наблизо, защото все пак всеки месец има консултации. От доктора на голямото дете не съм доволна, за бебешки консултации става, за лекуване, не. Нея я водя при една педиатърка, но съм я включила към доп. здравно осигуряване и въобще не се занимавам с направления.
Лошото е, че дори няма къде да се видят кои са наличните лекари в района и работно време. Искам да е лекар, който предимно работи с деца, защото е доста по-трудно, когато се занимава и с възрастни, но да видим. Маркирана съм 2 имена, ще им звънна следващия месец. Аз съм още 27 г. с. и има време.

# 98
Вие пак ги усещате отчетливо. При мен още от началото си е едно вяло такова. Даже наскоро един цял ден не го бях усещала.. побутвах оттук оттам, че ме хвана параноята ама нищо. Човекът си спи спокойно Grinning На следващия ден беше пък много активен. Явно е на периоди. И моя юнак от Декември насам си е все в една позиция. Явно така му е комфортно и не шава много. Много са му странни движенията. Някои казват изби ми ребро, много силно рита. А аз усещам само едни побутвания и разтягания и толкова Grinning

# 99
Някой да е усещал силна болка ниско в слабините? Все едно е разтягане. За не повече от минута. Преминава, но за последните 5 дни 3 пъти ми се случва. Като легна отминава, но понякога дори легнала имам такова усещане. Случва се само вечер. Според половинката са сухожилия, но ще питам и АГ-то.

# 100
Ще ходя на трета ФМ в 29 г.с. При мен е препоръчително, но и да не беше така е добре да се ходи. На една моя позната, откриха проблем с развитието на стомахчето на бебо след трета ФМ. Преди това не са имали индикации.

bl00dflowerz - Моето момченце е доста динамично и на моменти са прекалено силни и болезнени ритничета. Особено като съм гладна или като има някакъв шум около нас, силно недоволства. Много е различно в сравнение с първата ми бременност. Имах много спокойно момиченце и само често хълцаше през последните месеци Simple Smile  не ме е ръчкала да ставам да ям или да се отдалеча от шумните места.

# 101
Здравейте, чета ви от известно време, но днес реших да се регистрирам и пиша Simple Smile Следя и темата за априлските мами и всеки ден има вече по някоя родила.. тооолкова е приятно да чета това, та реших да се включа в моята си тема.
Аз също ще ходя на късна ФМ при д-р Чачева в Надежда (когато записвах часа си ми казаха, че при нея феталната започва от 28 г.с., така че моята е в 29-та.), имам познати, които имат много хубаво мнение за нея. Не ми е по предписание, но не съм доволна от това как протече ФМ в 20-22 г.с. Беше само 10 мин. и не съм сигурна изобщо какво успя да види лекарката, а уж много я хвалят.

Желая на всички ви успех, да изкараме до края и да имаме леко раждане (че мен вече почна да ме хваща шубето).

Моника, 29 г., първа бременност
Термин 30 юни, очакваща момиченце

# 102
Някой да е усещал силна болка ниско в слабините? Все едно е разтягане. За не повече от минута. Преминава, но за последните 5 дни 3 пъти ми се случва. Като легна отминава, но понякога дори легнала имам такова усещане. Случва се само вечер. Според половинката са сухожилия, но ще питам и АГ-то.

И на мен на няколко пъти ми се случва вечер- или от едната, или от друтага, или и от двете страни- остра, но кратка болка, и аз го отдавам на разтягане на сухожилиятата и наистина е само вечер.

# 103
Здравей, Моника, добре дошла и леко бременеене 🙂

Такива болки долу и аз имам от двете страни пкняког силни, понякога не толкова, но са кратки.

Да ви се оплача, много се ядосах. Изследването ми на урина не беше ок, 18-19 левкоцита и бактерии. Пуснах урокултура, за да се види има ли наистина бактерии и ако да, а с какъв АБ да се лвкуват. Влизам днес да си проверя резултата с кода, който са ми дали и ми излизат резултати за друго лице, не моите. Звъня в лабораторията и тази почва да ми мънка и направо си ми каза да пусна пак. Уж нищо не се изолирало, но и тя не беше сигурна дали за моята проба говори или не. Много се ядосах, загубиха ми 3 дни. Сега да пускам наново, а в сряда съм на лекар и исках да обсъдим резултата, все пак. Та утре ще пускам пак, разбира се Не в тази лаборатория. Дано поне наистина да няма нищо.

Да ви питам нещо разведряващо. Мислите ли да си правите фотосесия с тумбака?

# 104
Радева, много неприятно се е получило с тази лаборатория, най- малкото би трябва да върнат парите за изследването /не че там е въпроса де/, тъй като грешката е тяхна.
Иначе за фотосесия и аз съм се замислила, даже гледах как вървят цените и къде да студиата, как изглеждат подобни снимки. В къщи се снимам редовно, но ми се иска да имам и професионални снимки. Правихме си за Коледа семейно, но тогава ми беше мъничко коремчето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт