Минават бързо есенните дни, през МАЙ се сбъдват нашите мечти!

• 13 930
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
киселини - силно разреден айрян със сол, диня, прясно мляко. това ми действаше с променлив успех. айрянът най-много помагаше. пиеш в огромни количества, така че да се задъниш "до гърло". от периода с петра се научих да поръчвам по литър, когато съм в заведение.
гадене - супер силни ментови дъвки. само това ме спасява от повръщането. но не винаги.

# 136
majceto, много е кофти с това кървене, стискам палци да не се появява пак Praynig

KSI, голяма сладурана е дъщеря ти. А вие на какво мнение сте за Малечка?  Mr. Green

Ами радваме се, че не се е сетила за сега за Пипи Дългото Чорапче или за Пепеляшка Joy

smiled_ , решението си е твое. Една бременност на работа минава по-бързо, но неможе да ти даде спокойствието, което имаш вкъщи newsm78 Аз май бих се възползвала от предложението на лекаря.
Момичета, учудвате ме, че още не сте казали на шефовете си Thinking  Кога ходите на лекар?

# 137
Забравих да кажа колко се радвам, че има вече Юнски бъдещи майки! newsm44

# 138
Привет на всички Май-чета.През последните дни нямах време да пиша,а ето че и нова тема има:)
При мен,гаденето не спира да ме тормози.Загубих апетит и тегло.Спи ми се непрекъснато.Днес бях на преглед,изписаха ми Utrogestan 200мг,имала съм леко разкритие SadДобре,че нямам болки иначе още повече щях да се притесня.
Пожелавам на всички леко бременеене!

# 139
  • UK
 Момичета моля ви гласувайте за мен тук    много ви благодаря  Hug  Hug  Hug   bouquet

# 140
Мисля да се престраша и да се разпиша тук. Blush Казвам престраша, защото съм с рискова бременност. Sad Преди няколко месеца имах един ранен спонтанен аборт. Сега нещата не тръгнаха особено добре - получих един лек кръвоизлив (според Доки - бил на нервна почва, което още не мога да го разбера), след това ми се предписа пълно съкращение на социалния живот, да не вдигам повече от 1 кг., да не работя, да не правя не знам си какво. Crazy Никакви силни емоции.
Въпреки не особено положителните коментари на Доки, бебенцето се развива добре Praynig, в петък потвърдиха сърдечната му дейност. Party
Иначе, много ми е сънено, непрекъснато ми се спи. На моменти съм изключително раздразнителна. и често ме боли или срязва коремът ниско. Confused

В момента съм в 9-та г.с., терминът ми е на 11.05.2007 г., първа бременност ми е.

Имам въпрос - кога може да се определи най-рано полът на бебето?! Blush

# 141
Megita, аз гласувах, обаче не ми идва потвърждение по майл-а Rolling Eyes

Luminosa,
 аз знам, че най сигурно се вижда в 20 седмица!
Леко бременеене  от сега нататък!
Аз също имам на моменти болчици ( като че ли в яйчниците) но като полежа и ми минават Peace

# 142
megita - и при мен не се връща потвърждение. а какво стана с прегледа - трябваше в понеделник (т.е. вчера) да ходиш. виждам някаква лентичка, но пък е сбъркана  newsm78
luminosa - преди малко погледнах в тефтера - при мен савова е видяла, че петра е петра в 17-та г.с. но явно е въпрос на късмет, на положение на бебето, на ехограф, на ехографист и т.н. на наши приятели до последно казваха, че ще имат момче, а се оказа, че александър сега е александра Simple Smile
за рисковата бременност - и аз съм в твоя отбор. даже май аз за лягане и за ставане минавам през св. софия  hahaha днес стават точно 4 седмици откак не съм излизала. с много малки изключения, де. ще го избутаме, имай вяра и ще видиш.

# 143
  • София
След 14та г.с. вече може да се определи пола, но трябва мн добър ехограф и човек, който да знае какво вижда Simple Smile Мая се видя като Мая в 17 г.с. на феталната морфология при доц. Томова.

За киселини - Стопацид - ама е много гаден.

# 144
  • България
 Здравейте момичета.
 Luminosa Добре дошлаИмам един въпрос най-вече към тези, които вече са раждали и получавали майчинство. Все още  не ми е много ясен този въпрос.( А мисля , че ще е полезно и за много бъдещи майки) Аз казах на моя шеф още в самото начало, защото ми се налага понякога да излизам за прегледи.  че  Разбрахме се ,живот и здраве, да работя  до като изляза в майчинство( ако се чувствам добре, разбира се). И оттук нататък какво правим? Сега по новия закон пъвите 9 мес. получаваме 90 % от заплатата , на която ни осигуряват, нали така? Но трябва ли аз да подавам някъде молба или какво? От шефа ли ще си получавам парите? Моля во обяснете ми , за да знам какво да искам   newsm78

# 145
да, 45 дни преди термин ще получиш бележка от аг-то. с тази бележка счетоводството на фирмата, в която работиш, ти оформя отпуск,който трае до изтичнае на 9 месеца след раждането (разликата между термина и реалната дата, в която се ражда детето, се изчиства с болничен, който се издава от родилния дом, когато родиш). парите се превеждат от НОИ във фирмата, вкоято работиш и те ти ги изплащат всеки месец. след 9-те месеца ще получаваш т.нар. "майчинство", което сега е 160 лв., но от др. година сумата ще е по-висока; не се знае каква ще е. май това е елементарното обяснение. ако има мами-счетки, нека напишат професионално кое и как е. а това го знам от мъжа ми, който е юрист и има правно-счет. кантора. двойките му счетки се постараха да ми го обяснят по начин, по който да разбера. това разбрах, всъщност. а, и другото нещо, ако си предимно в болничен по време на бременността (а имаш право на макс. 180 дни болничен), парите, които ще получаваш тези 9 месеца ще са по-малко от 90 % от заплатата, защото болничният намалява сумите, а тези 90% се изчисляват на база получени пари за изминал период. всъщност стана ли ясно какво се опитвам да кажа?
поправка - май че НОИ директно ще превежда парите на майката без да минават през работодателя. което щяло да гарантира забавяне.

Последна редакция: вт, 10 окт 2006, 10:25 от majceto

# 146
  • София
reni_27, в Бъдещи и настоящи майки има тема закована горе, където момичетата отговарят на такива въпроси. Много са компетентни и обянсяват много добре. Може да попиташ и там.
А относно 9те месеца, че и после де... мисля че вече директно ти превеждат на теб парите а не през разботодателя ти. Мисля че го промениха вече да е така, защото много често се случва работодателите да бавят парите за майчинството. Ама не съм сигурна де... Може да не съм разбрала...

# 147
добро утро:)
все още не сме пипнали никва шарка за щастие. карантината скоро трябва да падне.
температура вече нямам. ама пък кашлям превъзходно.
с киселините за сега се справям - никакви домати, никакви цитрусови плодове. и се чувствам по-добре.
само дето много ми се спи:( а няма кога.

# 148
  • България

майче,благодаря ти за бързия и подробен отговор,  на теб винаги може да разчита човек за информация   bouquet
Янче , благодаря и на теб след малко ще проверя и там.  bouquet
 Интересува ме още нещо ако знаете: на базата на какъв мин. период се изчислява сумата за тези 9 мес? Тъй като отскоро съм във фирмата. Всъщност малко след като започнах разбрах , че съм бременна  Grinning А в предишната фирма, в която работих  5 мес. така и не ми пуснаха договор. А тук също мисля , че ме не осигуряват върху сумата, която получавам, а върху по-малка. Ще трябва да ги проверя тези неща, та затова ви питам, да знам какво да говоря с шефа.
Лек ден на всички Joy

# 149
е това вече не знам. трябва да питам филков. но логично звучи минимумът да е 90% от минималната работна заплата. върти ми се нещо в главата, че 9 месеца преди раждането трябва да си била осигурявана; иначе получаваш не мачинство (сега 160 лв.), а соц. помощ, която сега е 100 кинта. ама вече говоря наизуст.
ако искаш пусни подробности на лични и конкретно ще питам филков и счетки по казуса.

Общи условия

Активация на акаунт