Минават бързо есенните дни, през МАЙ се сбъдват нашите мечти!

• 13 931
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
станела, 'баси лекарите.
а иначе аз съм добре. вече нищо не правя - нито готвя, нито чистя, нито на разхдки излизаме, стоя с детето на пода и чат-пат си вдигам д-то на стола, за поровя из нета. а вчера пък и цял ден лежах, че ми беше зле. от 'де се 'зема това среднощно кървене не мога да си обясня. а иначе аз съм позитивн настроена. мисля, че ще го избутам до април. по-скоро ме дразнят тия природни недоразумения - и без туй у дома е какафония нек'ва с петранчето, пък и тоя дерт сега.
сега таман си мислех, някои от нашите майчета не са ходили още на преглед, пък аз вече си имам къде 5-6 снимки и 5 прегледа при аг лекар. еми, който както се уреди, мимичета  hahaha

# 121
  • София
Пък аз от 3 прегледа си нямам нито една снимка Sad
Май ще сменям гинеколожката... Много кофти така, но определено имам нужда от някой, който обяснява и говори повече, аз каквато съм си любознателна (пък и едва ли има мама, която да не иска да знае максимално за това как се развива бебчето).

# 122
aз ще се оплаквам:( настинах, зле ми е, не смея да пия никакви лекарства, май и температура имам. а в дестката градина на щерка ми има варицела и скарлатина:( надебеляла съм зверски, а не ям много, даже ям по-малко от обикновено. корема ми е един подут.... не е възможно от сега да ми личи нали? не знам... втората бременност от по-рано ли си личи? не мога да се наблъскам в панталоните и дънките си.... баси ужаса.

# 123
Julie не се притеснявай. Това с подуването на корема е нормално. И аз с коремче все едно съм в 5-ти месец. Докторката ми каза, че не е страшно и да не се притеснявам. А за дрехите- дънките и панталоните не ми стават вече. Само в широките панталони с ластик се чувствам добре. Затова отивам на пазар. Ще си накупя нови дрешки и ще съм добре. Ако си настинала отиди на лекар за да се пресече навреме.

# 124
  • София
Julie, малката болна ли е? Трябва много да се пазиш сега от това... Ти карала ли си ги тези двете? Ако си ги карала то това имунизира ли и бебчето? Много ме вълнува тая тема, защото Мая ходи на ясла и доста тръпна да не ми донесе такъв "подарък". В случая не се притеснявам за нея а за това в мен. Аз съм карала всички възможни шарки, но незнам дали все пак няма опасност. Кажете ако имате повече информация как стои този въпрос.

# 125
Ron4eto, благодаря за успокоението. не съм единствена.
Yanche, до колкото рабрах е опасно в ранна бременност, и точно преди да родиш - тоест за нас е опасно. за да не пиша романи - прочети в гугъла - излизат полезни неща. аз май не съм карала нито едно от двете, а и скарлатината май повтаря.

# 126
Dani*, а какво ти казаха за този миомен възел? И моят го откриха сега по време на бременността. Дали не е резултат от нея? На мен ми обясни лекарката, че живот и здраве, след раждането трябва да се наблюдава, но никой не може да каже предварително как ще се развият нещата.

Stanella, какви са тия шарлатани, които са преглеждали приятелката ти?! Че тя жената тръгнала да ражда вече, а те чак тогава разбрали за бебето. То бива-бива безхаберие, ама това пък на нищо не прилича. Дефакто те са я лишили от всички възможности да води безрискова бременност и да направи най-доброто за развитието на бебето. Добре, че детето е добре иначе направо на съд трябва да ги дадеш  Sad

Julie, а ти каква температура имаш?? Ако е някъде до към 37,3 градуса, няма от какво да се тревожиш. На мен двама лекари ми обясниха, че това е от бремеността. Организмът възприемал плода все още като чуждо тяло и затова се повишавала тепературата.

Eiphnh, по повод прогестероните, които пием и на мен никой не ми е правил предварително изследване на нивата преди да ми го предпишат. Май наистина всички ни слагат под общ знаменател и дано да е за добро.

Majceto, искрено ти пожелавам всичко с кървенето да се оправи. Лекарите не могат ли да кажат от какво може да е, за да знаеш как да се предпазиш? Почивай, лежи си повече, а ние ще ти пишем за разтуха Simple Smile

Поздрави
Тони

# 127
уви, опасна е всяка форма на шарка при ранна бременност. а това го казвам от опит. когато бях бременна в 8-я месец с петра, изведнъж мъжът ми пъпчаса. аз се побърках. нея нощ първо звъняхме на бърза помощ. от там ми казаха, че за моето бебе няма опасност, защото органогензата е приключила и че ако се наложи, просто ще изрчодят бебето по-рано. питах ги дали за ранна брременност е опасно, защото същия ден се виждахме с една бременна в 3-я месеца. казаха, че за нейния плод би могло да бъде много опасно. насочиха ни към кожна клиника, където тамошият дежурен лекар не ни отвори, после обиколихме пирогов, токсикологията, и ударихме часовият пик (беше ок. 12-1 през нощта) на всички пияни, повръщащи е служебни легенчета. на финала ни изпратиха в клиниката по заразни болести, където ни казаха, че всъщност мъжът ми няма шарка, но не се знае от какво е обривът. та, това е моят злополучен опит. пазете се!
за корема - и аз си имам. дънките ми стават обаче, защото малко поотслабнах, но коремът се вижда особено когато съм с по-еластична блуза.

# 128
Тони бонбони: направо са си за съд.Да не говорим, че не се е пазила, а и не можа да се порадва на 5 месеца бременност.

# 129
  • София
Julie, аз като бях бременна с Йоанна (някъде във втория месец) и един колега от университета се разболя от варицела. Аз естествено умрях от страх. Лекарят ми обаче каза, че не е страшно ако си я карал вече (аз за щастие я бях карала), но ако не си е много опасно. За скарлатината мисля, че не е толкова страшно, но знам, че при нея не се добива никакъв имунитет. Мале изобщо не знам какво да те посъветвам, но определено щом не си я карала е опасно... Айде стискам палци всичко да е наред!!!

# 130
опитвам да си сложа и аз лентичка, ама нещо не се получава:))Наближава края на работния ден , а аз имам чувстовто че съм изорала цяла нива;)май се разглезих:)

# 131
Здравейте мацки, как е? Аз малко нямах нет и на гости насам натам Sunglasses В петък 4ухме сър4ице, вс било наред вика док, но ме притесни едно.Тъи като съм у4ителка и работя с малки деца тя каза 4е е готожа о6те от утре да ми дажа болни4ни за да не се разболея от грип 6тот било фатално и аз се 4удя сега какжо да правя, моя 4овек вика от ноември хи4 не му мисли не се прави на маика Тереза Hugи така де мн ми е объркано.Никои о6те не знае от колегите или 6ефа и незнам кога да гожоря и аз ако от ноември изляза то зна4и до края тя бременността ми  е предимно в грипозния период Thinkingи така ина4е дето много се хвалех 4е не ми се повдига сега в момента ми е много зле ама карай Laughingа за сре6тите ами ние дето сме от Варненския край;)? newsm78 hahaha Joy  bouquetцелувам ви вси4ки много

# 132
Tony Bonbony, моята лекарка ми обясни,  че досега не е видяла миомният възел понеже се падал  някаде отзад на матката която ми е  обърната и сега с бременоста , когато матката нараства,  вече миомният възел се показва. обясни ми , че сега по често ще ходя на прегледи за да се следи този миомен възел дали расте и какво става с него и евентуално , като раждам по- добре било секцио, за да се оперира и възела като извадят бебето.  Tired

# 133

Моми4ета моля ви кажете ми не6то против киселини умирамммммм не6то бабини рецепти или к' вото и да е там  Hug newsm45

# 134
Кажете ми как се справяте с гаденето. Като не ям ми е много лошо, а като хапна почва да ми се повдига. Днес питах лекарката си и тя ми каза да търпя...но ме "успокои", че може и цяла бременност така да си изкарам...ужас!
Едва издържам на работа...а още никой не знае и ми е трудно да се прикривам.

Общи условия

Активация на акаунт