За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 22 015
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
Като станаха 7 започнах да й ги мия ..май закъснях даже 🙄

# 271
Моята зъболекарка каза, че се чистят още с появата на 1 зъб. А паста се включа като станат 8 зъба. Чудя се дали не беше пост на друг зъболекар, но там беше споменато, че дори и да няма зъби - ако е започнало захранване е хубаво да се обтриват венците с напръстник или марля.  Имам една книжка на изд.Фют за зъбите с отварящи капаци - там също е нарисувано бебе с 1 зъб и майка му го мие.
Ние с плашещите шумящи уреди процедирахме като единият държи детето на ръце да гледа и двамата се кефим и радваме, докато работи уреда. Joy дори и за първи път да ги пускаме пред него.

# 272
Мия откакто са 2, вече са 9. За мен е странно да не се чистят.

# 273
Здравейте, бебето ми е на месец и започна да прави нещо, което ми е странно - като я взема за оригване започва да си трие лицето в мен - блузата или кожата ми. Също го прави понякога като я сложа по корем, трие лице наляво надясно в постелката. Някой знае ли това триене заради какво е - колики ли я мъчат?

# 274
Да не й се спи? Моят така прави, когато му се спи.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 21:23 от Pistachio

# 275
Здравейте! Искам да ви попитам за адаптацията в ясла как е най-добре да се процедира. Колко време да остане първия път и с колко да увеличаваме времето докато стигнем до пълен ден?

Мислех да започнем от 2 часа и да увеличаваме, като първата седмица най-късно до ранен следобед да е там. И втората седмица пълно време.
Така добре ли е или се протаква много?
Някои ми казват да е на пълен ден от раз, но не съм съгласна, прекалено травмиращо е и искам по-плавно да станат нещата. Не бързам, но и не искам да се протаква излишно.
Благодаря ви!

# 276
  • София
Аз оставях от сутрин до обяд ,с опция ако стане страшно да ида да я прибера.За период около седмица всеки ден.Но ,детето всъщност и двете бяха на възраст 2,6 м.

# 277
  • Германия
Аз бих карала плавно и малко по-бавно, първата седмица 1-2-3 часа, втората седмица до обяд, и ако всичко е наред от третата седмица до ранния следобед и така. С идеята адаптацията да продължи, при нужда, до 4 седмици. Ако детето се адаптира по-бързо, още по-добре!

# 278
Зависи от детето и персонала.
Аз два дни го оставях за 2 часа. После докато стане време за обяд. Опитаха се да ми го връщат преди обяд доста дълго време ама мисля, че на втората седмица им го оставих да спи. Той е доста комуникативен , спокоен без мен , нямаше място за притеснения.

# 279
Зависи от детето и персонала.
Аз два дни го оставях за 2 часа. После докато стане време за обяд. Опитаха се да ми го връщат преди обяд доста дълго време ама мисля, че на втората седмица им го оставих да спи. Той е доста комуникативен , спокоен без мен , нямаше място за притеснения.
Абсолютно съм съгласна, че зависи от детето и подхода на персонала. Разправяла съм за моето голямото, което първия ден го оставих и казаха, че ще се обадят на обяд да си го взема, ама като звъннаха, ми казаха, че той заспал нашия. Та още от ден 1 си е там на пълно работно време.
Според мен седмица адаптация е чудесно. Ако се наложи, ще удължите.

# 280
Момичета, бебе на 17 месеца пищи непрекъснато. Или по-скоро когато е гладен и когато му се спи, или когато иска да му обърна внимание. Пронизително дълго пищене. Сега живея и с други хора и става все по-нетърпимо. Някое от вашите деца да е правило така? Възможно ли е причината да е, че с баща му непрекъснато се карахме?

# 281
Аз мисля, че е възможно отношенията ви да са му повлияли....

# 282
Здравейте,
Имам замразена тиква от около  Нова Година. Може ли да я сваря и дам на бебето или е стара?

# 283
  • Пловдив
Нищо й няма, раздели си я на порции и си я ползвай.

# 284
Като детето лапне нещо, какви са ви полезните съвети, как да го изкарам без още по-голям риск да го погълне, задави и т.н.
Очевидно, щом питам, че не отваря уста доброволно.

Дайте някаква мама мъдрост, че ще ми побелее косата някой ден.

Общи условия

Активация на акаунт