За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 479
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Мисля, че малкия е голям инат. Заради неговите кризи вкъщи внимаваме много - да не ядем пред него, да не пипаме "забранени неща" в негово присъствие (като съдомиялнята или някакви шкафове ако се наложи да отворя), защото проасто като се наложи да го махнем от нещо такова следват рев, сополи, лиги. Без да спре. И няма сила, която да му насочи вниманието другаде.
Ето пример от днес. О, Боже по погрешка отворих съдомиялната - дааа, огромна грешка. Той искаше да пипа, беше време за обяд. Познайте, толкова рева, че дори не обядва. Зс първи път. И заспа гладен. Не знам как да се справяме, и мъжът ми не успява, и аз. Инат ли е, характер ли е, какво е.

# 496
Ох с тия ясли не знам. Бебето е ноември родено. Сега не съм кандидатствала, защото не съм готова да ги дам на ясла психически да в под една годинка. Знам, че октовмри - ноември ще е на година, но не съм готова аз да се разделя с него, той може и да е готов. А да чакаме до другата есен, ще на година и 9-10 месеца, което е по поносимо, но не знам как ще се справим финансово. Та може би ще мина на варианта частна ясла до година пролетта и да се връщам на работа

# 497
Мисля, че малкия е голям инат. Заради неговите кризи вкъщи внимаваме много - да не ядем пред него, да не пипаме "забранени неща" в негово присъствие (като съдомиялнята или някакви шкафове ако се наложи да отворя), защото проасто като се наложи да го махнем от нещо такова следват рев, сополи, лиги. Без да спре. И няма сила, която да му насочи вниманието другаде.
Ето пример от днес. О, Боже по погрешка отворих съдомиялната - дааа, огромна грешка. Той искаше да пипа, беше време за обяд. Познайте, толкова рева, че дори не обядва. Зс първи път. И заспа гладен. Не знам как да се справяме, и мъжът ми не успява, и аз. Инат ли е, характер ли е, какво е.
+1 Синът ми е същият. С никакви играчки не се заиграва, а само с кухненските шкафове и уреди. Копчетата за уредите ги няма за нищо. Ако искате ми вярвайте, вече я заключвам, защото се научи и отваря вратите. Единственото когато спи мога да свърша нещо. През другото време е невъзможно. По улиците е също. Ако не тръгнем в посоката в която иска надига вой до небесата. Днес за първи път се тръшна за един балон. Досега не им обръщаше внимание. Добре, че разни политически партии раздаваха, та взехме един и беше много щастлив. Не ми се мисли от къде щях да му търся. Иначе аз съм от строгите и така съм решила да бъде. Не му позволявам каквото той иска. Оставям го в кошарата да се дере докато му мине и след 1-2 минути кротва. В момента в който ме види, пак започва. И аз четох и си казвах, че ще е така както са написали и ще спазвам всякакви препоръки, докато не стана точно обратното. Бях се зарекла да не чета, но все търся как да постъпя, но е истина, че се водя от детето. Искам да го науча да разглежда книжки и да седнем да му чета, но не става. Какъв ли подход не ползвах и спрях. Сега сам взе да ги търси и разглежда. Пробвам и с гърнето, но и там удрям на камък. На 1 г и 6 месеца.

# 498
Аз реших да не я давам сега макар че е януарче ...ще си изчакам да навърши 2 г и ще я мисля ....ще е трудно

# 499
Аз тъкмо днес ги регистрирах в системата, ще чакам да обявят местата за яслата до нас. Те също са януарчета, ако ги приемат септември ги пускам. Ще си ползвам натрупаната отпуска докато се адаптират, че с тази пандемия не са свикнали с други хора и деца и не знам как ще реагират.

# 500
Здравейте! Давали ли сте на вашите бебчета от антибиотика Ксимебах. Имам няколко въпроса, че май съм допуснала някой грешки. Не го давах с храна а директно в устата на бебчо и не съм го съхранявала в хладилник, а на стайна температура. Пие го вече 10 дни. Доста се разтревожих. Няма как да му го давам с храната, защото не го изпива по този начин и съответно не мога да го дам леден от хладилника директно. На какво мнение сте? Вие как сте давали този антибиотик? Благодаря предварително!

# 501
  • София
Вадя го поне час преди да го дам.
Как с храна,отделно с мерителната спринцовка  в устата директно.

# 502
Давах същия до преди 2 дни, директно в устата, 3 дена беше извън хладилника, после вътре. То детенце като е болно няма апетит и така или иначе няма до поеме антибиотика,  който е предписан по доза.

# 503
Аз нашата девойка не я ограничавам. "Помага" ми със съдомиялната. В началото само приборите й давах, постепенно се включи по нататък и с чинии, купички и чаши. По-бавно става, ама ги прибираме заедно. В последно време като й кажа, че ще слагам мръсните чинии и обяснявам, че ще ми помогне после като са чисти - за да не се цапа. И ме оставя. Прането също го "сгъваме" двете. По шкафовете няма как да рови още, щото са без дръжки и й е трудно да отваря. Но и от там не бих я ограничила, ако успее да си отвори. Просто забраненото е по-интересно. По-добре да овършее малко шкафовете и да й мине мерака.
Книжки разглеждаме от 1г. Макар тогава да дъвчеше всичко наред, вкл и тия с дебелите страници. Joy Голяма говореща книга за фермата и някакви други по-бебешки ги разказвах. Общо взето повече обяснявах картинките и ако има текст го пропускам. Сега на 1г8м се отприщи да четем книжки. Купих от поредицата във вълшебната гора за детската градина и горската гара. И все иска за влака да четем. А там са доста римувани редове. Понякога няма търпение да сменя страницата, ама не позволявам. Признавам най-търпеливо стои да я четем, ако в същото време суче. Joy иначе изтърпява 2-3 стр и почва да прави нещо около мен, но ме слуша и от време на време идва да хвърли един поглед на картинките. Сега май се уталожиха нещата. Пак иска да четем, но по-малко. п
Преди това 2 седмици искаше все да четем книжки, докато сме вкъщи.
Peacocklove, малко късно се вкл.по темата с бабата и първото дете. Ама сега ако се случи, директно й кажи, че щом ти си казала Не, тя няма право да разрешава на детето. Освен ако не се гледат само двамата и теб те няма. Ама ако сте заедно, нямат право да ви правят на опаки и да разрешават нещо, което вие преди малко сте забранили. Пс. Едни познати ей така бяха наказали и бабата да стои в ъгъла, щото се намесвала да успокоява детето, когато те го наказвали. Joy

# 504
И аз върша домакинска работа с детето. Пране, готвене, миялна. Има шкафове, които са й любими да ги "подрежда". Естествено е, че когато детето види родителите си да правят нещо, иска и тя това да прави. Аз го насърчавам, така се учи.

Иначе и моето става по-трудно за гледане. На 13 м., започна да плаче от инат и нещо като гняв, да се изпъва и лежи на пода. Аз я гушкам и говоря спокойно 1-2 минути, защо нещото не е ок. После намирам да я разсея с нещо. Но осъзнавам, че това с разсейването ще работи временно. Децата не манипулират и т.н. Те имат незряла нервна система в комбинация в неясна концепция са редно/нередно, добро/лошо. Тези концепции са измислени от обществото, за да има ред, не са по природа и следва да бъдат научени. То за възрастен е трудно да контролира гняв, ярост, безсилие, какво остава за дете на 2г.

Иначе и аз ще искам от година и половина да я оставям за по няколко часа в детски център/ясла/гледачка, още не ми е ясно. Не мисля, че съм лоша майка. Ще имам нужда от времето. А детето на тази възраст може и половин ден без мама. Все пак не съм отишла на околосветско без нея.

# 505
При нас отварянето на шкафовете почна отскоро и сега трябва да пренареждаме, защото най-долните са пълни с подправки и не е много подходящо да бърка в тях.
Трябва да наредя там някакви нечупливи, сравнително безопасни неща да си ги човърка. 😅
Започна и вече бързо да се отегчава от бебешките си играчки. Не иска вече дрънкалки и гризалки. Тези дни ще ходя да му взема един сортер, защото наше познато дете видях, че много си играе с него.
Като цяло при нас почва активният период. Hug

# 506
Моите препарати са в един долен шкаф всичките и са много . Като му дойде времето живот и здраве къкво ли ще правя с тях . Идея нямам къде ще се побират .

# 507
  • София
При нас препаратите също са в долен шкаф под мивката. Първоначално ще сложим някакъв заключващ механизъм. Ако се научи да го отваря ще му мисли. Другите препарати са в тоалетната, а там дълго време ще му трябва да св научи въобще да отваря вратата, за да влезе. Ще вземем някаква кутия с добро затваряне първоначално.

# 508
Ние нямаме толкова препарати. Мисля да ги вдигна на хладилника отгоре. Може и допълнително в кутия за всеки случай.

# 509
И при нас са най- интересни нещата, които ние правим. Редовно оправяме съдомиялната, тя подава, а аз прибирам  Подава ми дрехите от пералнята да слагам в сушилнята. После и подавам дрехите да ги слага в леген. Носим ги в спалнята да ги сгъваме. Готвим заедно понякога. Най- интересно  е да си играе с тесто и брашно Grinning
Аз в началото се мъчих да я разсея и гушкам като се тръшка. Беше напълно неуспешно. Започваше още по- силно да реве и да удря. Сега като сме вкъщи само и казвам, че я чакам при играчките/на дивана и като е готова да дойде. Тръшка се няколко минути и идва да се гушне. Обяснявам след това защо не може дадено нещо, не знам до колко ме разбира сега.

Общи условия

Активация на акаунт