За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 476
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте! Не за първи път пиша във форума и всеки път съм намирала това, което търся. Надявам се и този път да е така. Simple Smile
Имам прекрасно момченце на 1г. 2м. Нощният сън му се развали след 6тия месец, но го отдавах на зъби, скок, превъзбуда. От няколко месеца започна да се буди около 00:00 часа и докато не го взема при мен няма заспиване, като от 00:00 до сутринта имаше няколко събуждания да търси мляко. Не бих казала, че е върнал нощното хранене, защото и 40-50мл. мляко му бяха достатъчни да се успокои ( пробвах да заменя АМ с айрян, вода, биберон, биберон с гел за зъбки, но безуспешно). До тук добре, преживявахме го някак, но от близо две седмици тотално отказва да спи в негово легло. Вечерната рутина беше баня, оставяме го в леглото с млякото и той сам заспива, но сега в момента, в който тръгна да го поставям в кошарката се почва неистов рев. Sad Принудих се взимам го на спалнята лягам до него и веднага заспива, но при опити да го преместя в креватчето се събужда и пак почва рев, връщам го на спалнята веднага заспива. Има още една подробност, не само иска да спи на спалнята, но и трябва да има някой при него - аз или баща му, ако го оставим сам за 2,3 минути се е събудил и разплакал. Дневният му сън също се промени - преди правеше две дрямки по 1ч-1.5ч., а сега прави една по-дълга, но пак трябва някой да е при него, а ако е навън трябва да е в постоянно движение. Малко съм хаотична в обясненията, надявам се да е станало поне малко ясно.
Обмислям да се свържа и с консултант по детски сън. Някой, ако има и препоръка за такъв, ще съм благодарна! Simple Smile
Лек и успешен ден! Heart

# 511
Рокет,сортера няма успех при нас,показвам й но само гризе фигурите.Много си играе иначе с разни пеещи и занимателни.Обича и шишета и брошури ,давам й да къса .

# 512
Здравейте! Не за първи път пиша във форума и всеки път съм намирала това, което търся. Надявам се и този път да е така. Simple Smile
Имам прекрасно момченце на 1г. 2м. Нощният сън му се развали след 6тия месец, но го отдавах на зъби, скок, превъзбуда. От няколко месеца започна да се буди около 00:00 часа и докато не го взема при мен няма заспиване, като от 00:00 до сутринта имаше няколко събуждания да търси мляко. Не бих казала, че е върнал нощното хранене, защото и 40-50мл. мляко му бяха достатъчни да се успокои ( пробвах да заменя АМ с айрян, вода, биберон, биберон с гел за зъбки, но безуспешно). До тук добре, преживявахме го някак, но от близо две седмици тотално отказва да спи в негово легло. Вечерната рутина беше баня, оставяме го в леглото с млякото и той сам заспива, но сега в момента, в който тръгна да го поставям в кошарката се почва неистов рев. Sad Принудих се взимам го на спалнята лягам до него и веднага заспива, но при опити да го преместя в креватчето се събужда и пак почва рев, връщам го на спалнята веднага заспива. Има още една подробност, не само иска да спи на спалнята, но и трябва да има някой при него - аз или баща му, ако го оставим сам за 2,3 минути се е събудил и разплакал. Дневният му сън също се промени - преди правеше две дрямки по 1ч-1.5ч., а сега прави една по-дълга, но пак трябва някой да е при него, а ако е навън трябва да е в постоянно движение. Малко съм хаотична в обясненията, надявам се да е станало поне малко ясно.
Обмислям да се свържа и с консултант по детски сън. Някой, ако има и препоръка за такъв, ще съм благодарна! Simple Smile
Лек и успешен ден! Heart

Здравей!

Децата са много различни, но аз наблюдавах същото поведение при сина ми на 1,2 г. Отмина поне при него, сега смея да кажа, че спи добре. За местоположението - на спалнята при нас, но на мен към момента не ми пречи, смятам скоро да го отделяме лека полека и не искам да го проучвам пак в кошарата и после на негово легло.

# 513
Някъде около 1г3м направи преход от 2 дневни на 1 дневно спане. Беше някакъв ужас, защото 2 са много, 1 е малко. Ама го избутахме тоя период. Иначе за нощното спане не знам какво да посъветвам. Ние си спим заедно още от болницата. Ако растат кътници са малко зор нещата там, като наближи да пробива. Също ако е усвоило ново умение или има някакъв скок около растежа - може и на това да се дължи нарушеният сън. Знам, че около годинката има скок. След това не го знам кога е. Ако не ви притеснява да спите заедно, може да пробвате така, щом му е спокойно на детето. Поне на мен ми е много приятно всички заедно в леглото. А и няма цял живот да е така. После ще ги гоним да ги гушкаме и целуваме, а те ще бягат от нас. Joy иначе може да пробвате интервалите на будуване да са долу-горе еднакви между дневното спане. И вечерно време като наближи време за спане, да се занимавате с по-спокойни игри. През деня да се гушкате повече и повече време заедно в игри. Сега и времето стана хубаво и навън им се отразява добре. /И аз малко хаотично го описах хаха/
Съгласна съм с Тони, че децата НЕ са манипулатори. Просто изучават света около тях и пробват различни неща. Много ми е странно майки, които си вярват, че още от излизането на корема и започват да ни манипулират. (Познавам такава)

# 514
Плами, това се нарича асоциация за заспиване. Ние минахме през този период. Имаше 10 дни, в които се будеше като по часовник в 00:00 часа и заспиваше само, ако го сложа на дивана. Наложи се да действаме директно - две, три вечери се буди и никой не ходеше. Разбира се поплака малко, но лягаше. И от тогава не е правил така. Беше тогава на 1 год и 2 месеца. Сега е на 1 год и почти 5м.
Спи си сам в стаята от 6 месечен.

П.С.  Може да пишеш на нани нани.бг за съвет. Но това подейства при нас и при други мои приятелки. Всеки човек има асоциация за заспиване, включително и ние.

# 515
Препаратите са ни под мивката-шкаф заключен е с механизъм 😃
Справя се с вграждане на животни на дъска,трудно й е с форми само кръг успява сама но са й интересни 🥰 на fisher price са.Вече не ръба книги има само стари следи от зъби,показва все едно ме пита и вика Да да да 😃 хиляда пъти докато не й кажа какво е 😃

# 516
Кои механизми са най-сигурни и какви са тези кутии достатъчно големи да съберат препарати за почистване и за пране ?

# 517
Здравейте, давате ли пробиотик на кърмени бебета? Педиатърката ни каза, че бебета на кърма нмат нужда от пробиотик, а колииите са много зле при нас в момента.

# 518
dannniiii, да, давам Waya с витамин Д, предписан от педиатърка.

# 519
И аз Ваята давах на кърменото си новородено, защото тогава заради ковид истерията нямаше Вигантол и педиагърката каза да вземем Вая, не свършва, щото е 15лв шишенцето. Реално освен вит. Д има и пробиотик.

# 520
Мами, на 3м малкия от няколко дни лапа биберон, но не го цока постоянно, а си го наглася да го дъвче. Лапа юмруци и търси гумени играчки да лапа... Това е период на опознаване или предвестник на зъб? Знам, че понякога зъбите дразнят 2,3месеца преди да изникват..

# 521
Май е опознаване Smile И нашия човек започна долу горе от тогава да лапа много неща и аз си мислех, че са зъби, ама вече е на 6 месеца и още няма Blush

# 522
Кои механизми са най-сигурни и какви са тези кутии достатъчно големи да съберат препарати за почистване и за пране ?
Механизми за заключване взехме от Джъмбо /Практикер.
Давала съм пробиотик,беше кърмена

# 523
И аз давам панда
Механизми за заключване взехме от Джъмбо /Практикер.
Давала съм пробиотик,беше кърмена

# 524
Момичета, след каква възраст децата вече проявяват интерес към игра с другите деца?

Общи условия

Активация на акаунт