За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 450
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Добре,с колко см растат краката на децата на месец?Сегашните наистина ме плашат,племенникът ни е 1.70 висок и носи 45,много за този ръст .В един магазин ми казаха,че може и осем месеца??? да носи един номер бебе .Възможно ли е?Според мен не,но нямам и опит.

# 586
  • София
Може,на големият му купуваме веднъж обувки и си кара с тях освен ако не се скъсат.Пканинските са му вече втора година.Бавно расте крачето,но малкия дзвер ела да видиш.

# 587
  • Германия
Говори ми Тео,на 3,6 г Ена носи 29 номер,това е ужас.

Уау! Дъщеря ми сега стана на 4г и носи 28, за лятото съм ѝ взела сандали 29. Моля се да не се метне на ММ, защото той носи 46-47! Та дано не мине 40ти номер 🙈

Бобчи, според дебелите книги, до 3 години сменят по около 3 номера на година, след това до към 6г по 2 номера на година и после забавят растежа докато стигнат окончателния размер.

# 588
Съвсем се обърках.Ох,ще мисля,май 19 да поръчам и да я изкарат от юни до септември.
Тео,споко,те всички ще са голям номер ,няма да е само дъщеря ти .

# 589
Проблем ли е бебето да спи с отворена уста? Спомням си в страницата на една руска логопедка пишеше, че не е добър знак, но не помня какво, що..

# 590
Проблем ли е бебето да спи с отворена уста? Спомням си в страницата на една руска логопедка пишеше, че не е добър знак, но не помня какво, що..

Моята бебка спи така, нямаме проблемм.. ама тя прилича на таткото и той спи с отворена уста, не мисля че може да е проблем 🤔

# 591
Единствено се сещам, че е проблем за зъбите и че устата може да пресъхне. То май точно това пресъхване на устата и липсата на слюнка прави зъбите уязвими. Д-р Р. Симеонова имаше коментар по тази тема във фб стр си Без кариес. Даже май имаше някакви съвети какво да правим в такъв случай. Духане на глухарчета, дъвчене на твърда храна и не се сещам какво друго беше писала. И моята зъболекарка също беше споменала, че не е ок /по повод моите притеснения за бели петна го беше изброила като възможна причина/.   Иначе и при нас се случва да спи с отворена уста - общо взето смесено.
Малко офтопик: звучи като реклама, но поне там срещам полезна информация за здравето на детските зъби. Казвам го по повод, че повече от 1 път я споменавам тази група.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 16:37 от Miya_73

# 592
Вашите деца могат ли да стоят на директно слънце, без да им пречи? Като разхождам сина ми с количката, ако случайно слънцето му огрее лицето, почва да се върти, мръщи се, може и да се разплаче.

# 593
Hydra 💙, и наш бебо и той мрази сякаш слънцето Grin То едно ядосване, мрънкане и криене Grin Аз мисля, че по-нататък ще свикнат. То понякога на нас ни пречи, така че.. Grin

А кой кога свали нивото на кошарата? Simple Smile Нашият човек е на 6 месеца и половина, обаче много взе да се върти по корем и гледам взе да се хваща за кошарата да си помага. Рано е сигурно да се изправя, ама аз да питам 🙂

# 594
Свикна със слънцето,но се мусеше много.
На четири месецас свалихме нивото,тогава започна да се обръща .

# 595
  • София
Още към 4ти месец бяхме свалили кошарата на най-долното ниво. Качваше си краката отгоре и решихме, че е време
За слънцето, да. Като вампир от чесън бяга от него. Гледам да му правя сянка колкото мога. Мен затова ми е трудно да намеря точната лятна количка, че определен сенник искам Grinning

# 596
Оф аз на високото едва го оставям да спи без да се събуди, сега на долното абсурд да успея Joy Значи ще трябва да сваляме и ние 🙂

# 597
Вашите деца могат ли да стоят на директно слънце, без да им пречи? Като разхождам сина ми с количката, ако случайно слънцето му огрее лицето, почва да се върти, мръщи се, може и да се разплаче.

На 5+++ и ние сме така 😊

# 598
Бобчи, още като почне да се обръща ли е време да се свали нивото?

# 599
Hydra,според мен да.Всеки си решава,но не знаеш в кой момент ще те изненада.Почват да се набират на ръце и си е притеснително.В началото ми се струваше,че долното ниво е много надолу,ама свиква се.
На около 5 м точно са като вампири наистина,вземи си каквато си искаш количка и един слънчобран.

Общи условия

Активация на акаунт