За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 450
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • София
А лятото давате ли профилактично пробиотик?
Ще сме доста време на море и се чудя дали да не му давам нещо такова. Аз ще питам и педиатърката, но ми е интересно как действат и други майки. Принципно ще е голям тогава (11м) и аз ще му готвя храната, но си знам по нашето море, че пак може да си пипнеш някой стомашен вирус.

# 571
Витамин Ц 200 мг е за деца, доколкото знам. Поне на нас всеки път това ни изписват. Капала съм и в носа по препоръка на педиатъра, доста гадно изглежда за децата, но изкарват абсолютно всички сополи, които имат.
А иначе в лъжичка,чист или разтворен в нещо как го давате ?

# 572
Аз давам профилактично вит Ц. Давам го, когато някой вкъщи е болен или ако тя но започне да киха/кашля. Давам го чист в лъжичка, чак и се усложда.
Лятото давах профилактично пробиотик, няколко дни преди да заминем на морето, докато бяхме там и няколко дни след като се прибрахме. За щастие нямаше проблеми, не знам дали се дължи на пробиотика, но и тази година ще дам.

# 573
  • Пловдив
Не давам пробиотик и на морего нямам намерение да давам /и той тогава ще е на 11 месеца/.

# 574
Витамин Ц чист в лъжичка го давам. Миналата година бяхме 2 седмици на морето, не давах пробиотик, но не сме имали проблеми. Тази година се надявам да постоим повече време и сега се замислих дали пък да не им дам лятото. Ще са на година и половина, кой знае колко пясък ще изядат..

# 575
  • София
Не давам  пробиотици или имуностимулатори.
Разнообразно хранене,режим,движение.

# 576
Ние сме морски 😁 но мисля да давам пробиотик лятото, ще говоря с педиатъра.

# 577
Хора,има намаление 30% на Биомеханикс в И за мама до 1.04.Сега е размер 15,сандалки 18 дали ще са ок за юни ,или 19 да взема?

# 578
  • Германия
Бобчита, много е трудно така са каже. Примерно чак се съмнявам да ви е толкова малко крачето, на Ерик сега е може би 19ти номер, да не кажа 20ти, а те са горе-долу на една възраст с твоя бебок.

Дъщеря ми на 14 месеца ѝ взех първите обувки, бяха 21 номер 🤷🏻♀

# 579
  • София
Говори ми Тео,на 3,6 г Ена носи 29 номер,това е ужас.

# 580
+1
Преди седмица-две се беше разболяла. Имаше хрема и се чудих аз ли съм я простудила на разходките навън или  от зъбите й е паднал имунитета. Като гледам е било първото, щото още няма избил зъб. Та не съм давала нищо и за 10на дни си мина. Не сме се ограничавали и с излизанията навън. Единствено я завивах с чаршаф около 1 седм. Иначе спи само по пижама.
Пс. Сега се сетих, че първите 1-2 дни пръсках малко физиологичен разтвор и пробвахме 2 пъти да диша физ.разтвор от инхалатора.
Не давам  пробиотици или имуностимулатори.
Разнообразно хранене,режим,движение.

# 581
Какво ме направихте вие ?Какви са тия крака?Аз забелязвам,че на днешните деца са им големи.Ей го нейния,само цигари имам под ръка,сори

# 582
Какво ме направихте вие ?Какви са тия крака?Аз забелязвам,че на днешните деца са им големи.Ей го нейния,само цигари имам под ръка,сори
И аз и татко му имаме големи крака. Още на феталната доктора отбеляза колко са големи на малкия. Поне е момче, че за момиче с голям номер ще е трудно.

# 583
Чичи,говори ми.40 аз,46 баща й.

# 584
  • София
А, синът ми е на 10 и носи 34 номер.
Фин е като мен.Аз съм 39,,мм е 43-44.Бе е от това,явно тя си едра.

Общи условия

Активация на акаунт