За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 599
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! Бебето /6м/ се зарази от кака си с някакъв вирус. Нослето много я мъчи и значително си намали апетита. Имаше заместен обяд и отчасти СЗ. Сега отказва и пюре и каша. Давам само мляко,колкото иска и когато иска. С храненето съм малко объркана, да предлагам пюре всеси ден,пък като не иска да давам мляко? След оздравяване се започва наново захранване или си минавам на стария режим?

# 76
Здравейте, по погрешка дадох на бебе на 17 месеца вода от чешмата, принципно давам преварена. Дали ще му стане нещо? Аз знам за деца дето бъркат по тоалетните и пият от там, ама все пак

# 77
Аз съм давала по изключение, но даже не по грешка. Нищо не й е ставало. Иначе пак пие от чешмата, но филтрирана.

# 78
  • Несебър
Колко вода гълта докато я къпя... 🥴

# 79
  • Германия
Има хора, които не преваряват, а директно дават от чешмата. Нищо няма да му стане на детето.

# 80
Аз пак за носния секрет - много надълбоко ли бъркат? Thinking

# 81
Аз пак за носния секрет - много надълбоко ли бъркат? Thinking

Не. По-скоро "обират" секрета от стените на носа, ако мога така да се изразя. Аз сама съм взимала на малкия като беше бебе.

# 82
  • Пловдив
Витамив Д от началото дамам в лъжица, никакъв проблем не съм имала.
Хранила съм и в легнало положение с пюре и в полулегнало, гледам на детето да е удобно, преценявам това по действията му, в стола не му беше удобно хем има позиции на гърба, но все шава, гледа да се завърти и т.н.
Сутрин мъжа ми га храни преди да тръгни на работа, аз си отспивам, той си стои в кошарата и си говори на играчките на 6 месеца без няколко дни е. През деня, също го оставям да се занимава сам, като му редувам позиции и места.
Ноктите не ги крие, докато ги режа, ако се опъва или размрънка, със строг тон започвам да му говоря нещо.
Носен секрет се взима за секунди, не ровят навътре в носа.
Само от плуването колко вода изпива...

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 22:21 от Десиссслава

# 83
Четката била на кика бу, не на кенгуру, то такава няма, хаха.
Вода от чешмата не съм давала, но както писаха и др.мами, често пие докато шляпа във ваната, даже си опитва, много е вкусна явно, хаха.

# 84
От какво може да е обрив по гърдите на дете над 3 г. ? Ситен , само в областта на гърдите, няма зачервяване, но го сърби.
Не е ял нещо ново. Освен от прах за пране, друго не се сещам

# 85
Да питам в тази тема вит. Д може ли да се добавя към млякото, а не директно в устата ?

# 86
  • Пловдив
Да питам в тази тема вит. Д може ли да се добавя към млякото, а не директно в устата ?
Може, някои майки така го дават.

# 87
На мен лекарката ми каза да го слагам в лъжичка с мляко, за да е сигурно, че ще го изпие.

# 88
Да, значи нищо му няма в млякото. Благодаря!

# 89
Може,стига да си сигурна,че ще изпие млякото.

Общи условия

Активация на акаунт