За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 599
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
Витамин D е мастно разтворим и трябва да се приема с храна, за да може да се усвои.

# 61
Витамин D е мастно разтворим и трябва да се приема с храна, за да може да се усвои.
Да и затова е в мастен разтвор. Т.е. не би трябвало да не се усвои ако е на гладно. Но и без това след това се храним, така че не ми се струва проблем.

# 62
  • Несебър
Ами, той затова е разтворен в някакъв вид растително масло

# 63
Как успявате да отрежете ноктите ...даже и като спи се опъва...но успях 😃😃
Не успявам,един път съм ги рязала,когато мъжът ми беше на обучение.Иначе той е маникюриста.
Вит Д давам на гладно директно в устата.

# 64
С накрайник или четка, на кенгуру имам четка, пастата ни е Сплат.Още при 2 зъбчета се чистят.
За игрите и прохождането е супер индивидуално.
Ноктите винаги е стояла сравнително спокойно и ме гледа как ги режа.Винаги будна и когато се сетя, никакъв проблем.

# 65
  • Благоевград
Здравейте, момичета !

Извинявам се, че е малко извън темата, но дали някоя от вас е наясно дали имам право на ползване на болничен за гледане на дете, поради затваряне на яслата заради национални мерки за Covid 19 ? Сега видях, че от понеделник отново преустановяват посещенията в яслите, а моят малчо ходи едва от 2 седмици и въобще не съм наясно дали имам право на болничен в тази ситуация или не...

Благодаря предварително !
А,ти на работа ходиш ли?
Няма болничен за отглеждане на дете!
Можеш да си вземеш отпуск за отглеждане на дете,който е неплатен.
Друг вариант ти е платен отпуск,ако имаш такъв.
Или просто обикновен болничен от ЛЛ с някоя фалшива диагноза,ако се съгласи изобщо на такъв вариант.

Да, работя. Нещо ми се въртеше в главата, че покрай пандемията приеха, че в случай, че има болно детенце в групата с covid 19 директно другите деца излизат под карантина, и родителите имат право на болничен по време на карантината, за да гледат децата. Ясно, благодаря ви !

# 66
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010001883
Започнах когато станаха 7зъбчета,много й харесва и сочи винаги като влезе в банята когато ме следи 😃

# 67
Бебе на три месеца... Та, как храните с шише с биберон, в каква позиция? Слагам главата на бебчо над лакътя си, но веднага след хранене, категорично отказва да го поставя на рамо и не се оригва. Пищи да го пускам. Със зор за десет минути успявам да го държа полуизправен. Сега, го карам да стои в шезлонг, но и това не иска. Как процедирате след хранене?

# 68
Никак .Не съм в оригвала ,просто не успявах,сама започна.

# 69
А,  в каква позиция я държите след като се нахрани?

# 70
Аз купувам ненедент. И си мия зъбите пред нея. По едно време бях спряла и не ми даваше да й ги търкам. Сега пак почнах с нея и по някое време й предлагам да се разменим. И така на бързо й ги изтърквам. Четка на Триста ползвам. Най-удобна засега. Момичешките са с едно агънце на дръжката.
За ноктите имаше драма няколко месеца. И една вечер преди лягане нещо й стана и както си говорихме, че всеки си режи ноктите и искаше да ги режим. Grinning Но преди това рев до без дъх. Пробвах с рязане на ноктите на играчките, ММ да си режи ноктите пред нея, после аз. По едно време в периода на рядко пускане на бейби тв, се възползвах и от това за разсейване. Също така й обяснявах, че растат постоянно и отдолу се събират боклуци и са мръсни. Един ден просто й мина.. Винаги съм ги рязала, докато е будна, с изкл на първия път.

# 71
А вече сама се държи,ами на три месеца като беше я оставях легнала на пода ,или ако яде вечер в леглото.

# 72
За оригване има и друга поза, в която слагате бебето седнало не коленете ви като го държите под брадичката и потупвате. Има клипчета в ютуб. Аз моето го слагам по корем на леглото или върху коленете ми и веднага се оригва, обаче може да повърне така, та не става за всяко бебе.

# 73
А,  в каква позиция я държите след като се нахрани?

Значи, с оригването беше голям зор!
До 3ти месец никак не можех да се справя. Да не говорим, че той редовно заспиваше на биберона и как да го събудя, за да го оригна.
Стана по лесно когато стабилизира добре главата към 4ти месец.
При нас най-лесно ставаше на рамо, или в странична позиция на кракът ми.

# 74
  • София
Дечко,когато има болно дете респрктивно учител де издава болничен.
В случая няма.

Общи условия

Активация на акаунт