За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 476
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Много е относително. Моя вече е на 2 годинки, познава си приятелчетата, търси ги, вика ги. Могат да тичат заедно, но да се заиграят сериозно... Повече предпочитат да не си дават играчките 😅

# 526
На година и половина е още рано за такива неща, нали?

# 527
Зависи много. Голямото ми дете го водя редовно по площадки от 6 месечен. Предна с детето на наша приятелка и от рано се заиграваха двамата, гонеха се, чоплеха пръстта, пързалки, пясъчници. Като поотраснаха вече по колелета , тротинетки , пускаха хвърчила. От малък се заиграва с децата по площадките. Тебешири, колички, сапунени мехури. Направо си замръкваше по площадките Wink израстна си с една група деца на едната площадка, с които вземахме кухня по едно и също време , после на другата с каката ,за която споменах. А всички са намирали общи игри.

# 528
Здраввйте днес ми предстои да въведа банан на бебето, 5+++ е , купих пюрета на хип, но малко ме притесни съдържанието

Мнение?

# 529
Кое ви притесни ?
Здраввйте днес ми предстои да въведа банан на бебето, 5+++ е , купих пюрета на хип, но малко ме притесни съдържанието

Мнение?

# 530
  • Германия
Лимоновият сок ли?

# 531
# 532
  • Германия
Не пречи изобщо. Той е в минимални количества. Има го в повечето пюрета.

# 533
Не пречи изобщо. Той е в минимални количества. Има го в повечето пюрета.

Супер много ви благодаряя 😊😊😊

# 534
Една лекарка ми каза, че за да се усвоява желязото от месото, трябва да се приема с някаква киселина - малко лимонов или портокалов сок, или оцет. Не знам дали и с бананите е така, но сигурно има защо да са го сложили.

# 535
  • Несебър
За да не се окисли и да потъмнее. За това е лимоновият сок.

# 536
И аз знам, че за да не потъмнее. Не мога да се сетя дали е само за единия вид. Но има хемово и нехемово желязо. И с вит С се усвоява по-добре. Докато млечните му пречат. Но се чудя дали не се отнася само за нехемовото, т.е. желязото от растителен произход.
Иначе банана е достатъчно мек и може директно така да се дава, както и авокадо. Simple Smile

# 537
  • София
От кога започнахте да ползвате преходна чаша с твърд накрайник? Гледам, че са за 6+. Малкият навърши 6м, опитва да си държи шишето неуспешно. Има си и нормална чашка с дръжка, но се зачудих дали не е по-добре да минем първо през такава чаша. И как ги научихте как се ползва?

# 538
От кога започнахте да ползвате преходна чаша с твърд накрайник? Гледам, че са за 6+. Малкият навърши 6м, опитва да си държи шишето неуспешно. Има си и нормална чашка с дръжка, но се зачудих дали не е по-добре да минем първо през такава чаша. И как ги научихте как се ползва?

Аз вече пробвах с 4+ , но неуспешно , за малко да се задави

# 539
Нашия бебок дъвче накрайника Grinning Ама той и шишета, и биберони дъвче. Не знае, че може да засмуче и да пусне нещо Grinning

Общи условия

Активация на акаунт