За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 458
  • 756
  •   1
Отговори
# 615

Може ли мнение за тези бисквити 😊 на 5+++ сме.. исксм понякога да ги давам за СЗ с кърма ? Дали може, вие как ги ползвате ?

# 616
  • Пловдив
Над 71 см /на 6 е на консултация /, към 9кг. На 6+ е

# 617
66 см , към 7,200 последно бяхме на 5+ 😊

# 618
  • София
Аз не бих дала бисквитки сега.
На моите след 10 м.да гризкат давах.

# 619
Plasmon ги дават, че имат много захар.
Лично аз ги бях взела и след като прочетох етикета се отказах да ги давам.
Използвам бисквити от спелта на Holle. Много са твърди, затова предварително ги минавам през блендера, докато не станат на прах. Simple Smile

# 620
  • Пловдив
Другият вариант е да си ги правите домашни, става много лесно. Правя и давам да ги ближе и да пробва да ги дъвче. Тези наистина са с доста захар и не съм ги купувала.
Вие искате в млякото да сложите да ги пие детето ли, като се разтворят?

Иначе нашата на 7 месеца е 68 см, 7.800 кг...

# 621
  • Германия
От доста време не са я теглили, последно бяхме за едни пъпчици на лекар. През шест месеца следят кг, нищо друго. Съобразявам се с кг и, когато готвя. Сол слагам по много малко в определени манджи. Обикновено яде супичка вечер, в нея не слагам сол. Сутрин кускус, попара, макарони или кисело мляко. На обяд яде сравнително малко. Каквото има от нашата  храна или готово меню. Сред обяд плод или грис. Откакто е захранена най-много два пъти да съм и направила нещо със захар вътре. Опаковани сладки и бисквити не е яла. За шоколадови изделия и дума не става. Наблягаме на спанак и броколи, ние винаги се съобразянаме с нея. Ако тя, ще яде броколи, ядем и ние. Сокове също не пие. Къде греша? Не е пила антибиотици или други лекарства, от които нещо да и се отрази зле.

# 622
  • София
Никъде Мели,ген,ген.Не търси вина в себе си.
Аз имам две деца и са различни като кг и ръст ,хранят се здравословно,движат се много.

# 623
Meli, а как беше храненето с АМ?
Защото при много бебета проблемът започва от там.
Моя близка приятелка хранеше малката с АМ на всяко мрън, все едно е на кърма и после имаха проблем с теглото. При тях личната не обръщашв внимание, но ортопед им беше казал, че не е добре за костите и ставите и да вземат мерки.
Но нейната дъщеричка беше като човечето от рекламата на гуми "Мишелин".

# 624
Другият вариант е да си ги правите домашни, става много лесно. Правя и давам да ги ближе и да пробва да ги дъвче. Тези наистина са с доста захар и не съм ги купувала.
Вие искате в млякото да сложите да ги пие детето ли, като се разтворят?

Иначе нашата на 7 месеца е 68 см, 7.800 кг...

Да искам в млякото и да ги пие, като за СЗ .. с кърма, но за по натамм.. още ни е рано 😊

# 625
Как бисквити на 5+++ Anguished
Ще Ви пишат после по темите с бисери. Че то захранването почва на 6 месеца и то я картоф, я тиква. Направо ми събра погледа това нещо. И идеята е да се разтвори в мляко. Ъъъ...

# 626
Как бисквити на 5+++ Anguished
Ще Ви пишат после по темите с бисери. Че то захранването почва на 6 месеца и то я картоф, я тиква. Направо ми събра погледа това нещо. И идеята е да се разтвори в мляко. Ъъъ...

Просто питам , не за сега.. а за по натам като имаме заместени хранения  писах по горе

# 627
Добре, ако ще е за по натам, мога да се включа с опит. На моята й давам от 11м тук-там като сме навън бисквити или лидълски или на хип. Не бих смесвала с мляко и шише. Млякото си е мляко и е свързано със сукателния рефлекс, а твърдата храна е за да се вижда, хваща, дъвче и гълта. И последно все пак са купешки бисквити и не е супер да се прекалява. Ако сме нещо навън или на път - ок. Иначе за следобедна моето яде винаги плод. То при нас е доста близо до вечерята като време и затова и не давам нещо по-засищащо.

# 628
  • Германия
Мели, а изразходва ли достатъчно енергия? Ходи ли на ясла, водиш ли я навън да тича, да играе?
Някои деца просто са по-едри от други, такава им е конструкцията, това им е заложено в гвните. Дъщеря ми също е по-едра, в никакъв случай не е дебела, няма наднормено тегло, но сравнена с друго на найната възраст е очевидно че е по-висока и по-масивна някак си. Сега на 4г е 22кг и 108см, винаги се движи около 97мия перцентил за възрастта си

# 629
  • Пловдив
Мели, и моята госпожица е едра - 97 см, 16 кг, а е само на 2 г и 3 месеца. Обувките са ми болна тема. Миналото лято в началото на месеца взех сандали 24 номер и в края на същия месец взех същите, но 25 номер, че пръстите и излезнаха извън подметката. Сега е с маратонки все още 25 номер, но започват да стават тясни. Сандалите сигурно ще са 26. Взела е гена на баща си - здрав българин, почти 190 см висок, 120 кг, 47 номер обувки.

Общи условия

Активация на акаунт