Студенти в UK - 14

• 73 317
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Аз занесох писмото в НАП чак в края на януари тази година. Приеха го без проблеми и даже коментира служителката, че сме били късметлии, че университета е дал писмо за цялата учебна година, а не само за първия семестър, та няма да се налага да ходим два пъти годишно.

# 76
  • Варна
Здравейте, как процедираме със студентското кредитиране за втората/всяка следваща година?
Присещам се тия дни, но все не питам студентката, че е от изпит в изпит, да не изпуснем обаче някой срок.

# 77
  • my own world....
Ами следите си кореспонденцията със student finance... И по пощата ви пращат писма, с които ви казват какво очакват от вас, обикновено се подписва една декларация.

# 78
  • SO 15
Здравейте!
Днес се обади дъщерята.Те със състудентите,са тръгнали на оглед за квартира,за 2 рата година.Оглеждат къщи,защото са 6 деца българчета.
Намерили една подходяща,но им искат гарант с минимум 14100 лири годишна заплата,а нямат и това им е проблем.
 Дайте някакъв съвет?С предварителен депозит,или фирма за гарант?

# 79
  • Варна
Моята дъщеря използва фирма за гарант, плати си таксата и така.
В нейния случай не можехме ние да гарантираме/без значение доходите/, искаха гаранта да е с постоянен адрес в Англия.
За всяко дете отделен гарант.
п.п. баща и предложи да плати наема за годината предварително, не се съгласиха.

# 80
  • Варна
Ами следите си кореспонденцията със student finance... И по пощата ви пращат писма, с които ви казват какво очакват от вас, обикновено се подписва една декларация.

Именно, аз няма как да следя пощата ѝ, а  пък не искам тези дни да я разсейвам, благодаря все пак!

# 81
  • софия
аз доколкото си спомням първо отварят стюдънт лоун за новоприетите, а малко по-късно отварят и за вече действащите студенти. Така беше миналата година при моята дъщеря. И срокът беше дста дългичък, така че не се притеснявайте. Ня дъшеря ми писмата така и не пристигнаха, тя си изпринти бланката, попълни я и директно я прати. Писмата дойдоха месеци след това, но в ел портала си имаше пдф файл на одобрения заем, който тя представи в унито.

# 82
Любoff, Lady A има предвид, че теябва да се погледне профила в Student finance. Там има секция за имейли/ съобщения . Именно там пускат документите за финансиране за 2-та година. Те са направо попълнени. Иска се само да се принтират, да се подпише и изпрати на адреса на Student Finsnce.
Но това наистина може да го види само дъщеря Ви или Вие, ако Ви даде пароли за достъп/ моята дъщеря не ми дава 😄/.

# 83
  • Варна
Абе тя сто-процентово всеки ден си проверява пощата, тези седмици обаче се обсъждат само задачи с баща ѝ, а моите си въпроси ги пазя за по-късно.
Амели, да, това ме заблуди. Миналата година, като новоприети, срокът като че ли беше средата на май, по спомени.

# 84
  • my own world....
Не в мейла, да проверява на сайта на student finance. Или на адреса, който сте дали за кореспонденция, хартиено писмо.

# 85
Мето дете си погледна в пощата за студентско финансиране и те вече му бяха изпратили документите. Разпечата, попълни и изпрати.

# 86
Здравейте момичета,
С двама студенти завършили в UK, сега ми предстои трети, но той е избрал Ирландия. Не намирам много информация по въпроса и ще съм благодарна за всяка такава. А ако мога да помогна с нещо, насреща съм.

# 87
За Ирландия. Имат по-опростена система за кандидатстване. Опитът ми е от 2019. Може би има някои промени. Дъщеря ми се регистрира на сайта за кандидатстване. Заплаща се малка такса, ако не бъркам, избират се специалности по реда на желанията, могат да бъдат в различни университети. Не се искат мотивационни писма и препоръки. Само диплома. Изчакват да  получат всички дипломи и тогава класират кандидатите само по оценки. Британските дипломи се обявяват през август и затова резултатите за приема излизат много късно.

# 88
И моят опит за Ирландия (само с Trinity College Dublin) е същият, макар и от преди повече години.
Лесно и опростено кандидатстване, само по диплома. Не помня подробности, защото беше резервен вариант на UK, но с диплома 6.00 беше успешен и дълго време след кампанията се получаваха имейли някакви, свързани с приема. Така че, ако дипломата е висока, шансът е голям.

# 89
Моята дъщеря има диплома 6.00 и е в МГ с 324 часа математика само за последната година. Нямаше никакъв шанс за Ирландия. Така са ги направили нещата, че и Пълни отличници да не могат да влязат в хубавите им специалности. За 6.00 диплома дават 500 точки, а инженерните им специалности и Ком. Науки започват от 515 . За Белгийските деца например дават допълнително точки за хорариум часове по математика, но това не важи за нашите ученици. Вашите деца какви специалности са кандидатствали, за да ги приемат?

Общи условия

Активация на акаунт