Студенти в UK - 14

• 73 332
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Аз пак да кажа - информацията ми е за кампанията преди 8 години.
Подкрепих мнението на Olga-, но явно специалностите имат голямо значение. И като чета мнението на elitsa_b си мисля, че има значение не дали са "хубави", а дали са и много търсени. Защото компютърните и инженерните са такива. А специалността, за която кандидатства дъщеря ми е хубава, но не много деца "се осмеляват"  да кандидатстват за нея.

# 91
Извинявам се за израза хубави. То критериите за хубав се разминават при децата. За всеки различни науки са привлекателни. Моята дъщеря е в МГ и това я влече, затова за нея тези специалности са хубави.

# 92
Здравейте! Детето ми ще кандидатства в UK идната учебна година. Ще изчета всички теми разбира се, но искам мнение относно посредническите агенции. След посещението ми в една от тях, ми направи впечатление, че се опитваха да "пробутат" определени университети и дори държави. Освен това пролича некомпетентност по някои въпроси.
Та въпросът ми е дали и коя агенция препоръчвате?

# 93
  • my own world....
Според мен нямате нужда от агенции и посредници. Ще се справите и сами, просто си изберете университетите и следвайте инструкциите за кандидатстване. Нищо сложно не беше преди Брекзит, предполагам и сега ще е нещо, с което всеки тръгнал да кандидатства ще се справи сам.

# 94
  • Варна
И моя съвет е, че можете да си спестите това посредничество.
Първо написах 'спокойно можете" но няма да ви е спокойно без значение дали кандидатства с или без агенция.Simple Smile
Но е напълно по силите на кандидат студента да се справи сам.
Може да питате и тук, на всякакви въпроси ще ви отговарят и в UCAS.
Успех!

Моята девойка приключи с изпитите, резултати след месец и половина някъде... Simple Smile
За 22ри си е взела билет, дотогава почивка. Ще оправят багажа, ще си организират преместването в къщата за втората година и наесен - с песен.Heart Eyes

# 95
Много благодаря! Ще събирам ценни съвети от вас ♡

# 96
Моята дъщеря кандидатства без агенция. В процеса на кандидатстване поисках да видя мотивационното писмо на една вече приета студентка. Беше писано от момичето, но дооформено от агенцията. Изключителна последователност е мисълта и точно определен нюанс към специалността за която кандидатства.  Аз съжалих, че не си е взела агенция. Не че нейното мотивационно не беше добро, но друго си е да го погледне професионалист в тази област. Освен това доста разбират и от различните университети и специалности. Могат да определят къде ще му е добре на детето. То много зависи и от агенцията колко ще се постараят и дали само няма да ви вземат едни пари без да се напънат кои знае колко.

# 97
  • Варна
Ами... аз оставам с впечатление, че хората определено адмирират лично написаните материали и могат да различат намесата и копипейста/редактиран и натамънен/. И при кандидатстване и сега при новия формат на изпитите.

Дами, при вашите първокурсници /щото те са на общежитие/ какво стана с таксите?
Моята щерка зимата си беше тук за почти 2 месеца само покрай коледа. Уж щяха да приспаднат дните в които е отсъствала. Тя е абсолютно акуратен човек, информира ги точно кога, какво и що. По нейни сметки трябваше да доплати част от третата вноска преди месец. Отново размениха информация и в крайна сметка я увериха, че няма задължения повече. Днес получила мейл и, че и връщат някаква сума. Странно е.

# 98
Много е важно  мотивационното писмо да си го напишеш сам. Това е много важно, защото те си имат начини да те дисквалифицират, ако си преписвал. Но това писмо беше  перфектно структурирано, чак се изумих как може да се обвърже с точната специалност, за която се кандидатства.

# 99
До този момент никога не съм писала за агенциите. Но сега ще споделя.
2013 в края на септември случайно в петък вечерта чувам за ден на отворени врати в една от агенциите в София. Никога не се бях замисляла по този въпрос. Попитах синът ми съгласен ли е на следващия ден да отидем до София. И нали съм луда рано сутринта тръгнахме на път. От малък областен град сме.
При провеждане на срещата го разпитаха какво иска да учи, къде учи в момента, къде ходи на подготовка.. И шок:
- Знаете ли колко трудно се придобива езиков сертификат? Вие не сте толкова добре подготвен. Учите в езикова гимназия и не сте подготвен по биология и химия. Нямате шанс за университета/той винаги е говорил за Манчестърския университет/. Предлагаме ви...../ други, които не искам да споменавам/. Няма да сте подготвен за там.
Синът ми само ги слушаше. Благодари им. И завърши:
Все пак аз ще успея сам и ще завърша този университет, независимо от кой град съм. Важно е какво знам и колко го искам.
И това ми беше срещата с агенциите.
Хубавото беше, че този негативизъм  още повече го амбицира. Подготвяше се сам. Август 2014 успешно взет Тойфел и то с отличен резултат. Есето написано от него самостоятелно. Кандидатстване, интервюта... Получи офертата от Манчестър. Трябваше и трета матура биология. Аз нямах вече сили. Моя приятелка която ми показа вратата за този форум беше моята упора. С мен преживя интервюто му, дадох и достъп за проверка на матурите и от нея чух за отличната оценка по биология... Моето орле успя. Ревях на телефона и тя беше с мен.  Септември 2015 отлетя...
Това е мили майки. Децата сами успяват и няма нужда от тези агенции, защото нито ги познават, нито знаят възможностите им.
Те сами сбъдват мечтите си. Ние само сме до тях за упора в трудните моменти.
Малко дълго стана, но се върнах много години назад...

# 100
  • Варна
В този ред на мисли, не мога да простя на една агенция, която промени желаната специалност на едно дете. От малък мечтаеше да е архитект. И все още иска това. Как успяха да го омагьосат не знам, но учи civil engineering. Чудесна специалност но не за него. Пиша и се ядосвам....  А беше подготвен, с математика, с рисуване, с всичко. За университетите които предлагаха да не споменавам...

# 101
Агенциите са всичко друго, но не и специалисти. Коментарът, че агенция ще прегледа и коригира мотивационно писмо... ще оставя без коментар. Само с Grinning Grinning Grinning
Вероятността да объркат живота на децата е много голяма. И без общежитие остават някои.
Много е писано за тях, аз само ще се повторя от друга тема - за къде е тръгнало детето щом една апликация не може да попълни и само решение да вземе? И за да съм коректна Wink, ще цитирам гордите думи на потребителка, чието дете агенция беше успешно "уредила" в университет на второ (мисля) място в класациите - ОТЗАД НАПРЕД. Та тя каза: "И е тръгнало, и е стигнало". Grinning

# 102
  • софия
Агенциите са всичко друго, но не и специалисти. Коментарът, че агенция ще прегледа и коригира мотивационно писмо... ще оставя без коментар. Само с Grinning Grinning Grinning
Вероятността да объркат живота на децата е много голяма. И без общежитие остават някои.
Много е писано за тях, аз само ще се повторя от друга тема - за къде е тръгнало детето щом една апликация не може да попълни и само решение да вземе? И за да съм коректна Wink, ще цитирам гордите думи на потребителка, чието дете агенция беше успешно "уредила" в университет на второ (мисля) място в класациите - ОТЗАД НАПРЕД. Та тя каза: "И е тръгнало, и е стигнало". Grinning
А някои дори забравят да впишат първия избор на децата, при все че е бил абсолютно постижим .
Аз съм против агенциите да подават апликациите. Ако някой толкова иска да му бъде прегледано мотивационното-има достатъчно места където може да се ползва само такава услуга. Дъщеря ми не ги е ползвала, но покрай съученици знаем, че преди нвколко години беше 80 лв.
В юкас има достатъчно съвети за въпросния пърсънал стейтмънт.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 08:12 от Амели

# 103
  • София
Нашият опит с агенциите също е негативен.
Не помня дали съм писал преди на тази тема, но дъщеря ми когато реши да кандидатства (съвсем инпулсивно и в последният момент) ме заведе до една от най-известните софийски агенции за да ни консултират. Момичето беше много внимателно, отговори на всичките ни въпроси и се уговориха да и изпрати насоки как трябва да изглежда мотивационното писмо. Е познайте дали го изпрати, след като дъщеря ми и писа имейли звъня в агенцията нямаше никакъв резултат. Тогава седна самичка и си провери всичките възможности и какви са стъпките. От нея знам, че UCAS си изпраща навременни имейли и няма как да се обърка нещо.
В последствие и унито се свързва със студента.
Сега и предстои една година на обмен в друг университет и пак сама си организира всичко.

# 104
Голямата не си взе агенция,но малката задължително ще я натисна. Агенцията им предоставя следните услуги- намира им студенти съответната специалност и ги свързва с тях, за до им обяснят с подробности . Ако не ги приемат им търси свободни места на клиъринг, помага им със СВ то. Момичето организира за по- малките класове онлайн кариерно изложение с вече учащи студенти от предходните випуски. Изобщо много ценни съвети ми е дала и за по-малката ми дъщеря- брзплатни. В нашата гимназия няма недоволни от тази фирма и по - специално от тази агентка. Мисля , че политиката на агенцията за персонално отношение към кандидата е много важна. Но ние сме малък град и всичко се знае. Никой не тръгва да кандидатства с известни агенции, а с такива от които предните випуски са останали доволни.
Но децата се справят и сами. Процедурата по кандидатстване не  е  никак сложна и всеки може да си кандидатства и сам. Ако само ще ти подадат документите и ще те регистрират в системата по - добре да си действа сама.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 10:21 от elitsa_b

Общи условия

Активация на акаунт