Пролетта на прага чука, нови плетки диплим тука - юбилейна тема 100

• 42 512
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, на всички!
Dimitrichka Krasteva, лично аз плета детски одеяла от мерино, имах опит и от памук и лен.
Знам че много исползват Газал беби котон (памук/акрил) дава хубав релеф. И май,  Газал малко по-качествен от Ализе и Ярнарт с подобен състав.

За дизайнери - майстори от различни держави специализират се по различни неща - шалове, жакард, детски дрехи, арани, върхни дрехи, класика, шантови модели и т.н. Лично аз обичам инстаграм. Там за мен доста по-лесно  по тагове да намирам каквото ми харесва. Фейсбук не разбирам как работи алгоритм. Рускоговорящи майстори много правят тестове, съвместно плетене с цел печелене, т.е. това е тязна работа, която трябва да бъде платена. Но разбира се трябва да си МАЙСТОР. Макарче знам, че начина на описанията  при западните и рускоговорящи майстори е голяма разлика. За разлика от клипчета на ютуб, платени модели са по-модерни, по-сложни, по-уникални. А ютуб това е много работа и мизер доход (за този вид клипчета) , а и всеки път ютуб затяга условия. А никой от нас не иска да работи без пари, колко и да обичаш своето

Трябва да сядам за машината, но си търся извенения за да седя на дивана и да плета проект на игли. Малко от моя проект - голям микс от прежди, които събрах при моите запаси. Нямам снимка на таблет и за това скрин от инстаграм( съжелявам че само такава снимка)

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 11:18 от anji75

# 151
Модилчето е от тук https://www.etsy.com/listing/797109310/cars-blanket
, а за момиче
https://www.etsy.com/listing/470878774/sweet-blanket?ref=related-2
Племенникът е роден в края на Юли, но искам одеялото да може да се ползва през цялата година, естествено не в най горещото време 😊
https://www.etsy.com/listing/657830516/baby-blanket-ciuf-ciuf?ref=related-2
и от тук ще ползвам композицията, майка му иска да е с размер за единично легло 🤫😂

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 12:38 от Dimitrichka Krasteva

# 152
На първото пише, че се плете с 4 мм игли и някаква прежда мерино с капки  памук (или Double knitting yarn, наричали го бебешка прежда) 50% памук, 50% вълна.
Без схема ли ще го плетете? За момиче не видях

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 12:58 от malinkap

# 153
И аз щях да предложа, да е по-голям размер, това е за бебенце, следователно няма да се ползва много.
Така комбинирано , може влаковата композиция да се продължи и ако не обикаля цялото одеало, поне да е по единия дълъг край, другите превозни средста да са на по-голямо разстояние или както онова супер яко одеало от предната страница, всеки голям квадрат да е обиколен с по-малки, така ще дръпне на големина. Или между квадратите да бъде използван мотива над влака, който да ги обикаля, например по 15 см около всеки квадрат.
Ако е за единично легло, би могло да се ползва като покривало на същото, поне до пети клас.

# 154
Те в 5 клас няма да са много съгласни да изпозлват влакчета и камиончета според мен. Може би до 1 клас.
Това одеало става ли за новаци в плетенето? Като гледам се плете само лице и опаки или греша

# 155
Те в 5 клас няма да са много съгласни да изпозлват влакчета и камиончета според мен. Може би до 1 клас.
Това одеало става ли за новаци в плетенето? Като гледам се плете само лице и опаки или греша

Да и аз на мнение че са за бебешки одеяла.
Тези мотиви са лесни, лицеви и опакови.
На руски «теневые узоры». В пинтерест пишете «детские пледы теневым узором»

# 156
Става за новаци, аз не съм про в плетенето, борда е жартиерна плетка, мотивите са опако от лицевата страна и опако от опакова страна.
Схемата не ми е трудна, трудно ми е да избера прежда, затова се допитвам до Вас.
Е то племенника сега ще стане на 4 та до 1/2 клас да се ползва ще съм повече от щастлива. Пък и детето има афинитет към коли, камиони ит.н баща му е монтьор 😂

# 157
Малката дъщеря ми е в пети клас и затова така предположих, гледайки момчетата, които са на нейната възраст и  харесват коли и машини, не вярвам да предпочетат нещо пред такова покривало.....
Минимум до 4 клас....хайде в пети вече нали стават по-големи,сменят клас...обикалят по стаите и преподавателите....

# 158
На мен ми харесва този състав - вълна/ памук, който malinkap каза. Бих потърсила прежда с такъв, и средна дебелина около 300м/100 гр. -все пак да наплита, че няма много време за толкова плетене.
Трудно ми е да търся в момента, че съм болна, все пак.
От моя опит, като бяха малки децата ми - една любима играчка, одеалце от детските години, могат да са до тях, да се ползват, много години, независимо, че са пораснали. И не омръзват.
Може едно влакче с вагончета от едната страна и релсите да обикалят от 4-те страни след ръбовете, а във вътрешната част да се редуват квадрати - лицеви и опакови. Винаги ще дава усещането за пътуване, за приключение, дори и като порасне. От тази идея https://www.etsy.com/listing/657830516/baby-blanket-ciuf-ciuf?ref=related-2

Потърсих на «детские пледы теневым узором», много хубави одеала излизат. Дори ми излезе едно с корони, ще трябва да си оплета, с този вирус, у нас стана актуално. Simple Smile
https://www.google.com/search?q=%C2%AB%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D … rc=O9LfMN-DJXsfGM

Анжи, много е напреднал проекта и става много хубав!

Möß, аз обичам точните понятия. Затова сложих кавичките, защото дизайнер е професия, има си нива на образование - средно, висше, вкл. и в областта на модното облекло. Учат се доста неща. Не става всеки да се нарече дизайнер, щом  измисля някакви модели, пък бил той и добър. Това по-скоро е занаятчия и то, пак ако се занимава професионално със занаята, членува в занаятчийска организация.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B5%D1%80
Ми то и в темата що дизанийнери пишат - ето vige, на бърза ръка, колко модели измисли. Моите плетива, обикновено си ги измислям в движение. И ние ли да се наречем дизайнери? Ми щом е така, да взема и аз да се кръстя дизайнер на вълнени чорапи, че в тях задобрях и имам доста мои моделчета, които съм измислила сама?

# 159
Благодаря Ви ще потърся смес вълна/ памук, пък дано намеря 🤔 повечето който гледах са вълна акрил, памук /акрил.
Diorela аз време да плета имам, след загубата на бременността след второто инвитро, останах без работа и все още не мога да намеря, а сега почнахме и подготовка за ЗЕТ, та ще си откарам в къщи доста време, сигурно. Ходя по на две три интервюта за една компания и ме отрязват, но пък с един английски нямам много повече шансове от 20 годишните, въпреки опита ми.

# 160
  • на малък остров в океана
Благодаря Ви ще потърся смес вълна/ памук, пък дано намеря 🤔 повечето който гледах са вълна акрил, памук /акрил.

Ако ти е опция онлайн поръчка, cotton merino на Дропс е точно за 4мм куки и е много мека и приятна на допир.
https://www.garnstudio.com/yarn.php?show=drops-cotton-merino&cid=19
Не съм сигурна дали може да се намери някъде в България.

А за ЗЕТ, стискам палци!

# 161
Diorela аз време да плета имам, след загубата на бременността след второто инвитро, останах без работа и все още не мога да намеря, а сега почнахме и подготовка за ЗЕТ, та ще си откарам в къщи доста време, сигурно. Ходя по на две три интервюта за една компания и ме отрязват, но пък с един английски нямам много повече шансове от 20 годишните, въпреки опита ми.

Ето такъв състав, хем в България, хем по-хубава фирма от Дропс
https://hobiyarn.com/lana-gatto-italianski-prejdi-proizvoditel/m … uk-za-vseki-sezon

# 162
Ujasia не доставят до България, благодаря за палците, крайно време ми е след 10 години борба 🤞.

Anji75 супер, поръчвам 😊

# 163

Dimitrichka Krasteva, стискам палци за трансфера. Диорела, специализирай, че какви чорапи гледах, направо ювелирна работа, да те е страх да ги носиш, да не скъсаш.

# 164
Диорела, в момента работя на 2 места две коренно различни професии.  На едното по договор и по дейност съм дизайнер на бижута. Образованията ми нямат нищо общо с дизайна, ама ей - на, работя като такъв. И това в Германия, където всяко документче от курс или квалификация е много ценено. Но по-ценни са таланта и уменията.
Утре като ида на работа, ще кажа на шефката си, че не съм никакъв дизайнер, щото Диорела така каза. Мда.

Общи условия

Активация на акаунт