Пролетта на прага чука, нови плетки диплим тука - юбилейна тема 100

• 42 504
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Суперлана класик на Ализе nas_nina, е финна мека прежда с вълна! Имам бордо и сиво и стои като коприна, а бежавия меланж е по- твърд. От бордото съм заплела ажурена блуза. Предполагам, че и на една кука ще е добре, защото преждата е хубаво пресукана.
Чантата е много свежа и хубава!
И на мен много ми харесва преждата, затова и искам нещо много хубаво да изплета от нея. Но все още не мога да харесам. Благодаря за чантата!

# 136
В сайта на Александър, на батик, има доста свежи идеи с шарената.
https://alexanderyarn.com/produkt/%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B5 … ik-batik-efektna/

Ти за 1 гранче ли питаш?

# 137
В сайта на Александър, на батик, има доста свежи идеи с шарената.
https://alexanderyarn.com/produkt/%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B5 … ik-batik-efektna/

Ти за 1 гранче ли питаш?
Неее, имам 600 грама от тази, която показах. И искам да изплета нещо мноооого хубаво.

# 138
Аз съм по блузите, та някоя хубава блуза.

Ох, хора вижте какво написах преди малко, в темата за КВ, да се посмеете и вие.
тук https://bg-mam.ma/p/1204545/42660826
и тук
https://bg-mam.ma/p/1204545/42660897

# 139
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
оправяйте се бързо и без последствия.
знам какво е да няма кой да ти постави инжекция. Sad сама си слагах подкожните (в сланинките на корема) и мускулните (в бедрото). на него му ставаше лошо даже ако е в съседната стая. за първата така се уплаши, че излезе от дома за цял ден.

# 140
Диорела, бързо се оправяйте, моят мъж навремето ми би инжекции, да не ходя всеки ден до клиниката.Научисе много бързо или беше много безстрашен

# 141
хахха, ох, Добри...
Проблемът е, че в момента съм много въртоглава, вие ми се свят и да не взема да залитна, та вместо дупето, да я хакна в някой друг важен съседен орган.... Joy
Мннне , няма да рискувам смейното щастие.

# 142
Аз се побърках от плетене тия дни, защото си наумих да участвам в конкурс, който авторката на модела организира,  а срока беше до вчера. Успях, но се уморих.
Сега продължавам с довършването на следващия шал, който е лесен, но гълта много прежда - с много "пуканки" е. Ще го карам по-лежерно, че и градината мен чака.

# 143
Аз се побърках от плетене тия дни, защото си наумих да участвам в конкурс, който авторката на модела организира,  а срока беше до вчера. Успях, но се уморих.
Сега продължавам с довършването на следващия шал, който е лесен, но гълта много прежда - с много "пуканки" е. Ще го карам по-лежерно, че и градината мен чака.
А какво цели конкурсът? Какви са критериите?

# 144
Здравейте дами, моля Ви, кажете, с каква прежда да изплета това одеало. Подарък за рождения ден на племенника, става на 4. Искам да е меко и да личат мотивите, цвета ще е синьо. Имена на преждите, моля.

# 145
Tити, конкурсът е за участвалите в CAL на дизайнерката (всички плетат един и същ модел, като описанието се дава поетапно, на части). Само че аз се включих накрая, другите бяха имали 2 месеца да плетат, а аз трябваше да бързам. Около 400 са участниците,  само с една-единствена снимка се участва, шансът ми е никакъв. Но пък го свърших в срок, което ми беше и целта.

# 146
Dimitrichka Krasteva, много сладко моделче. Ще стане чудесен подарък. Става и с памучни, и с вълнени прежди, зависи ти какво искаш и също с колко дебела прежда искаш да плетеш, както и за кой сезон. Уточни го това и предполагам, тук момичетата ще измислят с коя прежда е най-добре.  Да не е акрил, че спарва, смес с акрил става.  Това са лицеви и опакови бримки, така, че не е проблем. Плети на малкия номер игли, който посочват на преждата, за да е по-плътно и релефа да е добре очертан.
Би ли дала линк , може и други да го харесат, моля. Няма ли нещо такова и за момиченца? Не, че е трудно да се измисли - с къщички, масички, кукленски неща.

Möß, а който го спечели, какво получава? Потупване по рамото?
Това ми звучи като, т.нар. "дизайнерка" на модела, иска да тества, дали го е обяснила добре и разбираемо, преди да му иска пари. Вероятно и тя самата го плете в този момент, затова го дава поетапно. А участничките явно добре плетат и ще засекат грешки, ако е допуснала. Освен това си прави реклама на модела - 400 души са го изплели вече.

# 147
Диорела, наградите са прежди, доста качествени.
Дизайнерката (в случая кавичките ти са изключително неуместни) го е изплела предварително в няколко варианта. Да се покаже готовото изделие е важна част от популярността на CAL. Да, след CAL-a обикновено моделите стават платени. По време на общото плетене дизайнерите отговарят на въпроси, помагат при проблеми на по-неопитните плетачи. Печелят всички участници. Дизайнерът - печели повече аудитория. Плетачите - получават безплатно платен модел, усъвършенстват се и придобиват умения.
CAL си позволяват да правят предимно утвърдени дизайнери, с опит, идеи и добра популярност. Тестване на нов модел се прави в много малък кръг опитни плетачи, не се пуска в широка аудитория с всякакво ниво умения.

Димитричка,  такъв модел бих изплела от мерсеризиран памук, заради гладкостта и лекия блясък на нишката. Име на прежда не мога да дам, не съм запозната добре с преждите на българския пазар.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 10:37 от Mößbauer-Effekt

# 148
Къде ги следите тези дизайнери?

# 149
В личните им сайтове, в инстаграм, във фейсбук групи.

Общи условия

Активация на акаунт