Пролетта на прага чука, нови плетки диплим тука - юбилейна тема 100

• 42 500
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Направо не ми се мисли за лен....в момента съм завита с одеяло 100 процента вълна....имам чувството, че лятото няма да дойде Joy

И аз така, с чорапки от домашна вълна и с вълнено одеалце си седя Grinning

Нина, цената ми се струва абсурдна! Аз ги купувах от немския ибей, под 50 евро беше най-големия комплект. Някъде и в български сайт ги гледах тогава, не бяха много по-скъпи.
Можеш за начало да си вземеш едни игли и една корда, които в момента ти трябват, и постепенно да си добавяш. Така не се усеща като голям разход.
Някоя дама тук беше показвала подобни по-евтини комплекти от али-експрес, но не помня дали беше доволна от тях.

# 211
Направо не ми се мисли за лен....в момента съм завита с одеяло 100 процента вълна....имам чувството, че лятото няма да дойде Joy

И аз така, с чорапки от домашна вълна и с вълнено одеалце си седя Grinning

Нина, цената ми се струва абсурдна! Аз ги купувах от немския ибей, под 50 евро беше най-големия комплект. Някъде и в български сайт ги гледах тогава, не бяха много по-скъпи.
Можеш за начало да си вземеш едни игли и една корда, които в момента ти трябват, и постепенно да си добавяш. Така не се усеща като голям разход.
Някоя дама тук беше показвала подобни по-евтини комплекти от али-експрес, но не помня дали беше доволна от тях.

Няма шега :
https://www.pleta.bg/bg/komplekt-addi-click-basic/

Ще потърся единични. Не съм срещала във физически магазини, но ще поразгледам.
Благодаря за мненията!

# 212
Един въпрос към плетачките на чорапи.Купих една прежда пърформанс вълна 200 м на 100 гр за игла 2,5,но ми се струва, че 64 бримки изглеждат много малко за ластик, а така пише в едно списание за размер 38-39.да увелича ли броя бримки на по голям кратен на 4 или така да си ги оставя.Кое точно трябва да измеря за да разбера броя на бримките за ластика горе на чорапа.Пише че 34 бримки са 10 см в едната посока, при тая прежда.В другата са над 40 за 10 см

# 213
  • София
Като плета чорапи меря по удобни готови, може и купени чорапи по ластика горе и се ориентирам. Много опит нямам, но плетох зимата 4 чифта и още толкова терлици и ги започвах от горе, от ластика. Мерех по готови купени и нямаше проблеми след това.

# 214
Благодаря! Аз имам чувството, че съм взела игли за нещо друго, но не и чорапи. дали ще мога да ви ги снимам да ми кажете за какво съм ги купила? Казаха ми,че са за чорапи ама аз толкова разбирам

# 215
# 216
Това са 2,5, но според мен не са за чорапи.По филмчетата са други

# 217
Точно за чорапи са.
По клипчетата плетат със заострени от двете страни - double pointed needles (DPN).

# 218
  • София
За чорапи са от по-старите типове, но вършат същата работа. Майка  ми само с такива плете чорапи и не иска от новите.

# 219
И аз с такива плета чорапите,заради кукичките са ми по-удобни от заострените в двата края. Не виждам другия край на твоите, но моите, когато ги купих в другия край бяха тъпи и беше неудобно при взимането на бримка от нея.....когато бримките са на иглата и се взимат с кукичката на другата, та си ги заострих и сега са ми супер удобни. Имам и заострени в двата края, пластмасови....бих ги използвала само ако изгубя железните...

# 220
Хей, момичета, липсвахте ми. Какви красоти сте показали, докато ме нямаше...

Да се включа и аз за чорапите.
 malinkap, според мен, ако нямаш много опит с плетене на 5 игли, с тези старите, "бабешки" с кукички, ще ти е по-трудно да плетеш дебелата прежда, поне в началото. Има опасност да стане много стегната плетка.
Аз бих ти препоръчала за тази прежда, да си вземеш № 4, или 4,5 от заострените от двете страни. С тях се плете както с обикновен обръч. Има едни Хоби, удобни са. В Александър ги има. Предпочитам да плета с дебелина на иглите, според преждата, за да не става стегната плетка, защото така по-топлят. Поне според мен.
Колкото до броя бримки, измери си обиколката на  ходилото, делиш на 2 и това ще те ориентира на колко бримки да плетеш.
Започвам ги от пръстите и наддавам, докато стигна ширината. За ластика не намалявам броя бримки, той се стяга сам.  Плетох зимата точно с 200м/100гр., сега ги погледнах - на 32 бримки, за № 39. Май ги плетох на № 4, но не си спомням вече.

# 221
Diorela искам да се науча да плета чорапи от пръстите. Може ли да кажеш на колко бримки започваш и как точно се правят наддавките. Много ще съм благодарна 😀

# 222
Много благодаря, момичета.Моите куки са с тъп край и в неудобно.Също става много стегнато с тази прежда и едвам ги плета.Ще отида да купя от този другия вид, по-голям размер въпреки, че на преждата пише 2-3.Плета.бг ми е удобно, ще видя и там

# 223
Много благодаря, момичета.Моите куки са с тъп край и в неудобно.Също става много стегнато с тази прежда и едвам ги плета.Ще отида да купя от този другия вид, по-голям размер въпреки, че на преждата пише 2-3.Плета.бг ми е удобно, ще видя и там
Плета с такива, много са ми удобни. Тези са номер 3.

Това ми е новия проект за летни чорапки

# 224
Благодаря! Моята прежда е това https://performanceyarn.bg/produkt/cool-wool-2/
 3 ще е по-добре, 200 метра, средна дебелина

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 07:34 от malinkap

Общи условия

Активация на акаунт